Horia Tecău: Nimic nu e mai important decât sănătatea noastră. Dacă învățăm mai repede această lecție, suferim mai puțin.

De câțiva ani am prins „microbul” tenisului. Deocamdată doar la privit, nu și la jucat, dar urmează și asta 🙂 Îi urmăresc cu drag pe jucătorii români, așa că a fost o bucurie să pot face un interviu cu Horia Tecău, pe care îl apreciez foarte mult. De fapt a fost mai mult decât un interviu, căci l-am însoțit la o ședință de kinetoterapie, la clinica din București la care face recuperare intensă de două luni încoace, sub coordonarea lui Gelu Cosma, cunoscut drept fizioterapeutul tenismenilor.

M-am bucurat să descopăr un om tare, tare fain, exact genul de persoană care nu se consideră vedetă, deși ar avea tot dreptul, dacă ne gândim că a câștigat 3 turnee de Grand Slam, un om care vorbește cu atâta emoție despre copiii pe care îi ajută în cadrul proiectelor Curtea Veche și UNICEF, un om care învață ceva din fiecare experiență, fie ea și negativă. Chiar l-am întrebat dacă a privit această accidentare ca pe o lecție pe care o are de învățat și mi-a răspuns așa:

„Da, eu cred în lucrul ăsta, că nimic nu e întâmplător și aceste lecții se repetă dacă nu le înveți. Datorită acestei accidentări am învățat să am răbdare cu mine, să am mai multă grijă de mine, pentru că m-am accidentat în momentul în care nu am ascultat de corpul meu, am forțat mai mult. Știam că am o inflamație și am crezut că turneele sunt mai importante decât sănătatea mea. Mergeam să joc, chiar dacă jucam cu durere.

Indiferent ce meserie avem, trebuie să avem grijă de noi, să ne odihnim. Noi avem impresia că totul e important în jurul nostru, dar până la urmă nimic nu e mai important decât sănătatea noastră. Dacă nu înțelegem, atunci primim niște lecții ca să ne învețe asta și dacă le învățăm mai repede suferim mai puțin.” (Horia Tecău)

Cea mai gravă accidentare din cariera lui Horia Tecău

E doar o părticică din interviul cu Horia. În emisiunea de duminică veți vedea un material complet despre programul de recuperare pe care Horia îl urmează, după accidentarea pe care a suferit-o acum două luni. Veți afla ce înseamnă fascita plantară și cine poate suferi de această afecțiune (nu doar sportivii profesioniști pățesc asta!), ce metode folosește Gelu Cosma pentru tratarea sportivilor de performanță, dar și când se va întoarce Horia pe terenul de tenis și la ce turnee va participa anul acesta. Vă aștept duminică, de la ora 10:30, la Tinerețe fără bătrânețe, pe Digi24.

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe