Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

Petrec Paștele așa cum simt, nu cum „trebuie”

Izabela2020-04-19T13:38:10+02:00

Văd peste tot pe Internet preparate de sărbătoare, decorațiuni de Paște, poze cu mese îmbelșugate, oameni care gătesc de zor, înghesuială în piețe și cozi la supermarketuri. Toată lumea pare că sărbătorește Paștele prin gătit, la fel ca în ceilalți ani. Cu bucurie, fericire, belșug. Oare noi suntem singurii care nu fac asta? Noi, adică eu și Ionuț, soțul meu.

Noi nu am ieșit la cumpărături special pentru masa de Paște. A fost Ionuț la începutul săptămânii și a luat ce luăm de obicei: apă, fructe, legume. Singurul lucru în plus a fost vopseaua de ouă. Avem și ceapă roșie și sfeclă, dar am zis să avem backup în caz că nu ne ies așa. E adevărat că avem niște sarmale la congelator pe care ni le-a dat mama mea pentru revelion și nu le-am fiert atunci, așa că o să le facem acum. Și am comandat un cozonac micuț și o pască. Dar în rest, nu facem mare lucru, adică nu ceva special de Paște. 

Știu că unii oameni au nevoie să simtă că e sărbătoare și pentru asta vor să facă mâncare așa cum făceau de obicei, să fie ceva normal în toată anormalitatea asta. Dar știu că sunt și persoane care fac pentru că TREBUIE, pentru că AȘA SE FACE. Știu, pentru că am fost și eu așa. 

Acum nu mai vreau să fac doar pentru că trebuie. Sincer, nici nu prea am chef să gătesc. Nu am avut mai deloc în perioada asta de izolare și m-am întrebat de multe ori dacă sunt “defectă”. Oi fi în depresie, mă gândeam. Mie îmi plăcea să gătesc, dar acum am gătit mai mult de nevoie, că trebuia să mâncăm. Doar de două, trei ori am făcut ceva pur și simplu pentru că am vrut. Și vedeam pe Facebook sau Instagram oameni care găteau de zor și mă gândeam: uite, ei pot, eu de ce nu pot?

Dar nu, nu sunt defectă. Și nici în depresie. Pur și simplu m-a afectat tot ce se întâmplă, iar eu nu pot să gătesc dacă nu sunt happy. Adică aș putea, dar nu vreau. Sigur că uneori nu am încotro, dar de câte ori pot, fac ce simt, nu ce trebuie. A nu se înțelege nici că sunt mereu nefericită:) Sunt ups and downs și e normal să fie așa. Învăț să mă liniștesc, să mă și deconectez de la ce se întâmplă, să nu mă mai compar cu alți oameni, să accept că e ok așa cum e. Și nu e valabil doar la partea de gătit, ci la mai multe aspecte din viața mea.

În această perioadă am avut așteptări exagerate de la mine

Îmi făcusem la începutul perioadei de izolare o mulțime de planuri: o să scriu o grămadă de articole pe care le am pe listă și nu le-am scris în ultimul timp, o să citesc toate cărțile de pe noptieră, o să fac sport în fiecare zi, la fel meditație, o să fac curățenie generală, iau fiecare sertar la rând, o să pictez, o să mă uit la o mulțime de filme, o să fac voluntariat. Dar surpriză, nu am făcut mare lucru din ce mi-am propus. 

Așa că au apărut frustrările, vinovăția, comparațiile: că nu sunt în stare să fac nici acum când stau acasă mai tot timpul, de ce alți oameni pot, iar eu nu pot. Apoi mi-am dat seama că așteptările mele erau exagerate, că eu îmi propusesem să fac ce n-am făcut în luni sau ani de zile. Și am mai realizat că eu văd mai degrabă ce NU am făcut, decât ce am făcut. Văd partea goală a paharului, în loc să o văd pe cea plină. Sunt tipare care se repetă, dar acum au fost mai vizibile ca oricând.

Evident că am și făcut destule: am scris articole, dar despre situația din spitale, am făcut strângerea de fonduri pentru Spitalul Târgu Cărbunești (ar ajuta mult să donați, dacă nu ați făcut-o încă – AICI), am făcut emisiunile în perioada asta, am mai citit puțin, am făcut sport de câteva ori, dar nicidecum în fiecare zi. Asta e, știu că sportul e sănătate, dar sincer nu am reușit… M-am consumat mult din cauza situației din spitale, m-a afectat și mi-a fost greu să fac și altceva.  

Despre ce fac eu cu aceste stări am povestit în video-ul de mai jos. Dana Gonț m-a provocat să împărtășesc ce lecții am de învățat în această perioadă și deși aș fi putut vorbi despre altceva, am ales să spun prin ce trec, pentru că sunt sigură că sunt și alte persoane care simt la fel ca mine. Nu mi-a fost ușor, vin tot felul de gânduri, dar am ales să fiu sinceră și să spun și partea asta mai puțin roz. Pentru că mereu avem tendința să postăm doar când ne e bine, dar realitatea este că sunt și destule momente ca acesta, în care suntem și jos. Cel puțin în cazul meu. Iar dacă urmăriți pagina de Facebook a Danei, veți asculta și alte persoane care împărtășesc ce au învățat în această perioadă, precum Alexandra Ușurelu, Berti Barbera, Vlad Eftenie, Diana Bădică.

Despre acest subiect, despre presiunea pe care o punem pe noi, am vorbit în emisiunea “Tinerețe fără bătrânețe” cu Otilia Mantelers, psiholog. Vă las o parte din ce ce mi-a spus:

„În capul nostru era ideea că vom avea mult timp și în sfârșit vom putea face tot ce n-am reușit până acum, doar că este un mecanism al supraviețuirii acesta al productivității excesive și al pozitivismului și optimismului într-o perioadă în care noi de fapt suntem stresați. 

Într-o astfel de situație de alertă, de panică, de necunoscut, sistemul nostru nervos a făcut shut down, s-a blocat. Nu în totalitate, desigur, dar aceasta este tendința atunci când inamicul nostru nu este vizibil, cum e cazul acestui virus. Rațional noi ne dorim să facem foarte multe lucruri, dar emoțional și biologic nu prea putem, pentru că achizițiile noi se pot face atunci când suntem bine cu noi. 

Asta nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic. N-o să ne fie bine așa, o să avem mereu activate mecanismele fricii. Ar fi bine în primă fază să ne observăm aceste mecanisme, să observăm ce simțim. E foarte important să facem exerciții de centrare pe corpul nostru. Ne vor ajuta să ne simțim mai în siguranță și să fim mai prezenți. Eu nu mi-aș pune în cap acum să fiu super productivă, ci să văd ce pot să fac fără să trag de mine foarte rău. Altfel, e posibil să se adune și mai mult stres, pe care de multe ori îl aruncăm în relațiile cu cei dragi.”

Otilia ne-a dat exemple de exerciții care să ne ajute. Le vedeți în interviul din emisiune (de la minutul 4:30-5:00)

Ce o să avem pe masă de Paște

Revenind la mâncarea de Paște, sigur că o să gătim câte ceva, dar nu exagerăm și gătim în funcție de ce avem deja în casă. Astăzi fierbem sarmalele, facem o mâncare de spanac și poate o ciorbă de fasole boabe, pentru că ținem post, deci clar o să mai rămână și pentru zilele următoare. Iar mâine vedem, ori punen niște carne de porc la cuptor, ori niște păstrăv la grătar, tot pentru că le avem în congelator. Sau poate facem luni. Vedem dacă avem chef și poftă duminică. Sau poate comandăm ceva. Plus că mai avem verdețuri comandate la producători locali, plus brânză și niște crenvurști cu ingrediente ok. Avem șunculiță tot la congelator, ouă roșii, deci deja e cam multă mâncare. 

De altfel nu înțeleg de ce sa gătim cât pentru o săptămână sau pentru 10 oameni când noi suntem doi. Plus că putem găti și luni, marți sau miercuri. Nu am avea cum să mâncăm 10 feluri în câteva zile. Sigur s-ar strica și nu vrem să aruncăm mâncare. Sau dacă nu se strică, sigur se învechește și nu mai e la fel de bună, deci tot am arunca sau nu am mai mânca așa cu poftă, ca atunci când sunt proaspăt făcute. 

Dacă o să am chef să gătesc și altceva, am o grămadă de variante. Mi-am făcut și o listă, tot pornind de la ce avem deja în congelator și în cămară. Am prune congelate, deci pot face un crumble cu prune. Am vișine congelate, deci pot face un pandișpan sau un brownie cu vișine. Am făină, deci putem face pizza sau niște plăcinte cu brânză și mărar. Avem paste integrale de tot felul, pe care le putem face cu ton, cu sos pesto sau pur și simplu cu sos de roșii. Avem linte, orez, mei, legume congelate și proaspete. O grămadă de variante. Dar dacă nu voi avea chef să gătesc, e la fel de ok.

Este perfect în regulă să nu avem chef să gătim de Paște, mai ales având în vedere situația prin care trecem. Oricât am nega, ne afectează, deci e ok să nu facem mesele îmbelșugate din alți ani sau mesele pe care le fac mamele noastre. Știu, probabil o să spună: cum, nu faci drob? Nu faci sarmale? Măcar puțină salată boeuf! E ok să nu facem tot ce fac mamele noastre. E ok și dacă nu avem casa lună. Eu îmi propusesem să fac curățenie generală, să iau toate sertarele la rând, dar n-am reușit. Am făcut doar câteva, dar sunt suuuper happy că le-am făcut! Și ce dacă n-am spălat geamurile. O să le spălăm noi și pe astea. 

Pentru mine e mai important să fac ceva ce îmi aduce bucurie. Dacă în momentul ăsta gătitul nu îmi aduce bucurie, dar am chef să pictez, să citesc, să mă uit la un film sau pur și simplu să lenevesc, e ok. Pentru mine, bucuria Învierii nu e în masa îmbelșugată, ci în felul în care mă simt, iar în perioada asta am nevoie de liniște, introspecție și relaxare.

Vă doresc un Paște cu sănătate, pace, zâmbete sau orice altceva aveți nevoie!

 

 

Credit foto featured image: Raluca Bădescu (Fotografii parfumate)

 

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
Cele două fețe ale României | Cum putem micșora prăpastia dintre rural și urban 03/08/2020
#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii 02/08/2020
Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România 29/07/2020
9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani d 9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani de @digi24hd 🎉

Au fost cu de toate: cu multă muncă, pasiune, cu prietenie, durere, lacrimi, dar și cu multe bucurii si recunoștință. Sper că v-am inspirat să faceți schimbări către un stil de viață echilibrat🙏🏻 De fapt știu din mesajele voastre că am făcut asta și o să o facem în continuare🤗 

Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ne urmăriți🙏🏻, le mulțumesc invitaților pentru informațiile împărtășite🙏🏻, tuturor colegilor mei care au contribuit în acești ani la realizarea emisiunii🙏🏻, dar și colegilor de la Știri și de la toate celelalte departamente Digi24, pentru munca lor de zi cu zi🙏🏻 La mulți ani!🎉

#digi24 #tineretefarabatranete #tvstation #tvshow #healthshow #healthinspiration #healthtips #izabelapanescu
Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-m Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-mi vine să cred! Tot mă gândesc dacă nu cumva a fost un vis🐠🦑🐟 A fost cea mai tare experiență ever! În anii ăștia am învățat să schiez, am făcut parasailing, m-am dat și pe tobogan cu apă o dată (tot ca să îmi înving frica), dar nu se compară nimic cu scuba. Ce e sub apă e incredibil! Nu poate fi descris în cuvinte. 

Imaginați-vă că eu nu știu să înot, îmi e frică să stau în apă și erau valuri mărișoare. Plus că sunt super friguroasă și apa e rece. Nu am intrat până acum decât puțin, cu picioarele. But I DID IT🎉🎉🎉 Și nu scriu asta ca să mă laud, ci ca să vă inspir și să vă dau încredere că se poate! Mi-au trecut un milion de gânduri prin cap, am avut multe frici, dar le-am depășit treptat. 

Promit că vă povestesc mai multe zilele următoare, când vom primi și pozele underwater🐟🦑🐠

Am pus și două video-uri de la început, când mă acomodam cu apa și echipamentul➡️➡️➡️

#scubadiving #calatorestesanatos #scubadive #firsttimescubadiving #egypt #redsea #redseascubadiving #hurghada
Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras c Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras cu ochiul deocamdată printr-un seascope, adică un vas care are niște geamuri-lupă. Dați swipe➡️ și o să vedeți cum am admirat coralii și peștișorii. Ei erau la 20 de metri adâncime, dar îi vedeam ca și cum treceam pe lângă ei. 

Evident că organizatorii au făcut și spectacol: unul dintre ei se scufundă, le dă peștilor mâncare și astfel vin foarte mulți la geamuri. 

Tot pentru a admira coralii și peștii, există și varianta cu submarinul. Părerile sunt împărțite: unii oameni spun că e mai fain cu seascope-ul, alții cu submarinul. Nouă chiar ne-a plăcut cu seascope-ul, dar nu pot face comparație, pentru că nu am fost cu submarinul. Despre varianta asta a scris @daddycool.ro - el și @ana_novic au fost acum câteva zile cu copiii - găsiți o postare la ei în feed despre submarin. 

Excursia cu seascope-ul durează 2 ore (plus transferul hotel-port-hotel) și e foarte fain că se face și o pauză de 10-15 minute pentru snorkeling, de care noi nu am știut:( Deci dacă mergeți cu seascope-ul neapărat să vă luați coatumul de baie, prosopul și echipamentul de snorkeling. 

Am intrebat dacă cei mai mulți corali sunt morți, pentru că erau foarte puțini colorați. Mi-au spus că o parte sunt morți, i-am întrebat dacă din cauza poluării, dar nu păreau să știe prea multe. Am citit apoi mai multe articole și văd că in ultimii ani s-au luat ceva măsuri pentru protejarea lor. Nu știu dacă suficiente, dar măcar s-au luat. Și mă mai bucur că perioada asta de pandemie, deși pentru turism a fost și este încă un dezastru, pentru viața marină cu siguranță a fost o binecuvântare. 

#CălătoreșteSănătos #multumesc #recunostinta #acvaticlife #grateful #gratitude #thankyou #seascope #hurghadaseascope #hurghada #hurghadaegypt #egypt #coralreef #redseacorals #redseacoralreef #redsea #redseafishes
Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de mers cu avionul de București😉 Insula Giftun din Egipt arată așa cum vezi în fotografiile din Maldive, Zanzibar sau alte destinații exotice. E un loc superb, în care se ajunge dacă ești în vacanță în Hurghada și iei o excursie opțională (se numește Orange Bay sau Giftun). DAR din punctul meu de vedere merită să mergi aici doar în anumite condiții:
➡️ dacă ești în Egipt în sezon și poți intra în apă. Noi am intrat doar puțin cu picioarele, pentru că este destul de rece. Sunt și oameni mai curajosi, dar am vazut foarte, foarte puțini în apă. 
➡️ dacă vrei să faci snorkeling sau să te dai cu banana/canapeaua:) Asta pentru că oprirea la Orange Bay este de doar 2 ore, iar alte două opriri sunt pentru a vedea Marea Barieră de Corali din Marea Roșie ori pentru sporturi nautice. 

Pe scurt, dacă mergi în perioada asta, când la Orange Bay nu prea poți intra în apă, și nici snorkeling nu faci, și nici cu banana nu te dai, nu prea merită oboseala, banii, poluarea. Noi am plecat la 7:30 dimineața de la hotel și am ajuns înapoi la 18:30 (asta și pentru că hotelul nostru e departe de port).

❗️Snorkeling să știți că fac foarte mulți oameni și în perioada asta - toți spun că apa e ok, că e rece doar puțin când intri și adevărul este că are aproximativ 21 de grade, deci e ok pentru scufundări. Noi nu am îndrăznit, pentru că ne bătuse vântul toată ziua, eu nu știu să înot și erau valuri din cauza vântului care se întețise. Dar prietenul nostru Vlad a salvat onoarea grupului🤿👏🏼🤿

Pe de altă parte, când am văzut peisajele acelea superbe și Bariera de Corali (ce puteam vedea la suprafață, căci în jos nu am intrat), iar deasupra lor atâtea bărci care poluează și deranjează mediul marin... M-am întristat... Nu știu dacă se face ceva pentru a proteja aceste minuni ale naturii... Sper că se face... Si acesta este un motiv pentru care spun că nu are rost să mergi atâta drum doar pentru a sta 2 ore la Orange Bay. 

#CălătoreșteSănătos #lovetraveling #orangebay #egypt
Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștep Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștept mâine la emisiune😉 Și cu două invitate de la care aflăm o mulțime de informații utile: 
🎤 Doamna Neli Pfeiffer, specialist in terapii cosmetice apicole, ne spune cum putem folosi mierea, propolisul, lăptișorul de matcă sau veninul de albine pentru a avea un ten frumos și sănătos.
🎤 Dr. Elena Dragomir, medic primar medicină fizică, recuperare și balneologie, ne spune totul despre terapiile balneare de la Băile Govora. 

Vă așteptăm mâine (sâmbătă), de la ora 17:30, la @tinerete.fara.batranete 

PS: rochița o găsiți la @district_24_showroom 💛

#madeinro #romaniandesigner #lovemadeinro #wearmadeinro #izabelapanescu #tineretefarabatranete #digi24
Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut și perioade cu reflux și greață, inclusiv trezit noaptea din somn din cauza asta. Am încercat eu să îmi dau seama ce nu îmi priește, dar parcă tot era o verigă lipsă, mai ales că mă simțeam mai mereu obosită, aveam probleme cu somnul, nasul uscat și înfundat mai mereu. 

Știam de mult timp că o posibilă cauză poate fi intoleranța la anumite alimente, dar abia la finalul anului trecut am reușit să fac analiza, iar rezultatele arată intoleranțe la 17 alimente. Sau mai bine spus alergii alimentare întârziate, pentru că asta depistează testul ImuPro, pe care l-am făcut eu și Ionuț. Soțul meu are doar patru alimente de exclus, numai că are și intoleranță la histamină, care se găsește în foarte multe alimente, printre care banane, vinete, roșii, brânză, vin roșu. Iar eu am inclusiv la alimente considerate sănătoase, precum migdale, caju, ceapă, mure.

Sunt multe de povestit, urmează un consult la medic, apoi să excludem alimentele o perioadă și să le reintroducem treptat, plus suplimente pentru susținerea organismului. Promit să vă povestesc mai multe pe parcurs, în special în Stories, dar și pe site. 

Voi face curând și un interviu cu dr. @cezarina_matei despre intoleranțe și alergii alimentare întârziate. Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii. 

Despre testul ImuPro găsiți mai multe informații pe www.testedebine.ro @teste_de_bine 

Atenție, această postare nu ține loc de consult la medic. Dacă aveți probleme de sănătate, cereți părerea unui medic. În același timp, țineți minte că e esențială depistarea cauzelor, nu doar tratarea simptomelor. Și că e nevoie de o abordare complexă când sunt dezechilibre în organism, iar de multe ori cauzele sunt multiple, nu e una singură.
Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu acest mic dejun colorat, sățios și #nowaste 🌏 Știu că nu pare ceva special, dar pentru mine este☺️

Aveam în frigider cotoarele de la ciupercile folosite joi seara la orez, plus niște ruccola și praz care se cam ofiliseră, așa că am făcut rapid o omletă. Am păstrat frunzele mai fresh din ruccola si am făcut o salată cu ridichi, am mai pus niște gogoșari alături, pâine integrală făcută de mama mea și gata! De fapt am mai făcut ceva: ceai de sunătoare, pe care eu îl adooor💛 Mă duce direct în copilărie💛

#RețeteleIzabelei #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #omletă #alegerisanatoase #niciomasafaralegume #niciomasafaraverde #fararisipa #fărărisipă #fararisipaalimentara #risipaalimentara #nowastemeal #nowastedfood #healthybreakfastideas
Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. No Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. Noi am mâncat-o cu spanac, ridichi și usturoi. Rețeta este pe site, scrisă de Ionuț acum câțiva ani:) Am pus link în bio⬆️

Am mai mâncat zacuscă de ciuperci făcută de mama mea, dar tot alături de legume crude. Am suplimentat farfuria de vreo trei ori cu spanac și usturoi😁 V-am mai zis că facem un tratament pentru deparazitare, iar paraziților intestinali nu le place deloc usturoiul😉 

#RețeteleIzabelei #masline #retetesanatoase #retete #retetesimple #retetevegane #reteterapide #retetedepost #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #micdejunsănătos #micdejundelicios #alegerisanatoase #alegerisănătoase #healthyfood #healthyrecipes #healthychoices
Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, dar trebuie neapărat să faceți piure cu ulei de dovleac și puțin usturoi. E delicioooos💛 Și e perfect pentru persoanele care au paraziți intestinali😉

Noi facem o cură de deparazitare și, pe lângă tratament, trebuie să mâncăm usturoi și dovleac. Plus că nu avem voie lactate, printre altele. De asta l-am făcut așa astăzi și am rămas surprinsă cât de bun este! 

Încercați-l și dați-mi un semn dacă vă place. Puteți folosi și alt tip de ulei, numai să fie presat la rece și să vă placă gustul. 

#RețeteleIzabelei #alegerisanatoase  #faralactate  #retetefaralactate

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2018. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD