Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România

Izabela2020-09-25T10:22:30+02:00

În ultima lună am fost foarte des întrebată ce locuri știu în România care să aibă cazare la căsuțe individuale în natură. Practic să fii cazat separat, nu la hotel sau la pensiuni, ca să nu intri în contact cu prea mulți oameni. Deși este safe și la hotel sau pensiuni, dacă se respectă regulile, înțeleg temerile oamenilor. Și eu am simțit același lucru în mai, când am făcut rezervările pentru lunile următoare.

Aveam oricum pe listă multe astfel de locuri în care voiam să ajung, genul de resorturi sau complexuri cu multe căsuțe individuale în natură. Știți că ador aceste locuri mai retrase și mai ales cu iarbă, copaci, păsărele, eventual un râu sau lac alături.

În lista de mai jos sunt locurile în care am fost deja, 6 la număr, iar separat, în alt articol, am făcut o listă cu alte 14 locuri superbe care au cazare la căsuțe individuale, la care nu am fost încă, dar ne dorim să mergem în viitor. Mi-ar fi plăcut ca mai întâi să merg la toate și apoi să scriu experiența mea, dar ar mai trece câțiva ani și știu că vreți idei acum:) Chiar sunt foarte multe astfel de resorturi faine în România și merită explorate!

 

FRAȚII JDERI – UTOPIA VERDE (Păscoaia, jud. Vâlcea)

De 2 sau 3 ani aveam acest loc pe listă și am reușit să mergem chiar în weekendul în care am împlinit 5 ani de la nuntă. Ne-am dorit un loc liniștit, în natură, iar așteptările ne-au fost cu mult depășite! Căsuțele sunt superbe, după cum vedeți în poze. Sunt din piatră și lemn, cu desene inspirate din natură, iar unele au și prispă. Nu toate sunt căsuțe individuale. Unele sunt cu 3 sau 4 camere, dar toate intrările sunt de afară. Singura cu intrări din interior este o casă mai mare, cu 7 camere, pentru cei care merg în grup.

Pe lângă căsuțe, e minunat locul în sine, pentru că e plin de verdeață, e fix lângă pădure, are un râuleț care îl străbate și cu un lac în care se poate pescui, are hamace, o piscină pentru adulți și una pentru copii, o sală cu mese de ping pong și sac de box, un mic teren de fotbal în aer liber, pe iarbă, o zonă pentru foc de tabără. E superb totul acolo! Și foarte bine îngrijit.

Și mai e ceva: mâncarea. Doamne, ce bună a fost! Camerele se pot închiria doar cu pensiune completă sau cu demipensiune, dar vă spun că merită! Eu, sincer, nu am mai mâncat cu așa poftă de multă vreme! E drept că sunt multe preparate pe bază de carne și lactate, dar la fiecare masă sunt și supe/ciorbe de legume, garnituri sau salate din legume. Eu știți că mănânc carne, dar nu așa multă și nu la fiecare masă, numai că acolo nu poți să nu guști câte puțin din toate:) Sau aproape din toate:)

La primul prânz am mâncat două castroane cu ciorbă de curcan cu zeamă de varză, așa bună a fost! E adevărat că am mâncat câteva bucățele de curcan și restul zeamă, dar am compensat cu un șnițel de pui. Cred că e singurul loc în care am mâncat șnițel, în afară de cele făcute de mama mea:) Nu îmi comand așa ceva la restaurante never ever, nu îmi place absolut deloc puiul din comerț, șnițelul cu atât mai puțin, dar cel de acolo m-a atras și tare bun a fost! Îmi mai amintesc cina de sâmbătă seara, când am mâncat icre de fasole, niște vinete care nu mai știu cum erau făcute, dar erau bestiale, plus un sos chimichurri care completa totul foarte bine. Și salată de crudități, bineînțeles. Nu mi-a trebuit nimic altceva. Până și prăjituri am mâncat aproape la fiecare masă, iar noi știți că nu suntem cu dulciurile, dar cum să nu mănânci gogoși sau pandișpan cu vișine? 🙂

În ultimele două weekenduri mi-au scris 5 persoane că au ajuns la Frații Jderi după ce au văzut la mine pe Facebook/Instagram și toate au fost încântate. O singură persoană mi-a spus că nu prea se respectau regulile de distanțare la masă, fiind bufet suedez. Și când am fost noi era ceva îmbulzeală, dar asta pentru că a fost un grup mare atunci, erau mai multe familii cu copii, care veniseră împreună, așa că noi ne duceam mai la final, când se mai linișteau lucrurile 🙂 Iar apropo de reguli, am apreciat că erau peste tot măști, iar în cameră, în baie, era și o sticlă cu spirt. Am fost în patru locuri în această perioadă de pandemie și e singurul în care am găsit spirt în cameră.

Așa cum am scris la început, satul de vacanță este în județul Vâlcea. Noi am făcut mai puțin de 3 ore vineri după-amiaza (din București). A! Era să uit: am mai apreciat că aveau plase de țânțari. Mie mi se pare normal sa ai plase la geamuri, dar din păcate foarte multe locuri în care am fost nu aveau, iar ăsta chiar e un minus din punctul meu de vedere.

O noapte de cazare pentru două persoane, cu toate mesele incluse, a costat 580 de lei (la început de iunie).

Găsiți mai multe detalii pe site-ul lor – aici.

 

COMPLEXUL EGRETA (Berzasca, jud. Caraș-Severin)

Și aici îmi doream de mult să mergem, deși când am început să citesc păreri de la alți turiști, nu știam dacă să mai mergem sau nu. Nu erau toate negative, dar destul de multe erau. Până la urmă am hotărât să mergem. Am fost cu părinții mei și cu familia surorii mele și am stat două nopți.

Este prima stațiune lacustră din România și un proiect unic în Europa, conform datelor de pe site-ul lor. Este, într-adevăr, uimitor ce au făcut acolo. Sunt 15 căsuțe construite pe Dunăre. Practic sunt suspendate pe niște piloni. Din parcare ajungi la ele pe un ponton. De altfel atât la căsuțe, cât și la terasa unde se mănâncă, se ajunge pe pontoane. Tot timpul ești deasupra apei.

Căsuțele sunt și ele foarte drăguțe, în totalitate din lemn, cu o zonă de living la parter și patul la etaj. Cel mai frumos loc de acolo este terasa. Fiecare căsuță are o terasă destul de mare, de 16 mp, cu 2 șezlonguri. Dacă ați ști cum e să stai acolo la apus… Supeeeerb!

Și aici se poate pescui. Când am fost noi cred că jumătate dintre terase aveau undițe 🙂

Și a mai fost ceva minunat: în partea opusă, către drumul principal, este o pădure de tei. Noi am fost la început de iulie și mirosea divin! Iar zona cu pat de la etaj are două geamuri mari care dau în spate, deci către mirosul de tei. Păcat, însă, că nu sunt plase de țânțari. Nici la geamuri, nici la ușa de la terasă. Este un mare minus din punctul meu de vedere. Doamna de la recepție ne-a spus că nu sunt țânțari, că sunt doar niște musculițe sâcâitoare și că putem dormi cu ușa de la terasă deschisă, că dacă e întuneric în cameră nu o să intre, dar sincer nu am vrut să riscăm, așa că în timpul nopții porneam aerul condiționat, îl mai opream, după o vreme iar îl porneam și tot așa, pentru că se făcea zăpușeală. Plus că în Dunăre sunt șerpi, de care mie îmi e super frică, așa că n-aș fi dormit în veci cu ușa la terasă deschisă. Nu știu dacă urcă sau nu șerpii de apă pe acei piloni, dar nu aș fi riscat 🙂 Și am văzut destui prin apă.

Cel mai mare minus a fost, însă, curățenia. Era curat, dar cam superficial. Pe colțar era destul de mult păr, cel mai probabil de la o doamnă care fusese cazată înaintea noastră. Plus că în două zile, noi am omorât 6 păianjeni mari. E adevărat că e destul de dificil să faci curat ca lumea în tipul acela de căsuțe, pentru că sunt foarte înalte, dar ar trebui să găsească niște soluții. Prefer să plătesc mai mult și să fie curat, decât să stau să omor păianjeni. Pur și simplu stăteam în pat sau pe canapea și ne trezeam cu un păianjen coborând pe pânza lui prin fața noastră. Și repet, erau mari.

Un alt minus pentru mine este mâncarea. În prețul cazării este inclus micul dejun, care e compus din ouă ochiuri/omletă, salam/crenvurști, brânză/cașcaval, legume, unt, gem, ceai/cafea. Sună bine, doar că eu am întrebat dacă se poate să nu îmi pună salamuri și brânzeturi și să îmi pună mai multe legume, deci să am ouă și legume, iar răspunsul a fost că nu, că farfuriile sunt standard și că oricum le au deja pregătite. Pe de o parte înțeleg că dacă fiecare turist ar vrea ceva diferit le-ar strica socotelile din bucătărie, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multă deschidere din partea lor.

Cât despre restul meselor, dacă vreți să mâncați acolo, să știți că aveți la dispoziție trei ciorbe: de pește, de pui, de burtă, la fel principal multă carne (piept de pui, pulpă de pui, ceafă de porc, sarmale, mici), este și pește, MBS, la garnituri cartofi prăjiți, piure, legume la grătar, orez, salată de varză și salată asortată. Cu siguranță pentru mulți români este un meniu ok, dar pentru mine nu. Aș mânca acolo o dată, de două ori, dar nu mai mult.

De altfel am mâncat o dată acolo, o dată la pensiunea Ecaterina, care este foarte aproape și are și piscină, într-o seară am luat pizza de la o pizzerie tot din apropiere, în prima zi, în drum spre Egreta, am oprit la pensiunea Septembrie și am mâncat, iar în ultima zi, în drum spre casă, am mâncat foarte bun la Taverna Sârbului. Apropo de întoarcere, neapărat să faceți și o plimbare pe Dunăre! Noi am oprit la Mănăstirea Mraconia, din zona Cazanelor Dunării și am făcut acolo excursia. Am și fost mulți, eram 7 în total, așa că am luat toți o barcă.

Și a mai fost ceva:) Broscuțele nu ne-au lăsat deloc să dormim pe mine și pe Ionuț :)) Sora mea nu a avut nicio problemă, nici părinții mei, dar noi n-am dormit deloc în prima noapte:)) În a doua am reușit puțin, până a început o furtună:)) Deci să vă așteptați ca imediat ce se înserează, broscuțele să înceapă concertul. Și e tare, nu glumă. Stai în pat și zici că ești pe apă cu ele. Vorba Dariei, nepoțica mea, care a ieșit pe terasă și le-a spus: „Broscuțelor, dați sonorul mai încet” :))

Nu îmi pare rău că am fost, e o experiență frumoasă, cred că e de mers o dată, o noapte sau două cel mult, dar atât. Repet, din punctul meu de vedere. Poate pentru alte persoane e ok, poate am nimerit noi atunci așa mulți păianjeni, nu știu. Deși nu cred, pentru că și părinții mei au avut în căsuța lor și mai sunt comentarii referitoare la curățenie pe internet. Eu m-aș întoarce a doua oară doar dacă ar face ceva la capitolul curățenie și la mâncare.

Prețul pentru o căsuță, doi adulți, cu mic dejun inclus, a fost 300 de lei pe noapte. Pentru un copil se plătește în plus 25 de lei pe noapte.

Mai multe detalii despre Complexul Egreta găsiți la ei pe site – aici

 

ZAGA ZAGA RESORT (Doaga, jud. Vrancea)

La ZagaZaga am fost anul trecut și sper să ajungem din nou anul acesta. Este superb! Te simți ca în Deltă. Chiar este unul dintre locurile în care ne-am întoarce oricând. Este în județul Vrancea, aproape de Focșani și de Tecuci. Am făcut mai puțin de 3 ore din București, tot vineri după-amiaza.

Există mai multe opțiuni de cazare: bungalouri, case plutitoare și corturi de tip iurtă. Noi am stat într-un bungalou, care apropo, arată wow! Și exteriorul, dar și interiorul. Iar priveliștea… fără cuvinte. Îmi place că au ferestre mari, că sunt spațioase și că fiecare bungalou are un ponton.

Și aici se poate pescui, pot fi făcute plimbări cu barca, există și un aventura parc, o piscină foarte mare și o cherhana cu multe preparate delicioase pe bază de pește. Neapărat să încercați storceagul! Și icrele de sturion. Apropo, au fermă proprie cu păstrăvi și sturioni.

Puteți vedea un video în care am filmat atât bungaloul în care am stat, cât și complexul – aici.

Ca să vă faceți o idee, prețul pentru o noapte de cazare cu mic dejun la bungalou acum, în plin sezon, este 84 de euro în timpul săptămânii și 89 pentru nopțile de vineri și sâmbătă. Dar, cum spuneam, au mai multe soluții de cazare. Toate individuale.

Site-ul lor, cu toate detaliile, este aici.

 

ACACIA VILLAGE (Ogrezeni, jud. Giurgiu)

Acest loc minunat este la 40 de km de București, în Giurgiu. Am fost acolo acum 3 ani, de ziua mea. Nu am rămas peste noapte, doar am petrecut ziua acolo, în natură, dar au și cazare la căsuțe individuale. Zilele acestea am sunat la ei, pentru a vă oferi informații actualizate.

În total au 9 bungalow-uri, unele cu o cameră, deci pentru două persoane, altele cu două camere. Mai au și niște camere standard, la etajul 1 al unei clădiri de acolo, dar celelalte 9 sunt căsuțe individuale, pe marginea lacului.

Complexul este superb, cu verdeață peste tot, lacuri (pentru pescuit și pentru înot), poduri, băncuțe și mese de lemn, hamace. Au și teren de sport cu nocturnă, teren de mini-golf, sală de jocuri (bowling, tenis de masă), piscină interioară, saună, jacuzzi, loc de joacă pentru copii, biciclete.

Cel mai interesant mi se pare, însă, lacul pentru înot. Au un lac pentru pescuit și altul, ecologic, pentru înot. Mi-au spus că este tratat cu filtru UV și că este vedeta vizitatorilor, mai ales în această perioadă. Când am fost noi nu am știut, dar data viitoare abia aștept să fac o baie în lac! Este cel din poza de mai jos, cu nuferi în mijloc.

Când am fost noi, masa era tip bufet suedez și inclusă în preț, dar acum este meniu a la carte. De apreciat este că cele mai multe ingrediente sunt din ferma proprie, iar unele produse pot fi cumpărate și pentru acasă. Puteți vedea meniul lor aici.

Prețurile sunt în funcție de tipul de bungalow ales. De exemplu, la cel twin prețul este 90 de euro pe noapte, de persoană (deci 180 de euro pentru 2 persoane), cu demipensiune. Iar la două nopți se face reducere 10%.

Dacă vreți doar să petreceți o zi acolo, tariful este 150 de lei pentru adulți. La copii se fac reduceri sau gratuități în funcție de vârstă. Practic asta înseamnă că între orele 9 și 19 vă puteți bucura de tot ce oferă acest loc.

Găsiți toate detaliile la ei pe site, aici.

 

CASA DIN PĂDURE (Runcu, jud. Gorj)

La CASA DIN PĂDURE am fost vara trecută și am stat două nopți. Sunt mai multe zone de cazare, nu mai țin minte dacă toate au intrări separate, din exterior, dar la două dintre case sigur așa este. Am vrut să verific, dar sun de trei zile la numărul de pe Facebook și nu răspunde nimeni, iar site-ul nu le merge, așa că vă scriu ce știu de anul trecut și când răspund o să actualizez.

În casa în care am stat noi era o cameră la parter și alta la etaj. Noi am avut camera de la etaj, cu balconul spre lac. Superb și interiorul, și priveliștea! Intrarea era de afară, apoi se urca o scară interioară și așa ajungeai în cameră. Probabil pentru o familie cu un copil mic nu e tocmai ok, pentru că ar trebui să stai mereu după el, să nu cadă pe scară, dar altfel e foarte faină camera. Are și un șemineu. Adevărat 🙂

Nouă ne-a plăcut atât locul, cât și mâncarea și mai ales liniștea (deși depinde ce oameni sunt acolo – într-o seară a fost cam gălăgie din cauza unui grup, la un moment dat au venit și niște lăutari, dar slavă Domnului că au stat puțin – nu că nu mi-ar plăcea muzica populară, dar acolo nu era cazul)

Au un mic loc de joacă pentru copii, o mică piscină, dar și teren de tenis/baschet/fotbal. Spațiul nu este foarte generos, este un lac și totul construit în jurul lui, nu se compară cu suprafața de la Frații Jderi, dar nouă ne-a plăcut.

Mâncarea era bufet suedez, cu multe ingrediente din ferma proprie, iar prețul a fost 450 de lei pe cameră, pe noapte, cu toate mesele incluse.

Cum site-ul nu le merge, găsiți datele lor de contact pe Facebook – aici.

 

SATUL TRADIȚIONAL (Runcu, jud. Gorj)

Tot în Runcu am descoperit anul acesta total întâmplător un complex de căsuțe din lemn și piatră, iar când am fost acasă la părinți (și eu, și Ionuț suntem din Gorj), i-am luat pe socrii mei și am fost o noapte aici. Abia i-a convins Ionuț să plece de acasă, dar până la urmă le-a plăcut ieșirea 🙂

Sunt 7 căsuțe tradiționale, făcute din lemn achiziționat de la persoanele care au dărâmat case tradiționale în acea zonă. Proprietarul a vrut să salveze tot ce poate și este cu atât mai mult de apreciat cu cât nu este român, ci sârb. Este în România din 1992, este căsătorit cu o româncă și au împreună doi băieți. E pasionat de lemn, totul acolo este din lemn, iar mobilierul și obiectele decorative sunt tot vechi și recondiționate.

Mi-a plăcut mult ospitalitatea lor, au stat mereu cu noi la povești, ne-au lăsat și spațiu, dar au și stat cu noi. E adevărat că eram singurii turiști, fiindcă am fost în timpul săptămânii.

Mâncarea se plătește separat, în cazare e inclus doar micul dejun, pentru cine dorește, nu e obligatoriu. Se pune accent pe carne din câte am observat și se gătește cam gras, dar a fost taaare bun! La prânz, când am ajuns, am mâncat tochitură cu mămăligută, iar seara proprietarul ne-a propus coaste de porc la cuptor. Eu când am auzit, i-am spus că vreau mai degrabă niște cartofi și o salată. Mâncasem tochitura la prânz și seara voiam ceva ușor, dar ce credeți? Am ajuns să mănânc și eu coaste, că erau taaare bune! Dar repet, se gătește cam gras pentru gustul meu. O zi, maximum două e ok, dar nu mai mult.

Complexul este la 4 kilometri de Cheile Sohodolului, au și un loc de joacă pentru copii, iar două dintre căsuțe sunt cu etaj, deci au 2 camere, pentru familii mai mari. Au și multe păsări foarte interesante: cocoșei de munte, pui japonezi foooarte drăgălași: mici, albi și cu mult puf:)

Ce nu mi-a plăcut a fost că nu erau plase de țânțari la geamuri și că era un miros urât la baie. Le-am spus asta și au zis că din cauza fosei septice. Din păcate în zonă nu este canalizare. Și mai trebuie să știți că se intră în curte direct din strada principală, așa că se aud mașinile. Cu cât stați în ultimele căsuțe, cu atât mai bine. La primele se aude mai mult.

Prețul pe o noapte de cazare pentru o căsuță a fost 200 de lei, cu mic dejun inclus. Atenție, că pe booking este 200 de lei fără mic dejun, dar dacă sunați direct la ei, în preț intră și micul dejun. Și este posibil să fie mai mult în această perioadă, pentru că noi am fost la final de iunie.

La micul dejun te întreabă ce vrei și îți fac în funcție de ce dorești. Noi am vrut omletă și separat legume proaspete. Ne-au făcut câte o omletă uriașă, pâinea era caldă, tocmai scoasă din cuptor, făcută tot de ei, plus legume, plus un platou mare cu brânză (foarte, foarte bună!) și mezeluri. Evident, dacă vreți ceva mai special, nu tradițional, cred că trebuie să îi întrebați din timp, că s-ar putea să nu aibă. E o afacere mică de familie, nu este ditamai complexul.

Găsiți mai multe informații aici.

***

Înainte să închei vreau să fac și un fel de disclaimer: dacă nouă ne-a plăcut un loc nu înseamnă că o să placă tuturor. La fel și în cazul aspectelor care nu ne-au plăcut. Suntem diferiți, ne dorim lucruri diferite, avem așteptări diferite, așa că e normal să avem păreri diferite uneori. Dar vreau să vă asigur că tot ce scriu este părerea mea sinceră. Spun asta pentru că sunt din ce în ce mai mulți oameni suspicioși pe ce spun așa-zișii influenceri. Eu aici povestesc din punctul de vedere al turistului, pentru că exact așa am vizitat 5 din cele 6 locuri de mai jos: am rezervat, am stat acolo, am plătit. Acei oameni nu mă cunoșteau. La Zaga Zaga am fost invitați de ei anul trecut, când au deschis resortul, dar tot ce am spus despre ei este ce am văzut și ce am simțit în o zi și jumătate cât am stat acolo.

Așa cum am spus la început, vă invit să descoperiți alte 14 astfel de locuri care se bazează pe căsuțe individuale în natură. De fapt sunt și case mai mari, pentru familii numeroase ori grupuri de prieteni.

Dacă vreți să descoperiți și alte locuri frumoase în mijlocul naturii, vă invit să citiți și alte articole din secțiunea #CălătoreșteSănătos. Puteți afla, de exemplu, cum a fost experiența noastră la Hadar Chalet sau la Casa cu Tei din Buzău. 

Vă aștept cu muuulte informații utile și pe canalele mele de social media:

  • Facebook: https://www.facebook.com/IzabelaPanescu.ro/
  • Instagram: https://www.instagram.com/izabela.panescu/
  • YouTube: https://www.youtube.com/c/IzabelaPanescu

 

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
Cele două fețe ale României | Cum putem micșora prăpastia dintre rural și urban 03/08/2020
#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii 02/08/2020
Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România 29/07/2020
Cum am ajuns să realizez emisiunea @tinerete.fara Cum am ajuns să realizez emisiunea @tinerete.fara.batranete , cum o pregătesc, care a fost cea mai mare provocare în pandemie? Cum era televiziunea când am început eu, acum 15 ani? @ileana.andrei m-a provocat să răspund la aceste întrebări, pentru @iqads.ro 

Am vorbit și despre comunitatea mea din online (adică despre voi🤗), despre valorile mele, despre importanța brandului personal și muuulte altele. Inclusiv despre frică și despre sănătatea mintală. 

Am pus link in bio⬆️⬆️⬆️

Rochia pe care o port în poze este #madeinro si o găsiți la @district_24_showroom 💛

Iar mâine vă aștept la emisiune, să vorbim despre voluntariat: psihologul @paraipancornelia ne spune ce efecte are voluntariatul asupra sănătății (inclusiv cu dovezi clare din studii), iar @Iuliana Rada, de la Fundatia pentru Dezvoltarea Societății Civile, ne dă multe exemple de activități de voluntariat care au loc în această perioadă în România. Vă așteptăm mâine, de la 17:30, pe Digi24. 

#tineretefarabatranete #digi24 #izabelapanescu #healthshow #tvshow #tvstudio #sanatate #voluntariat #healthtips #iqads #iqadsro
Voi vă simțiți vinovați când lăsați totul b Voi vă simțiți vinovați când lăsați totul baltă și faceți ceva pentru voi? Eu aveam o grămadă de lucruri de făcut astăzi, în special de dat telefoane și de scris, deci de stat pe telefon și calculator, la birou, dar imi tot apăreau tot felul de dureri, corpul meu îmi tot spunea că nu e ok, că am nevoie să ies, să fac mișcare în aer liber, să mă vadă soarele, să mă conectez cu natura. 

Cât vorbesc la telefon mă mai plimb prin casă, mai fac rotiri de bazin, fandări ușoare, dar corpul meu îmi tot spunea că nu e de ajuns. Așa că pe la ora 15 am hotărât să îl ascult, m-am îmbrăcat, mi-am luat rucsacul și am plecat în parc. Am mai dat telefoane pe drum, dar în parc am dedicat timpul în special corpului și sufletului: am alergat puțin, am făcut fandări, mers rapid, dar și stat pe iarbă, bucurat de razele soarelui, citit, încercat să fac o meditație (era prea gălăgie și nu prea mi-a ieșit, plus că mi-am luat și o minge în cap de la niște copii😁). 

Și, culmea, cartea pe care am luat-o în rucsac este “When the body says no”, a lui Gabor Mate. Vă las o frază din ea: “Dacă nu învățăm să spunem NU, într-un final corpul va face asta în locul nostru” (si de multe ori face asta prin apariția unei boli). #whenthebodysaysno #gabormate #grateful #gratitude #thankyou #sunnyday #springday #lovespring #lovenature
GIVEAWAY SĂNĂTOS🎁 Kit de primăvară pentru îngrijirea tenului de la @carelessbeautyromania și o analiză a tipului de ten, realizată de dr. farm. @ioanaadinaoancea 💛

Știți deja că eu de mulți ani folosesc produsele lor și merg la tratamente faciale. Sunt produse 100% naturale, create în România, din plante românești, în urma unor cercetări minuțioase. Ba mai mult, doamna @elenaoanceaofficial are și o mulțime de brevete de invenție.

Kit-ul conține un gomaj, o mască și o loțiune, dar vor fi cele potrivite tipului de ten al persoanei care va câștiga. Adina va face o evaluare, un diagnostic al tenului. În fotografie sunt pentru ten uscat, pentru că este kit-ul meu:), dar pot fi și pentru ten acneic, gras, cu pete și pistrui ori mixt. 

Iată ce pași să urmați pentru a vă înscrie la giveaway:⁣
⁣
🔸 Follow @carelessbeautyromania , @ioanaadinaoancea și⁣ @izabela.panescu 
🔸 Scrieți un comentariu în care tăguiți cel puțin o persoană care ar vrea să descopere aceste produse minunate (puteți lăsa mai multe comentarii, dar persoanele etichetate să fie diferite). Ne-ar bucura si un share pe Stories, dar nu este obligatoriu. 
⁣⁣
❗️ Produsele pot fi livrate oriunde în lume⁣.

❗️ Un alt kit de primăvară poate fi câștigat pe pagina mea de Facebook, așa că vă puteți înscrie și acolo. 
⁣
❗️ Vă puteți înscrie până miercuri, 14 aprilie, ora 20:00. Extragerea câștigătorului o voi face random, în cel mult 72 de ore de la încheierea concursului. Muuult succes!⁣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
Prin participarea la concurs ești de acord că datele tale de contact (nume, adresă, telefon) vor fi procesate pentru livrarea premiului. ⁣
⁣
#giveawaysanatos #kitdeprimavara #carelessbeautyromania #alegerisanatoase #healthychoices #mychoices #madeinro #naturalbeauty #naturalproducts #carelessbeauty
Curcubeu în farfurie🌈 Și mai e ceva special, Curcubeu în farfurie🌈 Și mai e ceva special, pe lângă legumele colorate: condimentul Dukkah. Noroc că mi-a amintit @mihaela.brailescu de el🤗 Găsiți la ea în feed rețeta video, pentru că este de fapt un amestec de condimente, semințe, oleaginoase, pe care îl puteți pregăti singuri. Eu îl am de la @awish.to - este tot handmade, Ioana îl face ea, acasă💛 Si nu numai dukkah face, ci mult mai multe. Inclusiv ghee💛. 

#curcubeuinfarfurie #rainbowbreakfast #alegerileizabelei #eatveggies #healthychoices #healthybreakfast #eatyourveggies #alegerisanatoase #alegeriechilibrate #micdejun #micdejunsanatos #dukkah #dukkahspice
Știți ce alimente si ce plante medicinale ne aju Știți ce alimente si ce plante medicinale ne ajută sistemul imunitar? Sau de ce e esențial ca noi, femeile, să facem lucruri și pentru noi, să ne punem pe primul loc? Sunt subiectele despre care discut astăzi la @tinerete.fara.batranete cu dr. Mirela Stranț, apifitoterapeut, și cu @cristinapetrescughenea, psihoterapeut. Cristina ne va da și exemple de acțiuni pe care le putem face pentru corpul și sufletul nostru, care să nu ne ia mult timp și nici bani😉 

Vă așteptăm de la ora 17:30, pe Digi24. 

Rochia pe care o port este de la @district_24_showroom și e superbăăă💛 De fapt am purtat-o la final de decembrie, dar am uitat să o postez și era păcat. Loooove it💛 E în top 3 rochii purtate de mine❤️ Și e #madeinro 🇷🇴

#romaniandesigner #lovemadeinro #buylocal #ootd #ootdfashion #madeinrodress #dotd #dressoftheday #dresstoimpress #dressmaterial #ootdinspiration #ootdstyle #instylefashion #tvshow #tvoutfits #healthshow #healthtips #loveyourself #tvpresenter #tvpersonality #tvproduction #tvhost #tvshowhost #izabelapanescu #digi24 #tineretefarabatranete #creatinromania #sanatate
Astăzi celebrăm femeile din viața noastră, pe Astăzi celebrăm femeile din viața noastră, pe mamele noastre, femeile din lumea-ntreagă, dar să ne amintim să ne celebrăm și pe noi înșine💛

Să fim recunoscătoare pentru ce suntem, pentru ce simțim, pentru ce reușim să facem în fiecare zi. Știu că mai avem destule de schimbat, de îmbunătățit, știu că de multe ori nu suntem mulțumite de cum arătăm, de ce avem, ce am făcut, ce simțim sau cum reacționăm, dar e ok. E perfect în regulă tot ce simțim. Important este să ne dorim să evoluăm, iar pentru asta e esențial să avem grijă de noi, să fim recunoscătoare, să ne și răsplătim, să investim în noi în fiecare zi. 

Și nu trebuie neapărat să ai bani mulți ca să investești în tine. Da, e minunat să îți permiți să mergi la tot felul de cursuri, retreaturi, în vacanțe care să te încarce, să poți cumpăra produse de calitate, dar poți investi în tine pur și simplu dacă îți oferi câteva momente de liniște în fiecare zi. Tu cu tine. Poate fi o meditație, o rugăciune, un exercițiu de respirație, un program de sport, poți dansa sau poți cânta prin casă. Poate fi o baie caldă și relaxantă, poți picta, grădinări, poți sta câteva minute în natură, să te conectezi cu ea. Poți găti, poți bea ceaiul preferat, (îți) poți face un masaj sau orice altceva îți aduce liniște și în același timp aduce recunoștință și mulțumire pentru corpul și sufletul tău. 

La mulți ani și la cât mai multe momente de conexiune cu divinul din noi🙏🏻

#internationalwomensday #iwd #iwd2021 #selfcare #selflove #loveyourself #loveyourselffirst #8march #mothersday
9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani d 9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani de @digi24hd 🎉

Au fost cu de toate: cu multă muncă, pasiune, cu prietenie, durere, lacrimi, dar și cu multe bucurii si recunoștință. Sper că v-am inspirat să faceți schimbări către un stil de viață echilibrat🙏🏻 De fapt știu din mesajele voastre că am făcut asta și o să o facem în continuare🤗 

Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ne urmăriți🙏🏻, le mulțumesc invitaților pentru informațiile împărtășite🙏🏻, tuturor colegilor mei care au contribuit în acești ani la realizarea emisiunii🙏🏻, dar și colegilor de la Știri și de la toate celelalte departamente Digi24, pentru munca lor de zi cu zi🙏🏻 La mulți ani!🎉

#digi24 #tineretefarabatranete #tvstation #tvshow #healthshow #healthinspiration #healthtips #izabelapanescu
Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-m Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-mi vine să cred! Tot mă gândesc dacă nu cumva a fost un vis🐠🦑🐟 A fost cea mai tare experiență ever! În anii ăștia am învățat să schiez, am făcut parasailing, m-am dat și pe tobogan cu apă o dată (tot ca să îmi înving frica), dar nu se compară nimic cu scuba. Ce e sub apă e incredibil! Nu poate fi descris în cuvinte. 

Imaginați-vă că eu nu știu să înot, îmi e frică să stau în apă și erau valuri mărișoare. Plus că sunt super friguroasă și apa e rece. Nu am intrat până acum decât puțin, cu picioarele. But I DID IT🎉🎉🎉 Și nu scriu asta ca să mă laud, ci ca să vă inspir și să vă dau încredere că se poate! Mi-au trecut un milion de gânduri prin cap, am avut multe frici, dar le-am depășit treptat. 

Promit că vă povestesc mai multe zilele următoare, când vom primi și pozele underwater🐟🦑🐠

Am pus și două video-uri de la început, când mă acomodam cu apa și echipamentul➡️➡️➡️

#scubadiving #calatorestesanatos #scubadive #firsttimescubadiving #egypt #redsea #redseascubadiving #hurghada
Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras c Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras cu ochiul deocamdată printr-un seascope, adică un vas care are niște geamuri-lupă. Dați swipe➡️ și o să vedeți cum am admirat coralii și peștișorii. Ei erau la 20 de metri adâncime, dar îi vedeam ca și cum treceam pe lângă ei. 

Evident că organizatorii au făcut și spectacol: unul dintre ei se scufundă, le dă peștilor mâncare și astfel vin foarte mulți la geamuri. 

Tot pentru a admira coralii și peștii, există și varianta cu submarinul. Părerile sunt împărțite: unii oameni spun că e mai fain cu seascope-ul, alții cu submarinul. Nouă chiar ne-a plăcut cu seascope-ul, dar nu pot face comparație, pentru că nu am fost cu submarinul. Despre varianta asta a scris @daddycool.ro - el și @ana_novic au fost acum câteva zile cu copiii - găsiți o postare la ei în feed despre submarin. 

Excursia cu seascope-ul durează 2 ore (plus transferul hotel-port-hotel) și e foarte fain că se face și o pauză de 10-15 minute pentru snorkeling, de care noi nu am știut:( Deci dacă mergeți cu seascope-ul neapărat să vă luați coatumul de baie, prosopul și echipamentul de snorkeling. 

Am intrebat dacă cei mai mulți corali sunt morți, pentru că erau foarte puțini colorați. Mi-au spus că o parte sunt morți, i-am întrebat dacă din cauza poluării, dar nu păreau să știe prea multe. Am citit apoi mai multe articole și văd că in ultimii ani s-au luat ceva măsuri pentru protejarea lor. Nu știu dacă suficiente, dar măcar s-au luat. Și mă mai bucur că perioada asta de pandemie, deși pentru turism a fost și este încă un dezastru, pentru viața marină cu siguranță a fost o binecuvântare. 

#CălătoreșteSănătos #multumesc #recunostinta #acvaticlife #grateful #gratitude #thankyou #seascope #hurghadaseascope #hurghada #hurghadaegypt #egypt #coralreef #redseacorals #redseacoralreef #redsea #redseafishes

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2018. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD