Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

5 idei de mic dejun sănătos și câteva sugestii de organizare

Izabela2018-08-15T22:23:13+02:00

(P)

„Vreau să îmi pregătesc micul dejun, dar nu am timp” – eu aud asta foarte des. Cred că și voi 🙂 Mulți ani fie am sărit peste micul dejun, fie mă opream la o covrigărie sau la o patiserie. Aveam impresia că dacă îmi umplu stomacul cu ceva, e mai bine decât să nu mănânc deloc. Nu, nu a fost. Contează și CU CE îl umpli.

Când am început să îmi schimb alimentația, ușor, ușor nu am mai putut mânca orice. Acum, de exemplu, chiar nu pot să mănânc covrigi nici dacă mă pici cu ceară. Și nici sendvișuri din acelea cu șuncă, cașcaval și multă pâine albă.

4 pași pentru mic dejun în fiecare dimineață

Decât să mănânc așa ceva mai bine îmi fac eu acasă. Cum reușesc? Cu organizare. Sigur că mai sunt perioade foarte aglomerate când nu am timp, dar în general fac următorii pași pentru a mă asigura că îmi ia foarte puțin timp să pregătesc un mic dejun sănătos:

1. Fac meniul pe o săptămână sau chiar două – de obicei în weekend mă gândesc ce vreau să mănânc săptămâna viitoare la micul dejun. De exemplu:

  • Luni – mei cu lapte și fructe
  • Marți – „icre” de chia cu legume
  • Miercuri – cereale integrale cu lapte
  • Joi – ou fiert/poșat cu legume
  • Vineri – smoothie cu banană, ovăz și unt de arahide

2. Fac cumpărăturile din timp, astfel încât să am toate ingredientele în casă – eu de obicei îmi fac provizii o dată pe lună și din când în când mai verific să nu se fi terminat ceva de care am nevoie în săptămâna care urmează.

3. Organizez ingredientele în cămară – a fost o vreme în care era haos la mine în cămară și în dulapuri. Pungi peste pungi, mai și vărsam câte ceva, dacă punga era începută… Numai de asta nu ai chef când ești pe fugă dimineața! Să cauți prin cămară, să găsești în sfârșit semințele de chia și când iei punga să fie de fapt cu gura în jos și să faci dezastru prin casă. Ți-a stricat toată ziua! Eu nu mai pățesc din astea de când mi-am luat recipiente în care am pus absolut fiecare ingredient.

La început am avut borcane de sticlă, iar de curând am înlocuit o parte dintre ele cu niște cutii de depozitare de diverse mărimi, care au sistem de închidere ermetic. Se numesc Neoflam Smart Seal și îmi place că nu au BPA, plus că sunt foarte rezistente și nu risc să umplu bucătăria de cioburi, cum s-ar întâmpla dacă mi-ar scăpa un borcan de sticlă. Și încă ceva ce pe mine m-a convins: cu ajutorul lor economisesc spațiu, pentru că stau foarte bine una peste alta, ceea ce la borcănelele mele de sticlă nu era posibil. Se găsesc în toate magazinele Mega Image. Vă spun mai jos toate detaliile, pentru că se pot cumpăra la reducere, dar înainte vreau să vă dau rețetele de mic dejun sănătos 🙂

4. Pregătesc de seara ce se poate – unele rețete pot fi pregătite cu totul de seara, altele doar parțial, altele deloc, dar măcar ingredientele le scot din cămară și le pun pe blatul de la bucătărie. O să vă dau exemple la fiecare rețetă.

Variante de mic dejun sănătos, rapid și gustos

Mei cu lapte și fructe

Meiul îl pun de obicei lunea sau marțea în meniu, pentru că îl pregătesc în weekend, iar dimineața doar îl încălzesc. Eu și Ionuț suntem îndrăgostiți de preparatul ăsta! Am mânca și dimineața, și la prânz, și seara :). Practic este un fel de orez cu lapte, doar că noi folosim mei și lapte vegetal. În plus, adăugăm fructe fie când fierbem meiul, ca să îi dăm mai mult gust, fie la final, ca topping. Meiul nu are gluten, așa că este perfect pentru persoanele cu intolerantță. Găsiți rețeta completă aici.

„Icre” de chia cu legume

Eu le ador! Nu sunt de pește, așa cum probabil v-ați dat seama, dar este un preparat care seamănă foarte, foarte bine cu icrele de pește. Are gustul asemănător, are consistență de icre, practic dacă închizi ochii ai putea să le confunzi. Plus că le puteți pregăti de seara, dar și dimineața dacă le faceți, nu vă ia mai mult de 5 minute cu totul!

Puneți semințele de chia într-un castron, adăugați restul ingredientelor și amestecați. Lăsați „salata” 5 minute, ca să se „umfle” semințele și gata! Atât e de simplu. Pentru cantități și câteva sfaturi pentru a evita unele greșeli, vă recomand să citiți rețeta completă aici.

Nu uitați să puneți legume proaspete alături, iar dacă vă e „teamă” de ceapa din compoziție, puteți face și fără, dar e mai bun cu ceapă:) Stiți ce fac eu? Mestec niște semințe de cardamon, în loc de gumă de mestecat. Le folosesc de cațiva ani și sunt excelente!

Cereale integrale cu lapte

Aici e foarte simplu: trebuie doar să aveți recipientul cu cereale la îndemână și laptele în frigider. Mie îmi place mereu să fie călduț, așa că mai întâi încălzesc puțin laptele, îl pun peste cereale și le las pe toate să se înmoaie 5-10 minute, cât mă pregătesc eu pentru serviciu.

Atenție, să alegeți cereale integrale. Uitați-vă neapărat pe etichetă, să nu vă păcălească. Trebuie să conțină doar cereale, fără zahăr sau alte ingrediente. Mai pot fi și fructe uscate în amestecuri sau vă luați separat niște stafide, coacăze, curmale deshidratate (nu fructe confiate – acestea au zahăr).

Laptele poate fi de origine animală sau vegetală. Dacă îl faceți în casă, puteți liniștiți să îl preparați cu o zi înainte sau chiar cu două. Găsiți cea mai simplă rețetă de lapte vegetal aici. Dacă vreți să cumpărați, fiți foarte atenți la etichetă. Nu orice lapte vegetal e și sănătos. De exemplu unul de orez ar trebui să aibă la ingrediente doar orez, apă, sare și cel mult ulei, nimic altceva!

Ou fiert/poșat cu legume

Din când în când simt nevoia să mănânc ouă de țară, iar mie îmi plac cele moi. Cum îmi ies perfecte? Pun apă la fiert, iar când dă în clocot dau focul încet și pun ouăle. Le las să fiarbă 6 minute, iar apoi le scot din apă și le țin 30 de secunde sub apă rece. Alteori fac ouă posate, dar parcă e mai simplu să le fierb, mai ales când mă grăbesc. Le mănânc neapărat cu muuulte legume și cu foarte puțină pâine integrală.

Smoothie cu banană, ovăz și unt de arahide

Ador acest smoothie și îl fac în special când am antrenament dimineața. De ce? Pentru că nu este recomandat să mănânci chiar înainte de sport, dar nici nemâncată nu pot să merg. Aș leșina de foame până la final :)) Un smoothie este varianta perfectă, pentru că nu pune la treabă sistemul digestiv așa cum l-ar pune un mic dejun normal.

Pun în blender o banană bine coaptă, o lingură de fulgi de ovăz, una de unt de arahide și completez cu lapte vegetal sau cu apă. Mixez și gata micul dejun! E super rapid, plus că poate fi luat într-o sticlă și băut în drum spre antrenament.

Am ales o rețetă cu ovăz și banane pentru că dau energie, iar untul de arahide îl adaug pentru că îmi place gustul la nebunie! Este singura variantă în care îl folosesc, în smoothie, pentru că altfel nu este deloc prietenos cu dantura. Se lipește de dinți și ajunge în cele mai ascunse locuri, așa că am renunțat să îl mai mănânc direct pe pâine sau fructe.

Cum puteți cumpăra recipientele Neoflam la reducere și să aveți astfel o bucătărie organizată?

Pentru fiecare 20 de lei cheltuiți în orice magazin Mega Image, Shop&Go, www.mega-image.ro sau www.emag.ro/Supermarket, veți primi un punct bonus Neoflam. Când aveți 10 puncte, puteți cumpăra un recipient cu discount.

De exemplu, cutia cea mai mică, cea roz de 0.6 litri, costă 9.99 lei cu cele 10 puncte, în loc de 33.49 lei. Oferta este valabilă în perioada 14 iunie – 8 august 2018 și găsiți toate detaliile aici.

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
Cele două fețe ale României | Cum putem micșora prăpastia dintre rural și urban 03/08/2020
#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii 02/08/2020
Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România 29/07/2020
9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani d 9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani de @digi24hd 🎉

Au fost cu de toate: cu multă muncă, pasiune, cu prietenie, durere, lacrimi, dar și cu multe bucurii si recunoștință. Sper că v-am inspirat să faceți schimbări către un stil de viață echilibrat🙏🏻 De fapt știu din mesajele voastre că am făcut asta și o să o facem în continuare🤗 

Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ne urmăriți🙏🏻, le mulțumesc invitaților pentru informațiile împărtășite🙏🏻, tuturor colegilor mei care au contribuit în acești ani la realizarea emisiunii🙏🏻, dar și colegilor de la Știri și de la toate celelalte departamente Digi24, pentru munca lor de zi cu zi🙏🏻 La mulți ani!🎉

#digi24 #tineretefarabatranete #tvstation #tvshow #healthshow #healthinspiration #healthtips #izabelapanescu
Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-m Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-mi vine să cred! Tot mă gândesc dacă nu cumva a fost un vis🐠🦑🐟 A fost cea mai tare experiență ever! În anii ăștia am învățat să schiez, am făcut parasailing, m-am dat și pe tobogan cu apă o dată (tot ca să îmi înving frica), dar nu se compară nimic cu scuba. Ce e sub apă e incredibil! Nu poate fi descris în cuvinte. 

Imaginați-vă că eu nu știu să înot, îmi e frică să stau în apă și erau valuri mărișoare. Plus că sunt super friguroasă și apa e rece. Nu am intrat până acum decât puțin, cu picioarele. But I DID IT🎉🎉🎉 Și nu scriu asta ca să mă laud, ci ca să vă inspir și să vă dau încredere că se poate! Mi-au trecut un milion de gânduri prin cap, am avut multe frici, dar le-am depășit treptat. 

Promit că vă povestesc mai multe zilele următoare, când vom primi și pozele underwater🐟🦑🐠

Am pus și două video-uri de la început, când mă acomodam cu apa și echipamentul➡️➡️➡️

#scubadiving #calatorestesanatos #scubadive #firsttimescubadiving #egypt #redsea #redseascubadiving #hurghada
Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras c Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras cu ochiul deocamdată printr-un seascope, adică un vas care are niște geamuri-lupă. Dați swipe➡️ și o să vedeți cum am admirat coralii și peștișorii. Ei erau la 20 de metri adâncime, dar îi vedeam ca și cum treceam pe lângă ei. 

Evident că organizatorii au făcut și spectacol: unul dintre ei se scufundă, le dă peștilor mâncare și astfel vin foarte mulți la geamuri. 

Tot pentru a admira coralii și peștii, există și varianta cu submarinul. Părerile sunt împărțite: unii oameni spun că e mai fain cu seascope-ul, alții cu submarinul. Nouă chiar ne-a plăcut cu seascope-ul, dar nu pot face comparație, pentru că nu am fost cu submarinul. Despre varianta asta a scris @daddycool.ro - el și @ana_novic au fost acum câteva zile cu copiii - găsiți o postare la ei în feed despre submarin. 

Excursia cu seascope-ul durează 2 ore (plus transferul hotel-port-hotel) și e foarte fain că se face și o pauză de 10-15 minute pentru snorkeling, de care noi nu am știut:( Deci dacă mergeți cu seascope-ul neapărat să vă luați coatumul de baie, prosopul și echipamentul de snorkeling. 

Am intrebat dacă cei mai mulți corali sunt morți, pentru că erau foarte puțini colorați. Mi-au spus că o parte sunt morți, i-am întrebat dacă din cauza poluării, dar nu păreau să știe prea multe. Am citit apoi mai multe articole și văd că in ultimii ani s-au luat ceva măsuri pentru protejarea lor. Nu știu dacă suficiente, dar măcar s-au luat. Și mă mai bucur că perioada asta de pandemie, deși pentru turism a fost și este încă un dezastru, pentru viața marină cu siguranță a fost o binecuvântare. 

#CălătoreșteSănătos #multumesc #recunostinta #acvaticlife #grateful #gratitude #thankyou #seascope #hurghadaseascope #hurghada #hurghadaegypt #egypt #coralreef #redseacorals #redseacoralreef #redsea #redseafishes
Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de mers cu avionul de București😉 Insula Giftun din Egipt arată așa cum vezi în fotografiile din Maldive, Zanzibar sau alte destinații exotice. E un loc superb, în care se ajunge dacă ești în vacanță în Hurghada și iei o excursie opțională (se numește Orange Bay sau Giftun). DAR din punctul meu de vedere merită să mergi aici doar în anumite condiții:
➡️ dacă ești în Egipt în sezon și poți intra în apă. Noi am intrat doar puțin cu picioarele, pentru că este destul de rece. Sunt și oameni mai curajosi, dar am vazut foarte, foarte puțini în apă. 
➡️ dacă vrei să faci snorkeling sau să te dai cu banana/canapeaua:) Asta pentru că oprirea la Orange Bay este de doar 2 ore, iar alte două opriri sunt pentru a vedea Marea Barieră de Corali din Marea Roșie ori pentru sporturi nautice. 

Pe scurt, dacă mergi în perioada asta, când la Orange Bay nu prea poți intra în apă, și nici snorkeling nu faci, și nici cu banana nu te dai, nu prea merită oboseala, banii, poluarea. Noi am plecat la 7:30 dimineața de la hotel și am ajuns înapoi la 18:30 (asta și pentru că hotelul nostru e departe de port).

❗️Snorkeling să știți că fac foarte mulți oameni și în perioada asta - toți spun că apa e ok, că e rece doar puțin când intri și adevărul este că are aproximativ 21 de grade, deci e ok pentru scufundări. Noi nu am îndrăznit, pentru că ne bătuse vântul toată ziua, eu nu știu să înot și erau valuri din cauza vântului care se întețise. Dar prietenul nostru Vlad a salvat onoarea grupului🤿👏🏼🤿

Pe de altă parte, când am văzut peisajele acelea superbe și Bariera de Corali (ce puteam vedea la suprafață, căci în jos nu am intrat), iar deasupra lor atâtea bărci care poluează și deranjează mediul marin... M-am întristat... Nu știu dacă se face ceva pentru a proteja aceste minuni ale naturii... Sper că se face... Si acesta este un motiv pentru care spun că nu are rost să mergi atâta drum doar pentru a sta 2 ore la Orange Bay. 

#CălătoreșteSănătos #lovetraveling #orangebay #egypt
Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștep Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștept mâine la emisiune😉 Și cu două invitate de la care aflăm o mulțime de informații utile: 
🎤 Doamna Neli Pfeiffer, specialist in terapii cosmetice apicole, ne spune cum putem folosi mierea, propolisul, lăptișorul de matcă sau veninul de albine pentru a avea un ten frumos și sănătos.
🎤 Dr. Elena Dragomir, medic primar medicină fizică, recuperare și balneologie, ne spune totul despre terapiile balneare de la Băile Govora. 

Vă așteptăm mâine (sâmbătă), de la ora 17:30, la @tinerete.fara.batranete 

PS: rochița o găsiți la @district_24_showroom 💛

#madeinro #romaniandesigner #lovemadeinro #wearmadeinro #izabelapanescu #tineretefarabatranete #digi24
Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut și perioade cu reflux și greață, inclusiv trezit noaptea din somn din cauza asta. Am încercat eu să îmi dau seama ce nu îmi priește, dar parcă tot era o verigă lipsă, mai ales că mă simțeam mai mereu obosită, aveam probleme cu somnul, nasul uscat și înfundat mai mereu. 

Știam de mult timp că o posibilă cauză poate fi intoleranța la anumite alimente, dar abia la finalul anului trecut am reușit să fac analiza, iar rezultatele arată intoleranțe la 17 alimente. Sau mai bine spus alergii alimentare întârziate, pentru că asta depistează testul ImuPro, pe care l-am făcut eu și Ionuț. Soțul meu are doar patru alimente de exclus, numai că are și intoleranță la histamină, care se găsește în foarte multe alimente, printre care banane, vinete, roșii, brânză, vin roșu. Iar eu am inclusiv la alimente considerate sănătoase, precum migdale, caju, ceapă, mure.

Sunt multe de povestit, urmează un consult la medic, apoi să excludem alimentele o perioadă și să le reintroducem treptat, plus suplimente pentru susținerea organismului. Promit să vă povestesc mai multe pe parcurs, în special în Stories, dar și pe site. 

Voi face curând și un interviu cu dr. @cezarina_matei despre intoleranțe și alergii alimentare întârziate. Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii. 

Despre testul ImuPro găsiți mai multe informații pe www.testedebine.ro @teste_de_bine 

Atenție, această postare nu ține loc de consult la medic. Dacă aveți probleme de sănătate, cereți părerea unui medic. În același timp, țineți minte că e esențială depistarea cauzelor, nu doar tratarea simptomelor. Și că e nevoie de o abordare complexă când sunt dezechilibre în organism, iar de multe ori cauzele sunt multiple, nu e una singură.
Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu acest mic dejun colorat, sățios și #nowaste 🌏 Știu că nu pare ceva special, dar pentru mine este☺️

Aveam în frigider cotoarele de la ciupercile folosite joi seara la orez, plus niște ruccola și praz care se cam ofiliseră, așa că am făcut rapid o omletă. Am păstrat frunzele mai fresh din ruccola si am făcut o salată cu ridichi, am mai pus niște gogoșari alături, pâine integrală făcută de mama mea și gata! De fapt am mai făcut ceva: ceai de sunătoare, pe care eu îl adooor💛 Mă duce direct în copilărie💛

#RețeteleIzabelei #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #omletă #alegerisanatoase #niciomasafaralegume #niciomasafaraverde #fararisipa #fărărisipă #fararisipaalimentara #risipaalimentara #nowastemeal #nowastedfood #healthybreakfastideas
Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. No Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. Noi am mâncat-o cu spanac, ridichi și usturoi. Rețeta este pe site, scrisă de Ionuț acum câțiva ani:) Am pus link în bio⬆️

Am mai mâncat zacuscă de ciuperci făcută de mama mea, dar tot alături de legume crude. Am suplimentat farfuria de vreo trei ori cu spanac și usturoi😁 V-am mai zis că facem un tratament pentru deparazitare, iar paraziților intestinali nu le place deloc usturoiul😉 

#RețeteleIzabelei #masline #retetesanatoase #retete #retetesimple #retetevegane #reteterapide #retetedepost #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #micdejunsănătos #micdejundelicios #alegerisanatoase #alegerisănătoase #healthyfood #healthyrecipes #healthychoices
Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, dar trebuie neapărat să faceți piure cu ulei de dovleac și puțin usturoi. E delicioooos💛 Și e perfect pentru persoanele care au paraziți intestinali😉

Noi facem o cură de deparazitare și, pe lângă tratament, trebuie să mâncăm usturoi și dovleac. Plus că nu avem voie lactate, printre altele. De asta l-am făcut așa astăzi și am rămas surprinsă cât de bun este! 

Încercați-l și dați-mi un semn dacă vă place. Puteți folosi și alt tip de ulei, numai să fie presat la rece și să vă placă gustul. 

#RețeteleIzabelei #alegerisanatoase  #faralactate  #retetefaralactate

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2018. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD