Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

#CălătoreșteSănătos în Malaga: restaurante cu mâncare sănătoasă

Izabela2019-01-15T00:28:06+02:00

Stiti deja ca noi avem un stil de viata sanatos tot timpul, deci si in vacante. Asta inseamna ca mereu suntem in cautare de restaurante healthy. Pe unele le gasim pe internet, iar pe altele total intamplator, cand cutreieram stradutele. Sigur ca incercam mereu si localurile cu mancare traditionala, chiar daca nu este intotdeauna sanatoasa. Suntem curiosi care sunt obiceiurile din locul in care mergem. In plus, nu suntem obsedati de mancarea sanatoasa. Nu se intampla nimic daca mancam o prajitura cu zahar sau un sendvis care are doar chifla si jamon (ca tot vorbim de Spania). Atata vreme cat sunt exceptii, nu reguli, este perfect in ordine.

Am descoperit multe restaurante cu mancare sanatoasa in Malaga. Chiar am fost foarte placut surprinsa. Si toate foarte aproape de hotel (am povestit ce hotel am ales aici). In articolul urmator voi face o lista cu restaurante cu mancare traditionala, dar si cu un loc minunat in care se pot degusta vinuri locale.

RAW ATTITUDE (vegan)

La Raw Attitude am mancat cel mai bun burger vegan ever! Si n-o zic doar asa. Mie de obicei nu prea imi plac burgerii vegani, pentru ca acea chiftea e de regula facuta din tot felul de seminte, are un gust specific care nici macar mie nu prea imi place, cu atat mai putin celor care prefera carnea. Plus ca e foarte consistenta si chifla chiar e in plus. Eu tot timpul o dau de tot la o parte si mananc doar chifteaua si legumele din interior. Cu burgerul asta de la Raw Attitude e alta poveste. Chifteaua era mai moale, nu avea acel gust de seminte. Plus ca restul ingredientelor faceau gustul foarte asemanator cu cel al unui burger de la fast food: avea castraveti murati, rosii, ceapa, un fel de branza vegana, o maioneza din mustar, sos de rosii picant (noi am ales burger mexican, dar au si alte variante). In plus, avea si avocado, frunze verzi, vlastari, iar chifla era din grau spelta.

Pretul: 7 euro. Desi burgerul pare mic, sa stiti ca e foarte satios si cred ca e o varianta buna si pentru pranz. Nu o spun doar eu (de obicei oamenii cred ca mananc foarte putin, chiar daca nu e asa), o spune si Praslea 🙂

Sigur, nu e o varianta care sa corespunda alimentatiei pe care o recomand eu, cat mai simpla, cu cat mai putine ingrediente, dar atata vreme cat mancam asa rar, nu se intampla nimic.

Tot la Raw Attitude am mai mancat Al Andalu Toasty, Green Toasty si Veggie Toasty. Fiecare portie are 2 felii de paine din spelta (putin crocanta) pe care sunt diverse legume, in functie de sortimentul ales. Sunt variante foarte bune de mic dejun.

Si tot aici am baut de fiecare data ciocolata calda sanatoasa: lapte vegetal, cacao si scortisoara sau vanilie, dupa preferinte. Foooarte buna, mai ales cand afara e frig. Am inteles ca si cafeaua este foarte apreciata aici si e una organica (noi nu bem cafea).

Sigur ca au si multe smoothie-uri, dar si diverse boluri pentru mic dejun, cu seminte, fructe, muesli. Plus prajituri raw vegane. A! Si exista si magazin cu produse vegane, organice, cum ar fi paste integrale, faina, cereale, cosmetice, fructe.

Atentie, au program pana la 17 (sau cel putin asa aveau cand am fost noi).

BIOKO (are si carne, oua, lactate)

Bioko este chiar in centru, pe una dintre stradutele perpendiculare pe Calle Larios, imediat dupa Tezenis si Oisho. Multe dintre ingredientele folosite sunt organice, exista variante gluten free si muuulte optiuni pentru mic dejun. Noi am fost la pranz si din pacate nu am mai ajuns a doua oara, dar ne bucuram ca l-am descoperit. Este cu bucatarie open space, vezi tot ce fac bucatarii, plus ca se pot cumpara si diverse produse, dar si fructe si legume.

Eu am luat o clatita fara gluten umpluta cu branza de capra, ceapa caramelizata, ardei rosu si salata verde. Ionut a luat o crema de ciuperci si unul dintre preparatele zilei, un piure de cartofi cu vita.

Mi s-au parut totusi cam micute si light portiile, deci nu recomand daca va e foarte foame. De exemplu burgerul de la Raw Attitude chiar era satios, dar preparatele de aici nu. Cel putin cele pe care le-am comandat noi.

Aici se poate lua si cina, dar au o perioada dupa-amiaza cand nu prea mai au mancare. Doar ce pot face pe loc.

NOVIEMBRE (are si carne, oua organice, lactate)

Noviembre este un pic mai departe de hotelul la care am stat noi. Se ajunge mai usor din centru, de pe Larios, dar merita! Arata foarte frumos (poate pentru ca imi place mie mult turcoazul), iar meniul e generos. Noi am luat micul dejun acolo, dar este potrivit si pentru brunch, pranz sau cina. Au si sendvisuri, si paste, salate, carne, burgeri, chiar sunt multe preparate! Plus clatite, sucuri, salata de fructe.

Ionut a ales „Clin Clan”, adica 2 felii de paine integrala, fiecare cu cate un ou organic, avocado si rosie. Eu am comandat „bagel vegetariano”, adica un sendvis cu avocado, rosie si verdeturi. La mine au gresit si mi-au adus cu paine alba. Desi nu mi-a placut ca nu au fost atenti, l-am mancat si asa. Pana la urma nu e o tragedie daca mananc o data la nu stiu cat paine alba. Plus ca am mancat doar o parte din chifla, pentru ca in general este prea multa paine la un sendvis, asa cum am povestit si in articolul Cinci reguli pentru a pregati un sendvis sanatos. Am mai luat cate un ceai de musetel fiecare (tot organic), iar nota de plata a fost 13.40 euro.

Mi-a mai placut faptul ca aveau servetele din hartie reciclata. Nu am vazut asta la prea multe restaurante. Oare la noi exista?

SIETE SEMILLAS (vegan)

La Siette Semillas toate ingredientele sunt ecologice, iar meniul este diferit de la zi la zi. Nu au proteine de origine animala, deci preparatele sunt vegane. Au sendvisuri, supe (4.5 euro), feluri principale (9 euro), prajituri (4.5 euro) si sucuri (3.9 euro). Meniul zilei este 14 euro.

Eu mi-am luat un suc verde si o prajitura brownie din naut (da, da, ati citit bine, din naut). Ea a fost foarte buna (nu se simte absolut deloc nautul), doar ca am putut manca mai putin de jumatate, pentru ca eu nu sunt fan ciocolata sau cacao. Plus ca era foarte consistenta. Ionut a mancat un fel principal foarte bun cu naut, orez si conopida.

Ce nu mi-a placut a fost ca te puteai conecta la internetul lor doar daca dadeai check in pe Facebook, dar in rest e atmosfera foarte placuta si a fost gustos ce am incercat noi. La fel ca la Raw Attitude, Siette Semillas inchide dupa-amiaza, deci nu poti lua cina aici, dar e de verificat, poate cand citesti articolul au schimbat ceva in program.

Atentie la programele restaurantelor! Unele inchid de tot dupa-amiaza, altele isi inchid doar bucatariile. Cert este ca daca vrei sa iei cina mai devreme, nu prea ai unde. Majoritatea deschid dupa 20.30 (noi am gasit unul care deschidea la 19.30, cu mancare traditionala foarte buna – va povestesc despre el in urmatorul articol)

PIATA CENTRALA DIN MALAGA (ATARAZANAS)

Chiar daca articolul este despre restaurante, nu pot sa nu va povestesc despre piata de fructe si legume din Malaga. Noi de obicei mergem in piata cand suntem in vacanta, ca sa luam fructe pentru micul dejun sau ca sa le avem in rucsac pentru o gustare.

Desi nu se poate compara cu La Boqueria din Barcelona, piata din Malaga arata destul de bine, cu tarabe aranjate ca de expozitie, dar din pacate tot ca de expozitie aratau si cele mai multe fructe si legume. Cel putin ardeii, vinetele, dovleceii aratau ca si cum ar fi fost de plastic. In plus, bananele erau toate foarte crude, abia am gasit unele ceva mai coapte. Merita mers in schimb pentru acele pahare cu fructe de tot felul. Eu am luat unul cu fructul dragonului, papaya si capsune. Au fost foarte bune! Chiar si capsunele aveau gust. Un astfel de pahar era 2 euro, iar sucurile proaspat stoarse 2.50, dar din cate am vazut nu aveau storcatoare cu presare la rece si nici nu i-am vazut cand le faceau, deci nu bag mana in foc ca erau ce spuneau. Mi s-au parut niste culori prea puternice, cam nenaturale, dar poate ma insel.

Baza mea de date cu restaurante

Va recomand sa cautati restaurantele pe Google Maps si sa le salvati in contul vostru. Eu asa fac de fiecare data, in fiecare oras in care mergem. Astfel am o lista intreaga cu optiuni, iar la majoritatea scrie si programul, deci nu exista riscul sa mergem si sa fie inchis. Practic cand ni se face foame intru pe Maps si vad care dintre restaurantele din lista sunt in apropiere. Alteori planuim dinainte unde sa mergem – depinde ce ne propunem sa facem in ziua respectiva.

Astept si propunerile voastre, daca ati fost in Malaga si ati mai descoperit locuri cu mancare sanatoasa. Si nu uitati sa calatoriti sanatos 🙂

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
Cele două fețe ale României | Cum putem micșora prăpastia dintre rural și urban 03/08/2020
#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii 02/08/2020
Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România 29/07/2020
9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani d 9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani de @digi24hd 🎉

Au fost cu de toate: cu multă muncă, pasiune, cu prietenie, durere, lacrimi, dar și cu multe bucurii si recunoștință. Sper că v-am inspirat să faceți schimbări către un stil de viață echilibrat🙏🏻 De fapt știu din mesajele voastre că am făcut asta și o să o facem în continuare🤗 

Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ne urmăriți🙏🏻, le mulțumesc invitaților pentru informațiile împărtășite🙏🏻, tuturor colegilor mei care au contribuit în acești ani la realizarea emisiunii🙏🏻, dar și colegilor de la Știri și de la toate celelalte departamente Digi24, pentru munca lor de zi cu zi🙏🏻 La mulți ani!🎉

#digi24 #tineretefarabatranete #tvstation #tvshow #healthshow #healthinspiration #healthtips #izabelapanescu
Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-m Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-mi vine să cred! Tot mă gândesc dacă nu cumva a fost un vis🐠🦑🐟 A fost cea mai tare experiență ever! În anii ăștia am învățat să schiez, am făcut parasailing, m-am dat și pe tobogan cu apă o dată (tot ca să îmi înving frica), dar nu se compară nimic cu scuba. Ce e sub apă e incredibil! Nu poate fi descris în cuvinte. 

Imaginați-vă că eu nu știu să înot, îmi e frică să stau în apă și erau valuri mărișoare. Plus că sunt super friguroasă și apa e rece. Nu am intrat până acum decât puțin, cu picioarele. But I DID IT🎉🎉🎉 Și nu scriu asta ca să mă laud, ci ca să vă inspir și să vă dau încredere că se poate! Mi-au trecut un milion de gânduri prin cap, am avut multe frici, dar le-am depășit treptat. 

Promit că vă povestesc mai multe zilele următoare, când vom primi și pozele underwater🐟🦑🐠

Am pus și două video-uri de la început, când mă acomodam cu apa și echipamentul➡️➡️➡️

#scubadiving #calatorestesanatos #scubadive #firsttimescubadiving #egypt #redsea #redseascubadiving #hurghada
Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras c Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras cu ochiul deocamdată printr-un seascope, adică un vas care are niște geamuri-lupă. Dați swipe➡️ și o să vedeți cum am admirat coralii și peștișorii. Ei erau la 20 de metri adâncime, dar îi vedeam ca și cum treceam pe lângă ei. 

Evident că organizatorii au făcut și spectacol: unul dintre ei se scufundă, le dă peștilor mâncare și astfel vin foarte mulți la geamuri. 

Tot pentru a admira coralii și peștii, există și varianta cu submarinul. Părerile sunt împărțite: unii oameni spun că e mai fain cu seascope-ul, alții cu submarinul. Nouă chiar ne-a plăcut cu seascope-ul, dar nu pot face comparație, pentru că nu am fost cu submarinul. Despre varianta asta a scris @daddycool.ro - el și @ana_novic au fost acum câteva zile cu copiii - găsiți o postare la ei în feed despre submarin. 

Excursia cu seascope-ul durează 2 ore (plus transferul hotel-port-hotel) și e foarte fain că se face și o pauză de 10-15 minute pentru snorkeling, de care noi nu am știut:( Deci dacă mergeți cu seascope-ul neapărat să vă luați coatumul de baie, prosopul și echipamentul de snorkeling. 

Am intrebat dacă cei mai mulți corali sunt morți, pentru că erau foarte puțini colorați. Mi-au spus că o parte sunt morți, i-am întrebat dacă din cauza poluării, dar nu păreau să știe prea multe. Am citit apoi mai multe articole și văd că in ultimii ani s-au luat ceva măsuri pentru protejarea lor. Nu știu dacă suficiente, dar măcar s-au luat. Și mă mai bucur că perioada asta de pandemie, deși pentru turism a fost și este încă un dezastru, pentru viața marină cu siguranță a fost o binecuvântare. 

#CălătoreșteSănătos #multumesc #recunostinta #acvaticlife #grateful #gratitude #thankyou #seascope #hurghadaseascope #hurghada #hurghadaegypt #egypt #coralreef #redseacorals #redseacoralreef #redsea #redseafishes
Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de mers cu avionul de București😉 Insula Giftun din Egipt arată așa cum vezi în fotografiile din Maldive, Zanzibar sau alte destinații exotice. E un loc superb, în care se ajunge dacă ești în vacanță în Hurghada și iei o excursie opțională (se numește Orange Bay sau Giftun). DAR din punctul meu de vedere merită să mergi aici doar în anumite condiții:
➡️ dacă ești în Egipt în sezon și poți intra în apă. Noi am intrat doar puțin cu picioarele, pentru că este destul de rece. Sunt și oameni mai curajosi, dar am vazut foarte, foarte puțini în apă. 
➡️ dacă vrei să faci snorkeling sau să te dai cu banana/canapeaua:) Asta pentru că oprirea la Orange Bay este de doar 2 ore, iar alte două opriri sunt pentru a vedea Marea Barieră de Corali din Marea Roșie ori pentru sporturi nautice. 

Pe scurt, dacă mergi în perioada asta, când la Orange Bay nu prea poți intra în apă, și nici snorkeling nu faci, și nici cu banana nu te dai, nu prea merită oboseala, banii, poluarea. Noi am plecat la 7:30 dimineața de la hotel și am ajuns înapoi la 18:30 (asta și pentru că hotelul nostru e departe de port).

❗️Snorkeling să știți că fac foarte mulți oameni și în perioada asta - toți spun că apa e ok, că e rece doar puțin când intri și adevărul este că are aproximativ 21 de grade, deci e ok pentru scufundări. Noi nu am îndrăznit, pentru că ne bătuse vântul toată ziua, eu nu știu să înot și erau valuri din cauza vântului care se întețise. Dar prietenul nostru Vlad a salvat onoarea grupului🤿👏🏼🤿

Pe de altă parte, când am văzut peisajele acelea superbe și Bariera de Corali (ce puteam vedea la suprafață, căci în jos nu am intrat), iar deasupra lor atâtea bărci care poluează și deranjează mediul marin... M-am întristat... Nu știu dacă se face ceva pentru a proteja aceste minuni ale naturii... Sper că se face... Si acesta este un motiv pentru care spun că nu are rost să mergi atâta drum doar pentru a sta 2 ore la Orange Bay. 

#CălătoreșteSănătos #lovetraveling #orangebay #egypt
Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștep Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștept mâine la emisiune😉 Și cu două invitate de la care aflăm o mulțime de informații utile: 
🎤 Doamna Neli Pfeiffer, specialist in terapii cosmetice apicole, ne spune cum putem folosi mierea, propolisul, lăptișorul de matcă sau veninul de albine pentru a avea un ten frumos și sănătos.
🎤 Dr. Elena Dragomir, medic primar medicină fizică, recuperare și balneologie, ne spune totul despre terapiile balneare de la Băile Govora. 

Vă așteptăm mâine (sâmbătă), de la ora 17:30, la @tinerete.fara.batranete 

PS: rochița o găsiți la @district_24_showroom 💛

#madeinro #romaniandesigner #lovemadeinro #wearmadeinro #izabelapanescu #tineretefarabatranete #digi24
Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut și perioade cu reflux și greață, inclusiv trezit noaptea din somn din cauza asta. Am încercat eu să îmi dau seama ce nu îmi priește, dar parcă tot era o verigă lipsă, mai ales că mă simțeam mai mereu obosită, aveam probleme cu somnul, nasul uscat și înfundat mai mereu. 

Știam de mult timp că o posibilă cauză poate fi intoleranța la anumite alimente, dar abia la finalul anului trecut am reușit să fac analiza, iar rezultatele arată intoleranțe la 17 alimente. Sau mai bine spus alergii alimentare întârziate, pentru că asta depistează testul ImuPro, pe care l-am făcut eu și Ionuț. Soțul meu are doar patru alimente de exclus, numai că are și intoleranță la histamină, care se găsește în foarte multe alimente, printre care banane, vinete, roșii, brânză, vin roșu. Iar eu am inclusiv la alimente considerate sănătoase, precum migdale, caju, ceapă, mure.

Sunt multe de povestit, urmează un consult la medic, apoi să excludem alimentele o perioadă și să le reintroducem treptat, plus suplimente pentru susținerea organismului. Promit să vă povestesc mai multe pe parcurs, în special în Stories, dar și pe site. 

Voi face curând și un interviu cu dr. @cezarina_matei despre intoleranțe și alergii alimentare întârziate. Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii. 

Despre testul ImuPro găsiți mai multe informații pe www.testedebine.ro @teste_de_bine 

Atenție, această postare nu ține loc de consult la medic. Dacă aveți probleme de sănătate, cereți părerea unui medic. În același timp, țineți minte că e esențială depistarea cauzelor, nu doar tratarea simptomelor. Și că e nevoie de o abordare complexă când sunt dezechilibre în organism, iar de multe ori cauzele sunt multiple, nu e una singură.
Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu acest mic dejun colorat, sățios și #nowaste 🌏 Știu că nu pare ceva special, dar pentru mine este☺️

Aveam în frigider cotoarele de la ciupercile folosite joi seara la orez, plus niște ruccola și praz care se cam ofiliseră, așa că am făcut rapid o omletă. Am păstrat frunzele mai fresh din ruccola si am făcut o salată cu ridichi, am mai pus niște gogoșari alături, pâine integrală făcută de mama mea și gata! De fapt am mai făcut ceva: ceai de sunătoare, pe care eu îl adooor💛 Mă duce direct în copilărie💛

#RețeteleIzabelei #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #omletă #alegerisanatoase #niciomasafaralegume #niciomasafaraverde #fararisipa #fărărisipă #fararisipaalimentara #risipaalimentara #nowastemeal #nowastedfood #healthybreakfastideas
Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. No Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. Noi am mâncat-o cu spanac, ridichi și usturoi. Rețeta este pe site, scrisă de Ionuț acum câțiva ani:) Am pus link în bio⬆️

Am mai mâncat zacuscă de ciuperci făcută de mama mea, dar tot alături de legume crude. Am suplimentat farfuria de vreo trei ori cu spanac și usturoi😁 V-am mai zis că facem un tratament pentru deparazitare, iar paraziților intestinali nu le place deloc usturoiul😉 

#RețeteleIzabelei #masline #retetesanatoase #retete #retetesimple #retetevegane #reteterapide #retetedepost #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #micdejunsănătos #micdejundelicios #alegerisanatoase #alegerisănătoase #healthyfood #healthyrecipes #healthychoices
Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, dar trebuie neapărat să faceți piure cu ulei de dovleac și puțin usturoi. E delicioooos💛 Și e perfect pentru persoanele care au paraziți intestinali😉

Noi facem o cură de deparazitare și, pe lângă tratament, trebuie să mâncăm usturoi și dovleac. Plus că nu avem voie lactate, printre altele. De asta l-am făcut așa astăzi și am rămas surprinsă cât de bun este! 

Încercați-l și dați-mi un semn dacă vă place. Puteți folosi și alt tip de ulei, numai să fie presat la rece și să vă placă gustul. 

#RețeteleIzabelei #alegerisanatoase  #faralactate  #retetefaralactate

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2018. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD