Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

Roșii în tigaie: rețeta copilăriei mele

Izabela2018-08-15T22:20:39+02:00

Poate că vă sună ciudat „roşii în tigaie”, dar noi aşa le spunem de când eram mici 🙂 Pe lângă obiceiul nostru preferat de a ne aşeza în grădină, printre roşii, de a culege câte una, câte una și a o mânca exact ca pe un măr, eu şi sora mea mai aveam o masă preferată vara: roşii în tigaie. Şi acum abia aştept să vină vara, ca să fac această rețetă din când în când.

Sigur că în privinţa nutrienţilor e bine să mâncăm roşiile crude, nu preparate termic, dar nu cred că există persoană care să nu mănânce roşii proaspete vara. Aşadar, nu e nicio tragedie dacă o dată la nu ştiu cât preparăm termic legumele, atâta vreme cât avem în alimentaţia zilnică şi vegetale proaspete. Ideal ar fi ca măcar 50% din ce mâncăm să fie crud.

Ingrediente (pentru două porţii)

– 8 roşii potrivite
– 1 ardei gras
– 1 ceapă destul de mare
– 3-4 căţei de usturoi
– 2 ouă
– sare, piper
– plante aromatice precum busuioc, oregano, pătrunjel

Mod de preparare

Se taie toate legumele bucăţi potrivite (chiar nu e nevoie să vă chinuiţi să tocaţi mărunt, pentru că la final totul va fi aproape ca o pastă). Se pun apoi într-o tigaie şi se lasă pe foc până scade mai toată zeama. Nu e nevoie de pic de ulei, cel puţin dacă tigaia e una nonaderentă. Eu folosesc de ceramică şi chiar nu e necesar uleiul. E clar, aşadar, că nici nu călesc nimic. Aşa cum am spus, pur si simplu pun toate legumele în acelaşi timp şi le las acolo până scade zeama. Cel mult mai amestec puţin din când în când.

La aceste cantităţi a durat cam 20 de minute să scadă sosul de roşii, moment în care am adăugat cele două ouă. Le-am pus direct în tigaie, nu le-am bătut înainte. Am amestecat totul şi am mai lăsat 3-4 minute pe foc. Tot acum am adăugat sare, piper şi plante aromatice, dacă sunt uscate. Dacă aveţi proaspete le puteţi adăuga la final.

This is it! Atât e de simplu să pregătești rețeta de roșii în tigaie! Puteţi face şi o mămăliguţă, dar merge la fel de bine şi cu pâine, mai ales dacă e făcută în casă ori la o brutărie artizanală. Integrală, cum altfel? 🙂

Aştept să îmi spuneţi cum vi se pare. Poftă bună!

 

Tot la capitolul rețete de vară, vă recomand să încercați și Cea mai simplă rețetă de înghețată, Limonadă cu ghimbir și cătină ori Salată de vinete – o rețetă specială.

 

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
Cele două fețe ale României | Cum putem micșora prăpastia dintre rural și urban 03/08/2020
#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii 02/08/2020
Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România 29/07/2020
Vă rooog, nu mai puneți zahăr pudră pe plăcin Vă rooog, nu mai puneți zahăr pudră pe plăcintele cu fructe🙏🏻 Am si două argumente☺️
1️⃣ Se consumă prea mult zahăr (de 3-4 ori mai mult față de limita maximă🥺) și nu cred că mai are rost să amintim efectele asupra sănătății
2️⃣ Plăcintele cu fructe sunt oricum dulci datorită fructelor
➡️➡️➡️ Deci de ce să mai adăugați zahăr pudră deasupra? 

E un pas mic, dar important. Eu pledez pentru a face și umplutura fără zahăr, pentru că merele sunt oricum dulci, la fel și alte fructe (dovleac, prune, piersici etc.). Eventual puse niște stafide în compoziție. Dar dacă totuși puneți zahăr în umplutură, măcar nu mai puneți deasupra👍🏻

Și mai am două ponturi😉, pentru momentele în care vreți să cumpărați/comandați plăcinte:

1️⃣ Dacă mergeți la restaurant, spuneți chelnerului că vreți fără zahăr pudră sau alte toppinguri. Eu așa fac mereu, pentru că altfel mă trezesc cu tot felul de geluri colorate, frișcă (care de fapt nu e frișcă din aia adevărată), zahăr sau te miri ce altceva. Orice desert aș comanda, specific asta. 

2️⃣ Căutați locuri care au variante healthy. Eu mă bucur din tot sufletul când găsesc astfel de restaurante/patiserii💛 Îmi vine să sar în sus de bucurie🎉🎉🎉 Mă refer la plăcinte care nu au zahăr absolut deloc, iar făina folosită este integrală. Dacă acum câțiva ani nu găseai nicăieri așa ceva, eu acum știu două locuri, dar sigur sunt mai multe🙏🏻 Eu cumpăr de la @brutariamamapan si de la @bakeriapanduri . Voi ce alte locuri știți? 

#AlegerileIzabelei #alegerisănătoase #fărăzahăr #farazaharadaugat #nosugar #noaddedsugar #sugarfree #addedsugarfree #sugarfreebaking #sugarfreepie #applepie #farazahar #fărăzahăradăugat #placinte #placintacumere #prajituracumere #prajiturifarazahar #retetefarazahar
Conopidă “pane” la cuptor: am fiert buchețel Conopidă “pane” la cuptor: am fiert buchețelele de conopidă câteva minute în apă cu sare, le-am scurs, le-am lăsat să se răcească, apoi le-am dat prin ou, prin mălai și le-am pus la cuptor până au început să se rumenească. V-am pus și un video aici ➡️ 

Sunt delicioase! Crocante la exterior, moi în interior. Neapărat să faceți! Aștept pozele voastre😉 

Noi le-am mâncat cu sos de usturoi și alături am mai avut cușcuș cu legume. Nu am avut proteine la cina asta, dar am avut la celelalte mese. 

#RețeteleIzabelei #conopida #gatestesanatos #izabelapanescu #healthyfood #healthycooking #cauliflower #cauliflowerrecipes #healthyrecipes #healthydinner #cinausoara #retetesanatoase #retetesimple #retetevegane #glutenfree #faragluten #fărăgluten #glutenfreefood
Să avem un An Nou cu echilibru în toate, conecta Să avem un An Nou cu echilibru în toate, conectare cu natura, recunoștință, iertare, experiențe înălțătoare, credință. Să trecem ușor prin provocări, dacă vor fi și astfel de momente. La mulți ani! 

#recunostinta #iubire #happynewyear #happynewyear2021 #lamultiani2021 #breath #livelaughlove #nature #natureconnection #thankyou #gratitude
O foarte mică parte din Crăciunul petrecut acasă la părinții mei🥰 Sunt trei momente în care mi s-a făcut dor să filmez mai mult. Pe restul le-am păstrat direct în suflet. O să vedeți că unicorul a fost laitmotivul Crăciunului nostru😁 Nepoțica mea Daria a vrut să îi aducă Moșul un unicorn, 7 acadele și 5 bomboane😁, așa că unicornul a stat cu noi la masă, a dormit cu noi în pat și noroc că afară a plouat și era noroi, că altfel îl lua și afară😁 

#christmastime #familyfirst #together #auntielife #localfood #eatlocal #eatveggies #christmasinromania #romanianfood #traditionalfood #christmastree
Crăciun cu pace, iubire și lumină vă doresc! C Crăciun cu pace, iubire și lumină vă doresc! Cu momente frumoase alături de oameni dragi, dar și alături de voi. 
🙏🏻 Să nu ne uităm pe noi înșine. E minunat să facem cadouri, să pregătim mâncare, să ne uităm la filme de Crăciun, dar să ne amintim și de corpul și sufletul nostru. Să le mulțumim, să le fim recunoscători, să petrecem timp și cu noi. În emisiunea de astăzi vă dăm exemplu de un astfel de exercițiu util și eliberator: retrospectiva lui 2020. O retrospectivă interioară, emoțională. Știu că e vineri, dar avem ediție specială și astăzi, nu doar mâine. Vă aștept de la 17:30 pe @digi24hd la @tinerete.fara.batranete 

#craciunfericit #craciuncuiubire #paceinsuflet #recunostinta #multumesc #retrospectiva2020
Ieri mă gândeam că e primul an în care nu a ve Ieri mă gândeam că e primul an în care nu a venit Moș Nicolae. Nu ne-am pregătit ghetuțele, nu ne-am luat cadouri. Am trecut printr-o provocare zilele astea și nu am mai apucat să cumpărăm sau să comandăm ceva. Iar ieri, când mă gândeam eu că e prima dată când nu a venit Moșul, mi-am dat seama că de fapt a venit. Și cu ce daruri! Părinții noștri ne-au trimis pachet parcă mai bogat ca oricând💛 Tatăl meu a curățat un dovleac, mama mea a făcut ciorbă, sarmale, mâncare de fasole verde, sora mea plăcintă cu dovleac si chec, cumnatul meu ne-a trimis vin, țuică și vișinată😉, plus legume si fructe, plus ouă de la socrii mei💛 Iar pe seară, Ionuț a fost la finuții noștri să le ducă daruri de la Moșul, iar ei, ca să mă înveselească, mi-au trimis desenul cu un curcubeu🌈🙏🏻🌈 Și mi-am dat seama cât suntem de norocoși🙏🏻 Și cât de multă bucurie ne aduc gesturile mici. Nu e nevoie de cadouri scumpe și nici măcar de cadouri așa cum le știm. Cadourile pot fi sub multe forme. Inclusiv provocările prin care trecem, chiar dacă sunt dureroase, sunt de fapt daruri. #weareblessed #grateful #gratitude #mykindofpresents #eatlocal #thankyou #pumpkin #allnatural #fromourparents #rainbow
Astăzi simt să fiu recunoscătoare pentru acest Astăzi simt să fiu recunoscătoare pentru acest loc minunat în care m-am născut🙏🏻 Munții, văile, pădurile, râurile, animalele, florile, fructele și legumele, locurile pline de istorie și încărcate de energie, toate îmi bucură sufletul, îmi hrănesc trupul, îmi liniștesc mintea. Iar în acest an de pandemie am descoperit și am apreciat mai mult decât până acum pământul nostru românesc, cu tot ce ne oferă. Mulțumesc🙏🏻 La mulți ani, România!🇷🇴

🇷🇴 Voi pentru ce îi sunteți recunoscători?🙏🏻

#1decembrie #multumescromania #recunostinta #romania #nationalday #calatorestesanatos #discoverromania #gratitude #imgrateful
Primul kokedama făcut de mine🙏🏻 Până acum Primul kokedama făcut de mine🙏🏻 Până acum câteva zile nici nu auzisem de așa ceva, dar fetele de la @micilebucurii mi-au trimis kitul cu “ingredientele”, iar astăzi am participat la atelierul online, susținut de Alexandra și Dana de la @sam.bu.re 💛 Ele ne-au învățat cum se face. Nu e greu, iar cel mai fain este că te deconectezi total de orice. Chiar e o adevărată terapie, deci sănătate curată🥰🌿☺️ 

🌿 Kokedama este un bulgăre de pământ și de mușchi construit în jurul unei plante cu rădăcină🌱 

👏🏼 Vă recomand să urmăriți comunitatea Micile Bucurii, pentru că au tot felul de ateliere. În decembrie au unul de ceramică, altul de gătit creativ, altul de făcut coronițe de Crăciun. Practic primești acasă un colet cu tot ce ai nevoie, iar la workshop ti se explică pas cu pas cum se face. Nu știam aceasta comunitate, dar îmi place mult că promovează importanța lucrului cu mâinile, folosindu-ne de tot ce ne oferă natura. 

#kokedama #kokedamalove #kokedamaworkshop #micilebucurii #terapiecuplante #planttherapy #diy #diykokedama #diyplants #loveplants #lovenature
Astăzi încep o serie de interviuri care vor cons Astăzi încep o serie de interviuri care vor construi, ediție cu ediție, un ghid pentru un stil de viață echilibrat și pentru creșterea imunității, atât de necesară în această perioadă. Nu este de ajuns să luăm niște vitamina C. Ne ajută, dar nu e de ajuns. O imunitate puternică înseamnă să fim atenți ce și cum mâncăm, ce gândim, cum dormim, ce suplimente luăm și multe altele. Le vom lua pe rând, în fiecare sâmbătă, de la 17:30, la @tinerete.fara.batranete 

În ediția de astăzi vorbim despre:
✅ Schimbări mici care pot fi făcute în alimentație, dar cu rezultate uriașe. Construiesc o listă de baby steps pentru o dietă echilibrată împreună cu dr. Alexandru Popa, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.
✅ Măsuri de protecție emoțională: nu doar igiena mâinilor este importantă, ci și cea mintală. Ce să facem pentru a nu ne lăsăm doborâți de tot ce se întâmplă aflăm de la Georgiana Spătaru, psihoterapeut.

#imunitate #stildeviata  #echilibru #healthshow #healthtips #schimbarimicirezultatemari #healthylifestyle #covidimmunity #immunitysupport

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2018. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD