Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

Cel mai simplu ritual de îngrijire a pielii în sezonul rece și ce produse să evităm

Izabela2021-01-18T15:40:52+02:00

Nu știu voi, dar eu trec mereu printr-o perioadă cu piele foarte uscată atunci când vine frigul. Și este normal, nu doar din cauza frigului, ci și a vântului, plus că sunt diferențe mari de temperatură de la interior la exterior sau de la o zi la alta. Pielea feței este cea mai afectată, pentru că nu o putem acoperi cu ceva, la fel cum facem cu restul corpului. De aceea am pregătit un interviu amplu despre acest subiect cu dr. Ioana-Adina Oancea, farmacist și estetician.

Am vorbit despre ingredientele pe care ar fi bine să le evităm când cumpărăm o cremă de față, la ce să fim atente când cumpărăm demachiant, cum să tratăm buzele crăpate, ce mască putem face singure, acasă, ce produse să folosim dacă avem tenul gras ori acneic și multe altele.

V-am mai povestit despre Adina în articolul „Tratament facial cu produse românești 100% naturale” – ea este unul dintre oamenii din spatele brandului Careless Beauty, un brand românesc, de familie, cu produse bazate pe rețetare străvechi, moștenite din generație în generație, dar și cu îmbunătățiri studiate atent și multe chiar brevetate de către doamna Elena Oancea, mama Adinei. Doamna Oancea este chimist și estetician, dar mai ales iubitoare de natură și de plante românești, iar Adina i-a moștenit pasiunea. Ba mai mult, este doctor în chimie anorganică, chimie-fizică și electrochimie. Eu ador produsele lor și le folosesc de peste doi ani.

Să trecem la treabă! Urmează un interviu lung, dar sunt informații esențiale pentru orice femeie. Și pentru bărbați! O să vedeți că am întrebat și despre voi, domnilor 🙂

Sper să vă fie de folos și așteptăm întrebările voastre în comentarii.

Ingrediente pe care să le evităm când cumpărăm o cremă de față

Se spune că iarna nu este recomandat să folosim cremă pe bază de apă dimineața, pentru că apa cristalizează din cauza frigului și astfel pielea noastră va suferi. La ce să fim atente când cumpărăm o cremă de față pentru sezonul rece?

Cele mai benefice creme în sezonul rece sunt cele fără conținut de apă, cremele tip unguent, mai grase. Atunci când achiziționăm o cremă este indicat să citim eticheta și să alegem, pentru dimineață, creme care nu conțin apă (Aqua) și, de preferat, nici lanolină (Lanolinum).

Vor fi persoane care vor spune “Am tenul gras, cum să aplic o cremă grasă?”. Pe timpul iernii, absolut toate tipurile de ten presimt schimbările secreției de sebum. Astfel, chiar și un ten gras are nevoie de aceste creme pentru hidratare și protecție împotriva frigului.

Vom vorbi imediat și despre tenul gras și acneic, dar mai întâi spune-mi de ce nu e bine ca o cremă să conțină lanolină?

Lanolina are o structură moleculară asemănătoare cu cea a pielii umane și, astfel, ea a fost și este intens inclusă în cosmetice. Deși repară țesutul epidermic, lanolina regăsită în majoritatea cremelor de astazi este de sinteză. Putini producători păstrează utilizarea lanolinei purificate și de origine organică. Uneori, cea de sinteză poate irita tenurile hipersensibile, cu vascularizație vizibilă si uscaciune în timpul sezonului rece.

Mai sunt și alte ingrediente pe care ar fi bine să le evităm?

Conservanți precum parabeni, BHA (sinonime: Butylated hydroxyanisole; Antioxyne B; Antrancine 12; EEC NO. E320; Embanox; Nipantiox 1-F; Protex; Sustane 1-F; Tenox BHA), BHT (sinonime: Butilhidroxitoluen; DBPC, Advastab 401, Agidol, Alkofen bp, Antioxidant 29, Antioxidant 30 – ingredient ce are la bază toluen), eteri de glicol (sinonim: Ethylene glycol), Fenoxietanol (din categoria eteri de glicol, folosit recent ca o alternativă mai puțin toxică a parabenilor), PEG (sinonim: Polyethylene Glycol).

Ce ingrediente recomanzi să conțină crema pentru seară și ce ingrediente cea pe care o aplicăm dimineața, dacă vorbim despre îngrijirea pielii iarna?

Pentru dimineață pot fi creme tip unguent pe bază de cătină, miere, gălbenele, rășini și diverse alte uleiuri. Toate acestea asigură o bună hidratare și pot fi lăsate chiar în strat mai gros, dimineața, înainte de a pleca de acasă. Veți observa că în următoarele două ore crema se absoarbe complet și vitaminizează puternic exact când este cea mai mare nevoie, în orele friguroase ale dimineții.

Seara, după demachiere, pot fi folosite gomaje gentile cu pulberi din plante, miere și argilă și, după îndepărtarea gomajului, creme sau uleiuri nutritive. Gomajul poate fi aplicat chiar în timpul dușului, prin masaj facial ușor, și, după ce îl îndepărtăm și oprim apa, atunci când pielea este caldă și umedă, recomand masarea pielii cu un ulei preferat. Poate fi ulei de cătină, lavandă, struguri, măsline, cocos. Aceste aplicări sunt extrem de simple și iată cum minutele petrecute la duș se pot consuma cât mai eficient și în beneficiul pielii noastre.

Demachiant uleios, apă micelară sau gel de curățare?

Ce ingrediente ar fi bine să conțină demachiantul?

Promovez destul de des demachierea apă/ulei, deoarece un demachiant uleios înmoaie țesutul cornos și îndepărtează impuritățile din profunzime. Această combinație este potrivită tururor tipurilor de piele, fie ea uscată sau grasă. Este important să curățăm, nu să degresăm orice urmă de sebum resimțită pe ten.

O combinație la îndemână poate fi o apă florală preferată sau chiar apă plată și uleiul de măsline. Într-o dischetă se picură puțină apă, apoi puțin ulei și se curăță tenul, gâtul și decolteul în sens ascendent. Spre exemplu, ritualul de demachiere Careless Beauty include extractul uleios cu fructe de catină și apa din fructe de catină. Insă, puteți opta și pentru ulei de măsline și apă plată sau orice altă apă florală/fructată.

Apa micelară poate fi folosită pentru demachiere? Dar gelurile de curățare?

Apa micelară este, în opinia mea, o categorie de produse demachiante mult mai benefică decât cea a gelurilor de curățare. În prezent au apărut extrem de multe variante de produse pentru o demachiere cât mai rapidă, dar nu toate sunt și benefice. Tot ceea ce lasă tenul uscat după curățare ar fi indicat să nu fie folosit pe termen lung. Este necesar să ne ajutăm pielea să mențină un pH optim de 4,5-5 și putem ajuta prin hidratare corectă și continuă și nu prin demachieri astringente. Majoritatea demachiantelor tip gel sunt destul de astringente. Îndepărtează rapid machiajul, ce-i drept, însă lasă tenul uscat și asta poate deregla pH-ul în timp.

Multe femei au tendința să apese, să insiste cu discheta demachiantă. De ce este greșit?

Așa este, din dorința de a scăpa cât mai rapid de acest proces, tendința este ca mișcările să fie apăsate, destul de rapide și chiar brutale, aș putea spune. Uneori nici nu ne dăm seama. Aceste mișcări apăsate și brutale nu favorizează musculatura facială și, mai ales, zona sensibilă a ochilor. Este dovedit faptul că musculatura feței reacționează mult mai bine la mișcări lente, la presopunctură facială gentilă și la miscări efectuate în sens ascendent. Astfel, stimulăm tonifierea țesutului și curgerea limfei.

Demachierea, procesul de curățare, ar trebui să fie un ritual sfânt dedicat înfrumusețării și regenerării pielii noastre. Mișcările ar fi bine să fie blânde și ascendente (pentru a ajuta musculatura facială). Dacă ne cunoaștem și ne apreciem, demachierea nu va fi un proces făcut în grabă.

Îngrijirea tenului gras sau acneic în sezonul rece

Vorbeam mai devreme despre persoanele cu ten gras, care se feresc să folosească produse grase ori uleiuri, indiferent că vorbim despre demachiere sau hidratare. De ce nu procedează bine?

Pentru că tenurile grase au nevoie și ele de hidratare. S-a creat ideea că o cremă sau un ulei nu sunt deloc adecvate unui ten cu exces de sebum. Dorința de a scăpa de sebum este mai presus decât orice și, astfel, orice cremă grasă se exclude automat. Însă, în loc să tot îndepărtăm sebumul (care se va produce la loc și chiar în cantități mai mari!), ce-ar fi să identificăm cauza lui? Și aici recomand cercetare la nivel hormonal și endocrin, în primă fază, și de-abia după aceea alese/prescrise produsele cosmetice potrivite.

Un ten gras poate să fie deshidratat în profunzime. Și, de multe ori, acesta se deshidratează prin produse extrem de degresante și agresive. Asta conduce către un ten gras-asfixic, tot cu exces de sebum, dar și cu chisturi polisebacee (acumulări neregulate de sebum oxidat și blocat pe canalul porilor). Când acest lucru se întâmplă, multe persoane recurg chiar la produse antiacnee și nu fac decât să agreseze și mai mult.

Este înțelept și corect să determinăm cauza sebumului și să o tratăm. Tenurile grase pot folosi creme grase sau uleiuri, mai ales în sezonul rece, când orice tip de ten suferă deshidratări majore.

Ce alte greșeli fac de obicei femeile când vine vorba despre îngrijirea tenului?

Extern – alegerea produselor antiacnee când se confruntă doar cu 2-3 mici coșuri.

Intern – administrarea de anticoncepționale la orice dereglare se sebum sau coșuri apărute.

General – lipsa unui ritual adecvat tenului pe termen lung

Cel mai simplu ritual de îngrijire a pielii

Cum ar trebui să arate un ritual complet de îngrijire în fiecare dimineață, dar în același timp cât mai simplu, cu cât mai puține etape? 🙂

Pasul 1: Înlocuirea apei de la robinet cu apă florală, apă plată sau infuzie de ceai când ne clătim tenul dimineața;

Pasul 2: Aplicarea unei creme hidratante pe toată fața, pe gât și decolteu și a unei creme cu protecție solară (alegeți SPF-ul în funcție de necesitatea pielii dvs – întrebați dermatologul, esteticianul, farmacistul);

Pasul 3: Machiaj, dacă este cazul.

De ce să nu folosim apă de la robinet?

Apa de la robinet favorizează deshidratarea tenului din cauza nitriților, nitraților și a clorului din compoziție.

Cum să arate ritualul de seară?

Pasul 1: Demachiere apă/ulei – amintită mai sus

Pasul 2: Aplicarea unei măști regenerative și vitaminizante pe față chiar în timpul dușului. O putem menține acele 5 minute cât timp ne spălăm corpul și apoi clătim lejer.

Pasul 3: Aplicarea unui ulei pe burete, la duș, pentru a vitaminiza și pielea întregului corp sau aplicarea uleiului direct pe piele, după ce am oprit apa de la duș și pielea este caldă și umedă.

Pasul 4: Aplicarea unei creme și a unui ser regenerativ pe față, gât și decolteu înainte de culcare. Recomand ca aceste două produse chiar să fie ținute pe noptieră, ca să ne amintim de ele.

Dr. Ioana-Adina Oancea: „Lucrurile se construiesc în timp. Recomand ca orice ritual de îngrijire să fie dezvoltat treptat, pas cu pas.”

Multe femei spun că nu au timp și de multe ori pe bună dreptate, dacă ne gândim la viața agitată pe care o avem, cu serviciu, poate chiar două joburi, familie, copii, curățenie, mâncare.

Întotdeauna vor fi priorități, doar că este necesar să devenim și noi una dintre aceste priorități. Să ne conștientizăm cu adevărat, nu doar să existăm.

Ce o sfătuiești pe o femeie care până acum nu și-a îngrijit deloc tenul sau poate folosea doar cremă sau doar demachiant zilnic? Uneori e dificil să treci de la nimic la un ritual complet. Putem face asta treptat? Cu ce să începem, ce e mai important?

“Totul“ nu vine deodată. Lucrurile se construiesc în timp. Noi, ca oameni, ne construim în timp. Astfel, recomand ca orice ritual de îngrijire a corpului să fie dezvoltat treptat, pas cu pas.

În conceptul brand-ului nostru, Careless Beauty, singurul brand românesc de cosmetice 100% naturale brevetat, acest aspect chiar este o prioritate. Mai ales că avem în spate o tradiție de peste 200 de ani în folosirea a zeci de plante românești pentru regenerarea pielii și înfrumusețare. Așadar, vorbim de produse cosmetice 100% naturale, obținute numai din flora românească. Cu fiecare client construim un ritual adecvat tipului de ten, dar pe care îl retușăm, în egală măsură, odată cu schimbările din viața sa.

Dacă plecăm doar de la o cremă și un demachiant, putem introduce o apă florală/fructată. Apoi, după o lună, introducem o mască. Apoi, după altă lună, introducem o loțiune. Ulterior, un serum și un gomaj. Omul, ca să își formeze un ritual complet și corect, are nevoie de aproximativ trei luni. Este nevoie de timp ca el să vadă schimbările, să accepte eforturile și să simtă beneficiile.

Exemple de gomaj și mască făcute în casă

De câte ori pe săptămână să folosim gomajul și masca?

O mască nutritivă poate fi aplicată chiar zilnic. Cu multe doamne am ajuns la această performanță și, credeți-mă, sunt doamne foarte ocupate. Gomaj recomand 1-2 ori/săptămână sau la nevoie, dar depinde de gomaj. În general, o dată pe săptămână este foarte bine.

Ce ingrediente ar fi bine să conțină un gomaj natural și o mască potrivite pentru iarnă?

În sezonul rece sunt binevenite gomajele mai gentile, care să nu supună vascularizația la o mare presiune. Pulberi din plante cu miere și uleiuri botanice sună perfect. Ca măști, putem omogeniza suc de cătină cu miere și argilă și este mai mult decât minunat! Sau în loc de suc de cătină, puteți folosi suc de portocale, grapefruit, castraveți.

Le putem folosi indiferent de tipul de ten?

Absolut!

O piele sănătoasă se „construiește” și din interior

Ce ne recomanzi dacă avem buzele mereu deshidratate și crăpate în acest anotimp? 

Cremă cu cătină dată zilnic pe buze. Gomaj cu zahăr brun și miere 1-2 ori/ săptămână.

În afară de produsele pe care le punem pe piele, ce alte obiceiuri ar fi bine să avem, pentru a ne ajuta pielea să rămână sănătoasă și hidratată?

Alimentația și consumul de apă pură sunt esențiale. Indicat este să înlăturăm fumatul, băuturile acidulate pline de coloranți de sinteză și consumul excesiv de carne. De mare ajutor este și controlul constant al vitaminelor și aminoacizilor din corp, în centre specializate pe analize medicale.

Pe lângă alimentație și imunitate puternică, foarte importantă este starea emoțională, acea energie în care ne regăsim zilnic. O stare psihică pozitivă, iubirea de sine și satisfacția vor aduce întotdeauna luminozitate, la propriu, pe chip. Comportamentul celular este influențat de energia propriului corp, dar și de energiile oamenilor cu care intrăm în contact. Ține de noi cum gestionăm curgerea unei energii pozitive prin toate cele 7 puncte energetice ale corpului uman. Ține de noi cum legăm aceste relații interumane sănătoase și prielnice propriei evoluții.

Îngrijirea pielii pentru bărbați

Putem aplica toate sfaturile pe care ni le-ai dat și în cazul partenerilor noștri sau sunt etape pe care bărbații trebuie să le facă diferit ori produsele folosite să aibă ingrediente diferite?

Chiar mă bucur că m-ai întrebat asta! Să știi că bărbații sunt mult mai conștiincioși în aplicarea produselor cosmetice decât multe doamne:)

Pielea lor are aceleași nevoi precum pielea noastră, la orice vârstă. Hidratarea și vitaminizarea pielii sunt, pentru ambele sexe, complet necesare. Pașii amintiți mai sus pot fi urmați și de către bărbați, fară a modifica absolut nimic în recomandări. Evident, fără pasul dedicat machiajului 🙂

 

 

Fotografii: Ioana Adina Oancea (arhivă personală), Careless Beauty, Dominika Gregušová (Pexels)

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
Cele două fețe ale României | Cum putem micșora prăpastia dintre rural și urban 03/08/2020
#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii 02/08/2020
Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România 29/07/2020
9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani d 9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani de @digi24hd 🎉

Au fost cu de toate: cu multă muncă, pasiune, cu prietenie, durere, lacrimi, dar și cu multe bucurii si recunoștință. Sper că v-am inspirat să faceți schimbări către un stil de viață echilibrat🙏🏻 De fapt știu din mesajele voastre că am făcut asta și o să o facem în continuare🤗 

Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ne urmăriți🙏🏻, le mulțumesc invitaților pentru informațiile împărtășite🙏🏻, tuturor colegilor mei care au contribuit în acești ani la realizarea emisiunii🙏🏻, dar și colegilor de la Știri și de la toate celelalte departamente Digi24, pentru munca lor de zi cu zi🙏🏻 La mulți ani!🎉

#digi24 #tineretefarabatranete #tvstation #tvshow #healthshow #healthinspiration #healthtips #izabelapanescu
Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-m Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-mi vine să cred! Tot mă gândesc dacă nu cumva a fost un vis🐠🦑🐟 A fost cea mai tare experiență ever! În anii ăștia am învățat să schiez, am făcut parasailing, m-am dat și pe tobogan cu apă o dată (tot ca să îmi înving frica), dar nu se compară nimic cu scuba. Ce e sub apă e incredibil! Nu poate fi descris în cuvinte. 

Imaginați-vă că eu nu știu să înot, îmi e frică să stau în apă și erau valuri mărișoare. Plus că sunt super friguroasă și apa e rece. Nu am intrat până acum decât puțin, cu picioarele. But I DID IT🎉🎉🎉 Și nu scriu asta ca să mă laud, ci ca să vă inspir și să vă dau încredere că se poate! Mi-au trecut un milion de gânduri prin cap, am avut multe frici, dar le-am depășit treptat. 

Promit că vă povestesc mai multe zilele următoare, când vom primi și pozele underwater🐟🦑🐠

Am pus și două video-uri de la început, când mă acomodam cu apa și echipamentul➡️➡️➡️

#scubadiving #calatorestesanatos #scubadive #firsttimescubadiving #egypt #redsea #redseascubadiving #hurghada
Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras c Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras cu ochiul deocamdată printr-un seascope, adică un vas care are niște geamuri-lupă. Dați swipe➡️ și o să vedeți cum am admirat coralii și peștișorii. Ei erau la 20 de metri adâncime, dar îi vedeam ca și cum treceam pe lângă ei. 

Evident că organizatorii au făcut și spectacol: unul dintre ei se scufundă, le dă peștilor mâncare și astfel vin foarte mulți la geamuri. 

Tot pentru a admira coralii și peștii, există și varianta cu submarinul. Părerile sunt împărțite: unii oameni spun că e mai fain cu seascope-ul, alții cu submarinul. Nouă chiar ne-a plăcut cu seascope-ul, dar nu pot face comparație, pentru că nu am fost cu submarinul. Despre varianta asta a scris @daddycool.ro - el și @ana_novic au fost acum câteva zile cu copiii - găsiți o postare la ei în feed despre submarin. 

Excursia cu seascope-ul durează 2 ore (plus transferul hotel-port-hotel) și e foarte fain că se face și o pauză de 10-15 minute pentru snorkeling, de care noi nu am știut:( Deci dacă mergeți cu seascope-ul neapărat să vă luați coatumul de baie, prosopul și echipamentul de snorkeling. 

Am intrebat dacă cei mai mulți corali sunt morți, pentru că erau foarte puțini colorați. Mi-au spus că o parte sunt morți, i-am întrebat dacă din cauza poluării, dar nu păreau să știe prea multe. Am citit apoi mai multe articole și văd că in ultimii ani s-au luat ceva măsuri pentru protejarea lor. Nu știu dacă suficiente, dar măcar s-au luat. Și mă mai bucur că perioada asta de pandemie, deși pentru turism a fost și este încă un dezastru, pentru viața marină cu siguranță a fost o binecuvântare. 

#CălătoreșteSănătos #multumesc #recunostinta #acvaticlife #grateful #gratitude #thankyou #seascope #hurghadaseascope #hurghada #hurghadaegypt #egypt #coralreef #redseacorals #redseacoralreef #redsea #redseafishes
Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de mers cu avionul de București😉 Insula Giftun din Egipt arată așa cum vezi în fotografiile din Maldive, Zanzibar sau alte destinații exotice. E un loc superb, în care se ajunge dacă ești în vacanță în Hurghada și iei o excursie opțională (se numește Orange Bay sau Giftun). DAR din punctul meu de vedere merită să mergi aici doar în anumite condiții:
➡️ dacă ești în Egipt în sezon și poți intra în apă. Noi am intrat doar puțin cu picioarele, pentru că este destul de rece. Sunt și oameni mai curajosi, dar am vazut foarte, foarte puțini în apă. 
➡️ dacă vrei să faci snorkeling sau să te dai cu banana/canapeaua:) Asta pentru că oprirea la Orange Bay este de doar 2 ore, iar alte două opriri sunt pentru a vedea Marea Barieră de Corali din Marea Roșie ori pentru sporturi nautice. 

Pe scurt, dacă mergi în perioada asta, când la Orange Bay nu prea poți intra în apă, și nici snorkeling nu faci, și nici cu banana nu te dai, nu prea merită oboseala, banii, poluarea. Noi am plecat la 7:30 dimineața de la hotel și am ajuns înapoi la 18:30 (asta și pentru că hotelul nostru e departe de port).

❗️Snorkeling să știți că fac foarte mulți oameni și în perioada asta - toți spun că apa e ok, că e rece doar puțin când intri și adevărul este că are aproximativ 21 de grade, deci e ok pentru scufundări. Noi nu am îndrăznit, pentru că ne bătuse vântul toată ziua, eu nu știu să înot și erau valuri din cauza vântului care se întețise. Dar prietenul nostru Vlad a salvat onoarea grupului🤿👏🏼🤿

Pe de altă parte, când am văzut peisajele acelea superbe și Bariera de Corali (ce puteam vedea la suprafață, căci în jos nu am intrat), iar deasupra lor atâtea bărci care poluează și deranjează mediul marin... M-am întristat... Nu știu dacă se face ceva pentru a proteja aceste minuni ale naturii... Sper că se face... Si acesta este un motiv pentru care spun că nu are rost să mergi atâta drum doar pentru a sta 2 ore la Orange Bay. 

#CălătoreșteSănătos #lovetraveling #orangebay #egypt
Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștep Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștept mâine la emisiune😉 Și cu două invitate de la care aflăm o mulțime de informații utile: 
🎤 Doamna Neli Pfeiffer, specialist in terapii cosmetice apicole, ne spune cum putem folosi mierea, propolisul, lăptișorul de matcă sau veninul de albine pentru a avea un ten frumos și sănătos.
🎤 Dr. Elena Dragomir, medic primar medicină fizică, recuperare și balneologie, ne spune totul despre terapiile balneare de la Băile Govora. 

Vă așteptăm mâine (sâmbătă), de la ora 17:30, la @tinerete.fara.batranete 

PS: rochița o găsiți la @district_24_showroom 💛

#madeinro #romaniandesigner #lovemadeinro #wearmadeinro #izabelapanescu #tineretefarabatranete #digi24
Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut și perioade cu reflux și greață, inclusiv trezit noaptea din somn din cauza asta. Am încercat eu să îmi dau seama ce nu îmi priește, dar parcă tot era o verigă lipsă, mai ales că mă simțeam mai mereu obosită, aveam probleme cu somnul, nasul uscat și înfundat mai mereu. 

Știam de mult timp că o posibilă cauză poate fi intoleranța la anumite alimente, dar abia la finalul anului trecut am reușit să fac analiza, iar rezultatele arată intoleranțe la 17 alimente. Sau mai bine spus alergii alimentare întârziate, pentru că asta depistează testul ImuPro, pe care l-am făcut eu și Ionuț. Soțul meu are doar patru alimente de exclus, numai că are și intoleranță la histamină, care se găsește în foarte multe alimente, printre care banane, vinete, roșii, brânză, vin roșu. Iar eu am inclusiv la alimente considerate sănătoase, precum migdale, caju, ceapă, mure.

Sunt multe de povestit, urmează un consult la medic, apoi să excludem alimentele o perioadă și să le reintroducem treptat, plus suplimente pentru susținerea organismului. Promit să vă povestesc mai multe pe parcurs, în special în Stories, dar și pe site. 

Voi face curând și un interviu cu dr. @cezarina_matei despre intoleranțe și alergii alimentare întârziate. Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii. 

Despre testul ImuPro găsiți mai multe informații pe www.testedebine.ro @teste_de_bine 

Atenție, această postare nu ține loc de consult la medic. Dacă aveți probleme de sănătate, cereți părerea unui medic. În același timp, țineți minte că e esențială depistarea cauzelor, nu doar tratarea simptomelor. Și că e nevoie de o abordare complexă când sunt dezechilibre în organism, iar de multe ori cauzele sunt multiple, nu e una singură.
Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu acest mic dejun colorat, sățios și #nowaste 🌏 Știu că nu pare ceva special, dar pentru mine este☺️

Aveam în frigider cotoarele de la ciupercile folosite joi seara la orez, plus niște ruccola și praz care se cam ofiliseră, așa că am făcut rapid o omletă. Am păstrat frunzele mai fresh din ruccola si am făcut o salată cu ridichi, am mai pus niște gogoșari alături, pâine integrală făcută de mama mea și gata! De fapt am mai făcut ceva: ceai de sunătoare, pe care eu îl adooor💛 Mă duce direct în copilărie💛

#RețeteleIzabelei #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #omletă #alegerisanatoase #niciomasafaralegume #niciomasafaraverde #fararisipa #fărărisipă #fararisipaalimentara #risipaalimentara #nowastemeal #nowastedfood #healthybreakfastideas
Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. No Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. Noi am mâncat-o cu spanac, ridichi și usturoi. Rețeta este pe site, scrisă de Ionuț acum câțiva ani:) Am pus link în bio⬆️

Am mai mâncat zacuscă de ciuperci făcută de mama mea, dar tot alături de legume crude. Am suplimentat farfuria de vreo trei ori cu spanac și usturoi😁 V-am mai zis că facem un tratament pentru deparazitare, iar paraziților intestinali nu le place deloc usturoiul😉 

#RețeteleIzabelei #masline #retetesanatoase #retete #retetesimple #retetevegane #reteterapide #retetedepost #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #micdejunsănătos #micdejundelicios #alegerisanatoase #alegerisănătoase #healthyfood #healthyrecipes #healthychoices
Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, dar trebuie neapărat să faceți piure cu ulei de dovleac și puțin usturoi. E delicioooos💛 Și e perfect pentru persoanele care au paraziți intestinali😉

Noi facem o cură de deparazitare și, pe lângă tratament, trebuie să mâncăm usturoi și dovleac. Plus că nu avem voie lactate, printre altele. De asta l-am făcut așa astăzi și am rămas surprinsă cât de bun este! 

Încercați-l și dați-mi un semn dacă vă place. Puteți folosi și alt tip de ulei, numai să fie presat la rece și să vă placă gustul. 

#RețeteleIzabelei #alegerisanatoase  #faralactate  #retetefaralactate

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2018. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD