Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

Pate de caju cu hrean

Prâslea cel gospodin2019-08-24T15:16:59+02:00

DSC_0871mod (1)

Salut! Sunt Praslea cel gospodin. Stiu ca unii dintre voi sunteti nerabdatori sa aflati care este cea dintai reteta din rubrica mea, adica „Praslea cel gospodin”. Am avut nevoie de cateva incurajari pentru a impartasi ceea ce „mesteresc” eu prin bucatarie. De asta a durat ceva pana sa va prezint reteta, nu ca ar fi greu de preparat. Ba chiar este foarte simplu si in plus contine un aliment care mie imi place foarte mult: hreanul. Pasta de caju cu hrean este delicioasa, o recomand tuturor: raw-veganilor, vegetarienilor, celor care tin post sau “carnivorilor” (merge foarte bine si alaturi de o carnita la gratar:)).

colaj (2)

Ingrediente

  • 150 g caju crud;
  • o bucatica de radacina de hrean;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 lingurita de turmeric (optional);
  • zeama de la o lamaie;
  • apa;
  • sare.

Mod de preparare:

Mai intai am pus alunele caju in apa  de seara pana dimineata (sau macar 4-5 ore), pentru a se hidrata. Am scurs caju-ul de apa si l-am pus in robot cu restul ingredientelor. Eu am folosit 4-5 cm dintr-o radacina de hrean, dar depinde cat de picanta vreti sa iasa pasta. Sfatul meu este sa folositi mai putin, sa gustati pe parcurs si sa mai adaugati daca este cazul. Apa se pune cat sa acopere ingredientele sau chiar mai putina si se mixeaza totul.

Daca folositi robotul cu lama S nu va iesi o pasta foarte, foarte fina. In schimb la blender veti obtine aceasta consistenta, dar daca nu aveti unul de putere mare va trebui sa puneti mai multa apa pentru a putea mixa. In acest caz pasta iese moale, dar o puteti „drege” cu tarate de psyllium.

Daca nu aveti turmeric se poate si fara, dar pasta n-o sa mai fie galbena.

DSC_0870 (2)

Pateul cu hrean se poate servi pe paine, crackersi sau legume. Daca il intindeti pe paine nu uitati de legume. Noi am testat cu salate de toate felurile sau pur si simplu alaturi de ridichi sau castraveciori murati. In poza se mai vede o pasta de masline care mie imi place la fel de mult. O sa va dau reteta in curand.

Pofta buna!

Praslea cel gospodin

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Comments (2)

  • Ioana Reply

    Am facut azi, a iesit super bun! A gustat si bebe. Multumim pentru inspiratie!

    23/11/2017 at 14:09
    • Izabela Reply

      Ma bucur tare mult! Cu drag!

      05/01/2018 at 16:45

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară 02/06/2022
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună 24/08/2021
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate 27/05/2021
Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2022. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD