Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

Donații în valoare de 86.000 de lei pentru Spitalul din Târgu Cărbunești, de la Asociația Zi de Bine. Inclusiv un ventilator!

Izabela2020-05-29T07:05:05+02:00

Acesta este un text de mulțumire și recunoștință. Pentru toți cei care ați donat când am făcut strângerea de fonduri, pentru fetele de la Asociația Zi de Bine, pentru Fundația Elpis, pentru compania Nivea și mai ales pentru Dumnezeu, Univers sau cum vreți să îi spuneți.

Aceasta este încă o dovadă că un gând poate deveni realitate, deși inițial pare de nerealizat. Chiar și fără să te mai gândești la el sau să mai faci ceva pentru asta.

Aparatură, dezinfectanți și echipamente de protecție în valoare de 85.988 de lei

Ieri am aflat că la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești a ajuns un ventilator. Și că în total Asociația Zi de Bine a trimis donații acolo în valoare de 85.988 de lei.

Prima dată când am citit am fost șocată. Nu-mi venea să cred. Am mai citit o dată. Tot nu-mi venea să cred. Cum 86.000 de lei? Eu strânsesem 16.000! Cum un ventilator? Îmi luasem gândul de la el, pentru că nu se găseau și oricum costau foarte mult.

Da, oameni buni și dragi. Deși părea de nerealizat, s-a întâmplat. Sunt atât de recunoscătoare! Dar haideți să încep cu începutul, să vedeți ce frumos s-au aranjat lucrurile.

În luna martie am demarat o campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul din Târgu Cărbunești, desemnat spital COVID în județul Gorj (am scris prima dată despre asta aici). A fost o strângere de fonduri pe Galantom, împreună cu Asociația Zi de Bine, care s-a ocupat de achiziția produselor necesare spitalului și le-a trimis acolo. Ce am făcut eu a fost să fac cunoscută această strângere de fonduri comunității mele și comunității din Gorj. Eu sunt din Târgu-Jiu, toate rudele mele sunt în Gorj. De aici legătura mea cu acest loc.

Ce nu am spus până acum este că la început, când mi-a venit ideea să demarez această strângere de fonduri, am vrut să strâng banii pentru a cumpăra un ventilator. Țin minte că nu am dormit în noaptea aia când mi-a venit ideea. Am scris în gând textul de pe Galantom, postările de pe Facebook, m-am gândit la idei de a face cât mai cunoscută această campanie, la oameni pe care să îi rog să dea un share sau să facă cunoscută strângerea de fonduri și în comunitățile lor. Eram super entuziasmată, deși era vorba de foarte mulți bani și nu mai făcusem asta niciodată.

A doua zi dimineața m-am așezat la calculator și am scris textele pe care le aveam în cap, mi-am notat ideile pentru campanie, dar apoi mi-am dat seama că nu neapărat strângerea banilor era problema, ci faptul că ventilatoare nu se mai găseau… Am sunat la două contacte pe care le aveam și mi-au spus că în mai-iunie pot livra, dar dacă făceam comanda atunci, pe loc, iar noi aveam mai întâi de strâns banii. Era în martie, era situația disperată din Italia și ni se părea foarte târziu mai-iunie. Între timp slavă Domnului că la noi nu a fost așa rău, dar atunci ne gândeam că mai bine să fim pregătiți pentru ce-i mai rău decât să nu fim.

Am vorbit apoi cu Melania de la Asociația Zi de Bine și m-a sfătuit să nu fac campania pentru ventilator, pentru că nu se știe dacă o să găsim și nu e ok să le promit oamenilor ceva și apoi să nu mă pot ține de cuvânt. Avea dreptate. A fost un moment în care m-am cam „dezumflat”, mai ales că în spitalul din Târgu Cărbunești erau doar două ventilatoare și 15 paturi de ATI. Șefa secției ATI îmi spunea plângând „Ce facem când vom avea mai mulți pacienți? Nu pot să decid eu cine trăiește și cine moare, nu pot!”

Dar apoi m-am pus din nou la laptop, am schimbat textele și am zis că merg mai departe și trimitem ce putem. Tot e mai bine decât să stau degeaba și să nu fac nimic.

În total am reușit să strângem ÎMPREUNĂ 16.648 de lei (vă mulțumesc!!!)

Asociația a trimis atunci două transporturi, în valoare totală de 20.000 de lei, deci mai mult decât strânsesem eu. Am rămas cu un sentiment de tristețe că nu am reușit să strâng mai mult… Știu că am reușit enorm, că ar trebui să văd partea plină a paharului, nu pe cea goală, știu teoria, dar tot mă simțeam aiurea că nu am făcut mai mult.

Toată acea perioadă m-a afectat destul de mult, cu tot ce se întâmpla, cu toți medicii care îmi spuneau că nu au echipamente de protecție (de peste tot, nu doar din Gorj). Ajunsesem să mă simt rău fizic, așa că am luat hotărârea să mă ocup de mine. De asta îi apreciez enorm pe oamenii din ONG-uri, care găsesc puterea să meargă mai departe no matter what. E al naibii de greu. Eu încă nu pot, mă consum mult, slăbesc, așa că m-am gândit la masca din avion: mai întâi ți-o pui ție și apoi copilului. În cazul ăsta, mai întâi să am grijă de mine, ca să pot avea grijă apoi de ceilalți. Deși încă îmi e greu să mă pun pe mine pe primul loc, învăț câte puțin să fac asta. Așa că după ce s-a terminat perioada campaniei de strângeri de fonduri, m-am detașat cât am putut de tot ce se întâmpla, de toată nebunia cu noul coronavirus și am stat mai mult cu mine.

La ventilator nici nu m-am mai gândit.

La începutul campaniei am sperat că vom strânge mulți bani și poate vom avea noroc să se găsească mai ușor ventilatoare, dar apoi sincer nu am mai sperat…

Iar ieri am avut cea mai mare supriză ever! Nu-mi venea să cred. Am sărit prin casă de bucurie! Practic eu am plecat cu ideea asta, de a strânge bani pentru un ventilator, am renunțat la ea, dar nu mi-am pierdut speranța la început, apoi s-a terminat strângerea de fonduri, oamenii oricum s-au mai relaxat și nu mai donau, cumva și eu am renunțat să mai „lupt” și chiar am uitat ce îmi dorisem la început, dar uite cum după două luni primesc această veste.

Asociația Zi de Bine a primit ajutor de la Fundația Elpis și de la NIVEA, iar cu implicarea lor a reușit să cumpere ventilatorul, consumabile și multe altele. În plus, cadrele medicale au primit și creme de mâini Nivea.

Eu nu am mai avut niciun rol, nu am mai făcut nimic, nici nu am mai vorbit cu fetele de la Asociație în acest timp. Probabil Melania a ținut minte că mi-am dorit la început să strâng bani pentru un ventilator sau a ținut minte că spitalul avea doar două, dar sunt sigură că sunt și alte spitale în această situație. Ele puteau foarte bine să direcționeze donația către alt spital, dar au trimis-o la Târgu Cărbunești și pentru asta le mulțumesc din suflet, în numele cadrelor medicale și ale pacienților! Și îi mulțumesc lui Dumnezeu.

Pentru mine aceasta este încă o dovadă că atunci când îți pui o intenție și faci ceva pentru ea, chiar dacă nu se împlinește pe moment, cineva acolo Sus lucrează. Desigur, prin oameni. Iar acesta este încă un motiv să avem mai multă încredere și credință.

În acest moment, la spitalul din Târgu Cărbunești sunt 5 ventilatoare, dintre care unul este împrumutat de la Târgu-Jiu. Pacienți la ATI sunt 4, dar din fericire nici unul nu este intubat.

Asociația Zi de Bine are nevoie de sprijin în continuare

Haideți să susținem în continuare Asociația Zi de Bine! Pregătesc o mulțime de proiecte frumoase, iar unul dintre ele este de a amenaja un loc de joacă pentru copiii internați la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Dr. Alfred Rusescu.

Cum puteți ajuta? Puteți să vă „donați” ziua de naștere – adică să faceți o strângere de fonduri exact cum am făcut și eu, ca un fel de petrecere de ziua voastră la care oamenii în loc să aducă un cadou, donează pentru această cauză. Sau puteți dona în conturile asociației. Ori puteți direcționa 3,5% din impozitul pe venit. Găsiți toate detaliile AICI

 

Sursă poze: Facebook Zi de Bine

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
Cele două fețe ale României | Cum putem micșora prăpastia dintre rural și urban 03/08/2020
#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii 02/08/2020
Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România 29/07/2020
Conopidă “pane” la cuptor: am fiert buchețel Conopidă “pane” la cuptor: am fiert buchețelele de conopidă câteva minute în apă cu sare, le-am scurs, le-am lăsat să se răcească, apoi le-am dat prin ou, prin mălai și le-am pus la cuptor până au început să se rumenească. V-am pus și un video aici ➡️ 

Sunt delicioase! Crocante la exterior, moi în interior. Neapărat să faceți! Aștept pozele voastre😉 

Noi le-am mâncat cu sos de usturoi și alături am mai avut cușcuș cu legume. Nu am avut proteine la cina asta, dar am avut la celelalte mese. 

#RețeteleIzabelei #conopida #gatestesanatos #izabelapanescu #healthyfood #healthycooking #cauliflower #cauliflowerrecipes #healthyrecipes #healthydinner #cinausoara #retetesanatoase #retetesimple #retetevegane #glutenfree #faragluten #fărăgluten #glutenfreefood
Să avem un An Nou cu echilibru în toate, conecta Să avem un An Nou cu echilibru în toate, conectare cu natura, recunoștință, iertare, experiențe înălțătoare, credință. Să trecem ușor prin provocări, dacă vor fi și astfel de momente. La mulți ani! 

#recunostinta #iubire #happynewyear #happynewyear2021 #lamultiani2021 #breath #livelaughlove #nature #natureconnection #thankyou #gratitude
O foarte mică parte din Crăciunul petrecut acasă la părinții mei🥰 Sunt trei momente în care mi s-a făcut dor să filmez mai mult. Pe restul le-am păstrat direct în suflet. O să vedeți că unicorul a fost laitmotivul Crăciunului nostru😁 Nepoțica mea Daria a vrut să îi aducă Moșul un unicorn, 7 acadele și 5 bomboane😁, așa că unicornul a stat cu noi la masă, a dormit cu noi în pat și noroc că afară a plouat și era noroi, că altfel îl lua și afară😁 

#christmastime #familyfirst #together #auntielife #localfood #eatlocal #eatveggies #christmasinromania #romanianfood #traditionalfood #christmastree
Crăciun cu pace, iubire și lumină vă doresc! C Crăciun cu pace, iubire și lumină vă doresc! Cu momente frumoase alături de oameni dragi, dar și alături de voi. 
🙏🏻 Să nu ne uităm pe noi înșine. E minunat să facem cadouri, să pregătim mâncare, să ne uităm la filme de Crăciun, dar să ne amintim și de corpul și sufletul nostru. Să le mulțumim, să le fim recunoscători, să petrecem timp și cu noi. În emisiunea de astăzi vă dăm exemplu de un astfel de exercițiu util și eliberator: retrospectiva lui 2020. O retrospectivă interioară, emoțională. Știu că e vineri, dar avem ediție specială și astăzi, nu doar mâine. Vă aștept de la 17:30 pe @digi24hd la @tinerete.fara.batranete 

#craciunfericit #craciuncuiubire #paceinsuflet #recunostinta #multumesc #retrospectiva2020
Ieri mă gândeam că e primul an în care nu a ve Ieri mă gândeam că e primul an în care nu a venit Moș Nicolae. Nu ne-am pregătit ghetuțele, nu ne-am luat cadouri. Am trecut printr-o provocare zilele astea și nu am mai apucat să cumpărăm sau să comandăm ceva. Iar ieri, când mă gândeam eu că e prima dată când nu a venit Moșul, mi-am dat seama că de fapt a venit. Și cu ce daruri! Părinții noștri ne-au trimis pachet parcă mai bogat ca oricând💛 Tatăl meu a curățat un dovleac, mama mea a făcut ciorbă, sarmale, mâncare de fasole verde, sora mea plăcintă cu dovleac si chec, cumnatul meu ne-a trimis vin, țuică și vișinată😉, plus legume si fructe, plus ouă de la socrii mei💛 Iar pe seară, Ionuț a fost la finuții noștri să le ducă daruri de la Moșul, iar ei, ca să mă înveselească, mi-au trimis desenul cu un curcubeu🌈🙏🏻🌈 Și mi-am dat seama cât suntem de norocoși🙏🏻 Și cât de multă bucurie ne aduc gesturile mici. Nu e nevoie de cadouri scumpe și nici măcar de cadouri așa cum le știm. Cadourile pot fi sub multe forme. Inclusiv provocările prin care trecem, chiar dacă sunt dureroase, sunt de fapt daruri. #weareblessed #grateful #gratitude #mykindofpresents #eatlocal #thankyou #pumpkin #allnatural #fromourparents #rainbow
Astăzi simt să fiu recunoscătoare pentru acest Astăzi simt să fiu recunoscătoare pentru acest loc minunat în care m-am născut🙏🏻 Munții, văile, pădurile, râurile, animalele, florile, fructele și legumele, locurile pline de istorie și încărcate de energie, toate îmi bucură sufletul, îmi hrănesc trupul, îmi liniștesc mintea. Iar în acest an de pandemie am descoperit și am apreciat mai mult decât până acum pământul nostru românesc, cu tot ce ne oferă. Mulțumesc🙏🏻 La mulți ani, România!🇷🇴

🇷🇴 Voi pentru ce îi sunteți recunoscători?🙏🏻

#1decembrie #multumescromania #recunostinta #romania #nationalday #calatorestesanatos #discoverromania #gratitude #imgrateful
Primul kokedama făcut de mine🙏🏻 Până acum Primul kokedama făcut de mine🙏🏻 Până acum câteva zile nici nu auzisem de așa ceva, dar fetele de la @micilebucurii mi-au trimis kitul cu “ingredientele”, iar astăzi am participat la atelierul online, susținut de Alexandra și Dana de la @sam.bu.re 💛 Ele ne-au învățat cum se face. Nu e greu, iar cel mai fain este că te deconectezi total de orice. Chiar e o adevărată terapie, deci sănătate curată🥰🌿☺️ 

🌿 Kokedama este un bulgăre de pământ și de mușchi construit în jurul unei plante cu rădăcină🌱 

👏🏼 Vă recomand să urmăriți comunitatea Micile Bucurii, pentru că au tot felul de ateliere. În decembrie au unul de ceramică, altul de gătit creativ, altul de făcut coronițe de Crăciun. Practic primești acasă un colet cu tot ce ai nevoie, iar la workshop ti se explică pas cu pas cum se face. Nu știam aceasta comunitate, dar îmi place mult că promovează importanța lucrului cu mâinile, folosindu-ne de tot ce ne oferă natura. 

#kokedama #kokedamalove #kokedamaworkshop #micilebucurii #terapiecuplante #planttherapy #diy #diykokedama #diyplants #loveplants #lovenature
Astăzi încep o serie de interviuri care vor cons Astăzi încep o serie de interviuri care vor construi, ediție cu ediție, un ghid pentru un stil de viață echilibrat și pentru creșterea imunității, atât de necesară în această perioadă. Nu este de ajuns să luăm niște vitamina C. Ne ajută, dar nu e de ajuns. O imunitate puternică înseamnă să fim atenți ce și cum mâncăm, ce gândim, cum dormim, ce suplimente luăm și multe altele. Le vom lua pe rând, în fiecare sâmbătă, de la 17:30, la @tinerete.fara.batranete 

În ediția de astăzi vorbim despre:
✅ Schimbări mici care pot fi făcute în alimentație, dar cu rezultate uriașe. Construiesc o listă de baby steps pentru o dietă echilibrată împreună cu dr. Alexandru Popa, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.
✅ Măsuri de protecție emoțională: nu doar igiena mâinilor este importantă, ci și cea mintală. Ce să facem pentru a nu ne lăsăm doborâți de tot ce se întâmplă aflăm de la Georgiana Spătaru, psihoterapeut.

#imunitate #stildeviata  #echilibru #healthshow #healthtips #schimbarimicirezultatemari #healthylifestyle #covidimmunity #immunitysupport
N-am mai purtat fustă așa scurtă de secole🤦‍♀️, dar sunt suuuper happy că în sfârșit îmi place de mine așa🥰 V-am mai zis că nu purtam scurt pentru că nu-mi plăceau picioarele mele, le vedeam mult prea subțiri și în general mă vedeam prea slabă, dar uite că lucrul cu mine de atâția ani dă roade🙏🏻 

Îmi place mult mai mult corpul meu acum, am făcut multe pentru asta, și terapie, si afirmații, și cărți, și cursuri, cred că toate au funcționat câte puțin, dar cel mai mult simt că m-a ajutat recunoștința:
🌀zilnic îi mulțumesc corpului meu pentru tot ce face pentru mine: când fac duș, când mă spăl pe dinți, când îmi fac ritualul facial. 
🌀Uneori fac niște meditații ghidate de scanare a corpului (sunt pe youtube). Practic vizualizez fiecare părticică din corp, fiecare organ, le simt și le mulțumesc. 
🌀 Alteori folosesc metoda îmi pare rău, te rog să mă ierți, mulțumesc, te iubesc - adică îi spun și că îmi pare rău că nu l-am îngrijit și nu l-am apreciat așa cum merita, îi cer iertare pentru asta, iar apoi îi mulțumesc pentru că în ciuda acestui fapt el m-a susținut mereu. Dacă să zicem că sunt în timpul periajului dentar le mulțumesc dinților mei că mă ajută să pot mânca și la final le spun cât îi iubesc și cât de mult îmi plac:) 

Și dacă tot vorbim de fusta asta superbă fucsia, este @tropics.thelabel si o găsiți la @dacia_24_showroom 
Bluza este @whiskers_and_tales si tot la Dacia24 o găsiți🥰

Ținuta o vedeți la @tinerete.fara.batranete nu sâmbăta aceasta, ci cealaltă. Dar și sâmbăta asta am o ținută foarte faină😉

Mulțumesc pentru fotografii @andreinec 🤗🤗

#notsponsored #madeinro #sustinafacerilelocale #supportlocal #bodypositivity #lovemybody #bodypositive #grateful #begrateful #loveyourbody #iamgrateful #gratefulformybody

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2018. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD