Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

20 de sendvișuri sănătoase, simple și gustoase

Izabela2018-05-20T09:12:08+02:00

sendvișuri sănătoase

Am făcut o listă cu rețete de sendvișuri sănătoase, astfel încât să le puteți rula câteva luni și copilul să nu se plictisească, dacă în asta constă pachețelul pentru școală/grădiniță, dar nici voi, dacă sunteți în căutare de gustări pentru luat la serviciu.

Am pus și variante simple și știute de toată lumea, ca să fie toate într-un singur loc. Am folosit puține ingrediente la fiecare, ceea ce e bine și pentru digestia celui care mănâncă sendvișul, și pentru timpul petrecut în bucătărie al persoanei care îl prepară, dar și pentru buzunar. Și încă ceva: rețetele nu sunt „bătute în cuie” – le puteți adapta cu ce vă place vouă.

Dacă sunteți vegetarieni sau pur și simplu nu mâncați lactate, carne ori ouă, găsiți și variante fără proteine de origine animală. Fiecare alege în funcție de alimentația și de gusturile lui. Și chiar dacă mâncați de toate, eu vă recomand ca proporția să fie în favoarea sendvișurilor vegetale, pentru că oricum de obicei se consumă prea multe proteine animale.

Înainte să mergeți să cumpărați ingredientele, vă rog mult să citiți articolul „5 reguli pentru a pregăti un sendviș sănătos” . Vă spun acolo ce tip de pâine recomand eu pentru sendvișuri și încă patru reguli după care vă puteți ghida când mergeți la cumpărături și când preparați sendvișurile.

 

Sendviș cu frunze de spanac, ridichi, morcovi și cașcaval

E varianta numai bună pentru ce găsim în perioada asta în piață. Cașcavalul poate fi înlocuit cu orice tip de brânză care vă place. Morcovii eu îi tai cu peelerul pentru cartofi, ca să fie fâșiuțe subțiri. Puteți pune și puțină ceapă verde, dacă nu vă deranjează 🙂 Vă spun eu un secret: mestecați câteva semințe de cardamon după, în loc de gumă de mestecat.

Sendviș cu dovlecei la grătar, branză de capră și mărar

Mie îmi place la nebunie această combinație! Brânza o fărâmițez cu o furculiță și o amestec cu mărarul tocat mărunt. Dacă brânza nu este prea cremoasă, e mai uscată, atunci pun și foarte puțin ulei de măsline. Practic vreau să devină aproape o cremă de brânză. Dovlecei pun din belșug, nu doar o feliuță sau două. Ei sunt ingredientul principal.

Sendviș cu salată verde, roșii, castraveți, pătrunjel și brânză/cașcaval

E o variantă pentru perioada în care roșiile și castraveții sunt de sezon, nu pentru acum. Pătrunjelul sigur că este opțional, dar vă rog strecurați acolo măcar câteva frunzulițe, pentru că are vitamina C de câteva ori mai multă decât au citricele.

Sendviș cu brânză brie, vânătă la grătar și ardei copt

Am pus brânză brie ca să fie diferit de celelalte și mai deosebit, dar puteți la fel de bine să folosiți orice alt tip de brânză.

Sendviș cu gorgonzola, salată verde, ardei copt și smochine

Am mâncat ceva asemănător la o benzinărie, nu știu exact dacă era așa sau altfel, dar avea sigur brânză, ardei copt și smochine. Mie îmi place foarte, foarte mult combinația. Dacă nu aveți gorgonzola, puteți încerca și cu o cremă simplă de brânză.

Sendviș cu salată verde, leurdă, ardei gras și cremă de brânză

Crema de brânză eu o fac rapid din brânză fărâmițată, amestecată cu puțin ulei presat la rece (sau cu smântână) și cu verdețuri. Dacă o cumpărați gata preparată, aveți mare grijă la etichetă: asigurați-vă că nu are altceva în afară de ce ați pune voi dacă ați face-o acasă.

Sendviș caprese: mozarella, roșii, pesto

Și această combinație îmi place foarte mult, dar vara, când roșiile sunt în sezon. Sigur că nu e o tragedie dacă o dată într-o iarnă cumpărați niște roșii pentru a face caprese. Repet: să fie excepția, nu regula. Dacă nu aveți sos pesto, puteți pune busuioc proaspăt, dar e mai bun cu pesto 🙂

Sendviș cu ou fiert și legume

Poate părea ciudat, dar puteți face un sendviș cu ou fiert, numai să nu fierbeți foarte mult oul. Să nu fie nici cu zeamă, nici tare, ci puțin moale, pentru că altfel se va fărâma gălbenușul și o să cadă dintre feliile de pâine. Oricum, cel mai bine este să folosiți o chiflă rotundă din care să scoateți miezul. Oul recomand să fie de țară. Cât despre legume, puteți pune orice aveți. Important este să puneți legume din belșug: o variantă poate fi cu roșii, castraveți, ardei, alta cu morcovi, ridichi, salată verde. Puteți să renunțați și la pâine și să puneți oul și legumele într-o caserolă. Dacă totuși simțiți nevoia de pâine puteți mânca mai puțină: luați o gură mare de ou și legume și una mică de pâine, nu invers 🙂

Sendviș cu omletă și legume crude

Știu, ați putea face o omletă cu legume, dar recomandarea mea este ca legumele să fie crude, nu preparate termic. Faceți omleta simplă și adăugați ce legume vă plac și sunt de sezon.

Sendviș cu legume/murături și carne

Când spun carne nu mă refer la mezeluri. E foarte greu să găsești în magazine ceva care să nu aibă conservanți precum monoglutamatul, coloranți, zahăr și altele. Am analizat inclusiv oferta de prosciutto crudo si cu greu am găsit ceva cu mai puțini conservanți.

Cel mai bine este să aveți carne dintr-o sursă de încredere și să o pregătiți acasă, de exemplu la cuptor sau la aburi. O folosiți pe post de fel principal alături de o salată, iar ce rămâne poate fi folosită și a doua zi, rece, în sendviș, alături de legume sau murături. Nu uitați să puneți cât mai multe legume. Nu o bucată mare de carne și o frunză de salată, ci raportul să fie invers dacă se poate.

Și la murături să vă uitați pe etichetă, dacă le cumpărați. Ar trebui să aibă doar apă și sare, nimic altceva. De obicei au și zahăr sau alți conservanți, dar se găsesc și variante doar cu apă și sare.

Sendviș cu hummus, castraveți murați și varză

Ideal ar fi să faceți hummus acasă. Nu e greu deloc: se mixează în robot năut fiert cu pastă de susan (tahini), usturoi, zeamă de lămâie, puțin ulei de măsline, sare, piper, opțional boia, chimion sau coriandru. Se obține o pastă delicioasă, care se potrivește de minune cu varza proaspătă și castraveții murați. Sigur că și cu alte legume – alegeți ce vă place.

Pentru că hummusul este o pastă, eu vă recomand ca sendvișul să fie doar cu o felie de pâine. Dacă sunt două, în momentul în care copilul va mușca din el, hummusul va ieși dintre felii și e foarte posibil să curgă pe jos (știu eu și niște adulți care ar face la fel 🙂 Deci mai bine puneți un strat generos de hummus pe o felide de pâine integrală, apoi adăugați din belșug castraveți murați și varză, iar feliile pot fi puse frumos într-o caserolă sau chiar în două.

Sendviș cu hummus, salată verde, morcovi și roșii deshidratate

Mie îmi place mult combinația hummus-roșii uscate, lângă care pot fi puse orice legume proaspete. Am ales morcovii, pentru că de obicei nu prea sunt puși în sendvișuri, dar în această combinație să știți că nu prea o să-i simțiți. Roșiile deshidratate au un gust puternic și vor acoperi celelalte arome.Și acest sendviș recomand să fie făcut doar pe o felie de pâine, așa cum am scris mai sus. Sau poate fi și fără pâine. Puteți pur și simplu mânca hummus cu bețișoare de legume (din morcovi, castraveți, ardei). Sau puteți face niște „bărcuțe” din ardei gras în care puneți hummus.

Sendviș cu fasole bătută și legume/murături

Noi facem fasolea la fel ca pe hummus: fasole boabe fiartă, pusă în robot cu zeamă de lămâie, ulei presat la rece, puțin usturoi, doar de aroma, sare, piper, mixat și gata! Dacă folosiți fasole boabe din conservă citiți, vă rog, eticheta: să aibă doar fasole, apă și sare, nimic altceva. A! Și în acest caz nu mai adăugați sare, pentru că fasolea este deja sărată.

Shaorma cu legume și maioneză de avocado

Este o rețetă delicioasă făcută de soțul meu, Prâslea cel gospodin. O găsiți aici.

Sendviș cu avocado, roșie, salată verde și pătrunjel

Avocado poate fi pus tăiat feliuțe sau făcut pastă. Când spun „făcut pastă” înțeleg zdrobit cu furculița, adăugată zeamă de lămâie, puțină sare neiodată, puțin piper, amestecat și gata!

Sendviș cu ton, avocado, morcovi și țelină

La fel și aici, puteți folosi avocado tăiat feliuțe sau pasat. Legume puteți pune de care doriți. Vara merge foarte bine cu roșii, castraveți, ardei. Iarna vă recomand să încercați cu morcovi și țelină chiar daca aveți impresia că nu vă place. Ideea este că gustul tonului le acoperă pe celelalte. Puneți neapărat și salată verde, spanac sau orice frunze aveți 🙂 Asta e valabil la orice sendviș.

Sendviș cu avocado, fasole și legume proaspete

De data aceasta zdrobiți cu furculița sau la robot nu doar avocado, ci și fasole fiartă. Adăugați zeamă de lămâie, busuioc verde, sare, piper, merge și foarte puțin muștar (nu e obligatoriu). Pasta astfel obținută o întindeți pe pâine, alături de salată verde și orice legume proaspete aveți sau dece nu, murături.

Sendviș cu pastă de măsline, castravete și ardei

Găsiți rețeta de pastă de măsline aici. Sendvișul acesta poate fi consumat doar pe o felie de pâine, cum spuneam și mai sus, sau și mai bine pe bucăți de castravete sau de ardei ori cu bețișoare de legume (morcovi, țelină, castraveți, ardei).

Sendviș cu avocado și măsline kalamata

Dacă nu vă dați în vânt după măsline (cum e cazul meu) vă recomand să faceți invers: avocado pasat puțin cu furculița, adăugate 1-2 măsline kalamata tăiate mai mărunt, zeamă de lămâie, ar fi bună și puțină ceapă verde, dar merge și fără, sare nu e nevoie, pentru că sunt măslinele sărate, întins pe pâine și adăugate legume și frunze verzi. Sigur că puteți pune și direct avocado tăiat feliuțe, măslinele tăiate pe jumătate sau în patru și legumele. Nu trebuie neapărat să faceți totul pastă. Uneori faceți așa, altă dată invers, ca să pară că sunt 2 variante diferite 🙂

Sendviș cu pate de caju, hrean și ridichi

Găsiți rețeta de pate de caju cu hrean aici. Este delicios și perfect pentru perioada aceasta. Sigur, trebuie să vă placă hreanul. Nouă ne place la nebunie! Deci faceți pateul, îl puneți pe pâine, adăugați ridichi și salată verde și gata. Încă o dată spun, puneți legume din belșug, vă rog, nu doar o frunzuliță de salată și două feliuțe subțiri de ridichi, ci cât de multe puteți. Altă dată puteți face cu varză albă sau roșie sau mai merge bine alături de castraveți murați.

 

Gata lista cu cele 20 de variante propuse de mine. Sigur că sunt muuult mai multe, dar vă aștept pe voi să îmi scrieți în comentariile de mai jos ce alte sendvișuri sănătoase pregătiți.

Credit foto: www.pexels.com

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Comments (3)

  • 5 reguli pentru a pregăti un sendviș sănătos - Izabela Pănescu Reply

    […] 20 de sendvișuri simple, sănătoase și gustoase 14/01/2018 5 reguli pentru a pregăti un sendviș sănătos 13/01/2018 Budincă din semințe de chia și fructe 10/01/2018 Dorințele de anul nou: cum să devină realitate 08/01/2018 Viața după infarct: cum prevenim un al doilea atac de cord 23/12/2017 Otilia Mantelers: Părinții trebuie să fie „gardienii” copiilor în online 21/12/2017 Urmareste-ma pe Instagram […]

    14/01/2018 at 11:01
  • claudiu Reply

    sunt curios doar cine de la cine copiaza…
    https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/culinar/idei-pentru-un-pachetel-sanatos-pentru-copii-la-scoala-860282

    15/01/2018 at 20:35
    • Izabela Reply

      Din moment ce colegii mei de la http://www.digi24.ro au pus 5 retete si apoi au dat link catre site-ul meu pentru celelalte cred ca e clar cine a scris articolul.

      16/01/2018 at 21:51

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
Cele două fețe ale României | Cum putem micșora prăpastia dintre rural și urban 03/08/2020
#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii 02/08/2020
Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România 29/07/2020
Conopidă “pane” la cuptor: am fiert buchețel Conopidă “pane” la cuptor: am fiert buchețelele de conopidă câteva minute în apă cu sare, le-am scurs, le-am lăsat să se răcească, apoi le-am dat prin ou, prin mălai și le-am pus la cuptor până au început să se rumenească. V-am pus și un video aici ➡️ 

Sunt delicioase! Crocante la exterior, moi în interior. Neapărat să faceți! Aștept pozele voastre😉 

Noi le-am mâncat cu sos de usturoi și alături am mai avut cușcuș cu legume. Nu am avut proteine la cina asta, dar am avut la celelalte mese. 

#RețeteleIzabelei #conopida #gatestesanatos #izabelapanescu #healthyfood #healthycooking #cauliflower #cauliflowerrecipes #healthyrecipes #healthydinner #cinausoara #retetesanatoase #retetesimple #retetevegane #glutenfree #faragluten #fărăgluten #glutenfreefood
Să avem un An Nou cu echilibru în toate, conecta Să avem un An Nou cu echilibru în toate, conectare cu natura, recunoștință, iertare, experiențe înălțătoare, credință. Să trecem ușor prin provocări, dacă vor fi și astfel de momente. La mulți ani! 

#recunostinta #iubire #happynewyear #happynewyear2021 #lamultiani2021 #breath #livelaughlove #nature #natureconnection #thankyou #gratitude
O foarte mică parte din Crăciunul petrecut acasă la părinții mei🥰 Sunt trei momente în care mi s-a făcut dor să filmez mai mult. Pe restul le-am păstrat direct în suflet. O să vedeți că unicorul a fost laitmotivul Crăciunului nostru😁 Nepoțica mea Daria a vrut să îi aducă Moșul un unicorn, 7 acadele și 5 bomboane😁, așa că unicornul a stat cu noi la masă, a dormit cu noi în pat și noroc că afară a plouat și era noroi, că altfel îl lua și afară😁 

#christmastime #familyfirst #together #auntielife #localfood #eatlocal #eatveggies #christmasinromania #romanianfood #traditionalfood #christmastree
Crăciun cu pace, iubire și lumină vă doresc! C Crăciun cu pace, iubire și lumină vă doresc! Cu momente frumoase alături de oameni dragi, dar și alături de voi. 
🙏🏻 Să nu ne uităm pe noi înșine. E minunat să facem cadouri, să pregătim mâncare, să ne uităm la filme de Crăciun, dar să ne amintim și de corpul și sufletul nostru. Să le mulțumim, să le fim recunoscători, să petrecem timp și cu noi. În emisiunea de astăzi vă dăm exemplu de un astfel de exercițiu util și eliberator: retrospectiva lui 2020. O retrospectivă interioară, emoțională. Știu că e vineri, dar avem ediție specială și astăzi, nu doar mâine. Vă aștept de la 17:30 pe @digi24hd la @tinerete.fara.batranete 

#craciunfericit #craciuncuiubire #paceinsuflet #recunostinta #multumesc #retrospectiva2020
Ieri mă gândeam că e primul an în care nu a ve Ieri mă gândeam că e primul an în care nu a venit Moș Nicolae. Nu ne-am pregătit ghetuțele, nu ne-am luat cadouri. Am trecut printr-o provocare zilele astea și nu am mai apucat să cumpărăm sau să comandăm ceva. Iar ieri, când mă gândeam eu că e prima dată când nu a venit Moșul, mi-am dat seama că de fapt a venit. Și cu ce daruri! Părinții noștri ne-au trimis pachet parcă mai bogat ca oricând💛 Tatăl meu a curățat un dovleac, mama mea a făcut ciorbă, sarmale, mâncare de fasole verde, sora mea plăcintă cu dovleac si chec, cumnatul meu ne-a trimis vin, țuică și vișinată😉, plus legume si fructe, plus ouă de la socrii mei💛 Iar pe seară, Ionuț a fost la finuții noștri să le ducă daruri de la Moșul, iar ei, ca să mă înveselească, mi-au trimis desenul cu un curcubeu🌈🙏🏻🌈 Și mi-am dat seama cât suntem de norocoși🙏🏻 Și cât de multă bucurie ne aduc gesturile mici. Nu e nevoie de cadouri scumpe și nici măcar de cadouri așa cum le știm. Cadourile pot fi sub multe forme. Inclusiv provocările prin care trecem, chiar dacă sunt dureroase, sunt de fapt daruri. #weareblessed #grateful #gratitude #mykindofpresents #eatlocal #thankyou #pumpkin #allnatural #fromourparents #rainbow
Astăzi simt să fiu recunoscătoare pentru acest Astăzi simt să fiu recunoscătoare pentru acest loc minunat în care m-am născut🙏🏻 Munții, văile, pădurile, râurile, animalele, florile, fructele și legumele, locurile pline de istorie și încărcate de energie, toate îmi bucură sufletul, îmi hrănesc trupul, îmi liniștesc mintea. Iar în acest an de pandemie am descoperit și am apreciat mai mult decât până acum pământul nostru românesc, cu tot ce ne oferă. Mulțumesc🙏🏻 La mulți ani, România!🇷🇴

🇷🇴 Voi pentru ce îi sunteți recunoscători?🙏🏻

#1decembrie #multumescromania #recunostinta #romania #nationalday #calatorestesanatos #discoverromania #gratitude #imgrateful
Primul kokedama făcut de mine🙏🏻 Până acum Primul kokedama făcut de mine🙏🏻 Până acum câteva zile nici nu auzisem de așa ceva, dar fetele de la @micilebucurii mi-au trimis kitul cu “ingredientele”, iar astăzi am participat la atelierul online, susținut de Alexandra și Dana de la @sam.bu.re 💛 Ele ne-au învățat cum se face. Nu e greu, iar cel mai fain este că te deconectezi total de orice. Chiar e o adevărată terapie, deci sănătate curată🥰🌿☺️ 

🌿 Kokedama este un bulgăre de pământ și de mușchi construit în jurul unei plante cu rădăcină🌱 

👏🏼 Vă recomand să urmăriți comunitatea Micile Bucurii, pentru că au tot felul de ateliere. În decembrie au unul de ceramică, altul de gătit creativ, altul de făcut coronițe de Crăciun. Practic primești acasă un colet cu tot ce ai nevoie, iar la workshop ti se explică pas cu pas cum se face. Nu știam aceasta comunitate, dar îmi place mult că promovează importanța lucrului cu mâinile, folosindu-ne de tot ce ne oferă natura. 

#kokedama #kokedamalove #kokedamaworkshop #micilebucurii #terapiecuplante #planttherapy #diy #diykokedama #diyplants #loveplants #lovenature
Astăzi încep o serie de interviuri care vor cons Astăzi încep o serie de interviuri care vor construi, ediție cu ediție, un ghid pentru un stil de viață echilibrat și pentru creșterea imunității, atât de necesară în această perioadă. Nu este de ajuns să luăm niște vitamina C. Ne ajută, dar nu e de ajuns. O imunitate puternică înseamnă să fim atenți ce și cum mâncăm, ce gândim, cum dormim, ce suplimente luăm și multe altele. Le vom lua pe rând, în fiecare sâmbătă, de la 17:30, la @tinerete.fara.batranete 

În ediția de astăzi vorbim despre:
✅ Schimbări mici care pot fi făcute în alimentație, dar cu rezultate uriașe. Construiesc o listă de baby steps pentru o dietă echilibrată împreună cu dr. Alexandru Popa, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.
✅ Măsuri de protecție emoțională: nu doar igiena mâinilor este importantă, ci și cea mintală. Ce să facem pentru a nu ne lăsăm doborâți de tot ce se întâmplă aflăm de la Georgiana Spătaru, psihoterapeut.

#imunitate #stildeviata  #echilibru #healthshow #healthtips #schimbarimicirezultatemari #healthylifestyle #covidimmunity #immunitysupport
N-am mai purtat fustă așa scurtă de secole🤦‍♀️, dar sunt suuuper happy că în sfârșit îmi place de mine așa🥰 V-am mai zis că nu purtam scurt pentru că nu-mi plăceau picioarele mele, le vedeam mult prea subțiri și în general mă vedeam prea slabă, dar uite că lucrul cu mine de atâția ani dă roade🙏🏻 

Îmi place mult mai mult corpul meu acum, am făcut multe pentru asta, și terapie, si afirmații, și cărți, și cursuri, cred că toate au funcționat câte puțin, dar cel mai mult simt că m-a ajutat recunoștința:
🌀zilnic îi mulțumesc corpului meu pentru tot ce face pentru mine: când fac duș, când mă spăl pe dinți, când îmi fac ritualul facial. 
🌀Uneori fac niște meditații ghidate de scanare a corpului (sunt pe youtube). Practic vizualizez fiecare părticică din corp, fiecare organ, le simt și le mulțumesc. 
🌀 Alteori folosesc metoda îmi pare rău, te rog să mă ierți, mulțumesc, te iubesc - adică îi spun și că îmi pare rău că nu l-am îngrijit și nu l-am apreciat așa cum merita, îi cer iertare pentru asta, iar apoi îi mulțumesc pentru că în ciuda acestui fapt el m-a susținut mereu. Dacă să zicem că sunt în timpul periajului dentar le mulțumesc dinților mei că mă ajută să pot mânca și la final le spun cât îi iubesc și cât de mult îmi plac:) 

Și dacă tot vorbim de fusta asta superbă fucsia, este @tropics.thelabel si o găsiți la @dacia_24_showroom 
Bluza este @whiskers_and_tales si tot la Dacia24 o găsiți🥰

Ținuta o vedeți la @tinerete.fara.batranete nu sâmbăta aceasta, ci cealaltă. Dar și sâmbăta asta am o ținută foarte faină😉

Mulțumesc pentru fotografii @andreinec 🤗🤗

#notsponsored #madeinro #sustinafacerilelocale #supportlocal #bodypositivity #lovemybody #bodypositive #grateful #begrateful #loveyourbody #iamgrateful #gratefulformybody

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2018. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD