Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

Paste integrale cu midii în sos roșu

Prâslea cel gospodin2017-02-23T09:28:45+02:00

midii2

Salut! Sunt Prâslea cel gospodin.

Mâine este Dragobetele, așa că vă propun o rețetă mai specială, dar în același timp simplu de făcut. Eu am pregătit-o aseară, fără să fie o ocazie anume, pentru că asta cred, că e bine să facem surprize mereu, nu doar de Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete.

Izabela cumpărase mai demult un borcan cu midii marinate, iar zilele trecute eu am găsit la un magazin niște paste integrale colorate, în formă de scoici. Mi s-a părut combinația perfectă! Plus că midiile sunt considerate a fi afrodisiace 🙂

Ingrediente:

–    200 g midii marinate
–    250 g paste integrale
–    3-4 căței de usturoi
–    400 g sos de roșii sau roșii proaspete
–    1 ardei iute
–    ulei de măsline
–    150 ml vin alb
–    1 legătură de pătrunjel verde
–    sare, piper

midii1

Mod de preparare:

Am pus la fiert  2-3 litri de apă cu puțină sare într-o oală. Când apa a dat în clocot, am redus puțin focul, am adăugat pastele și le-am lăsat la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce au fiert le-am scurs de apă și le-am pus sub un jet de apă rece (pentru a nu se lipi între ele).

În acest timp am sotat usturoiul și ardeiul iute în puțin ulei timp de 1-2 minute. Am adăugat midiile marinate și vinul alb și am lăsat puțin sa fiarbă, pentru a se evapora alcoolul din vin. După aproximativ 2-3 minute am pus sosul de roșii. Eu am folosit sos de roșii de la părinții noștri, dar dacă nu aveți atunci puteți folosi iarna roșii decojite la conservă și vara roșii proaspete. Dacă alegeți roșii la conservă, e important să citiți eticheta și să vă asigurați că nu conțin zahăr sau alte ingrediente nesănătoase.

Revin la scoici. După ce am pus sosul de roșii le-am lăsat să mai fiarbă 2-3 minute și apoi am adăugat pastele. Sare nu am mai pus, pentru că sosul de roșii era deja sărat. Am pus în schimb piper și pătrunjel tocat mărunt și preparatul a fost gata! Merge foarte bine servit alături de un pahar cu vin. Poftă bună!

midii3

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Comment (1)

  • Quinoa cu legume (preparat de post și fără gluten) - Izabela Pănescu Reply

    […] 03/03/2017 Dacă astăzi ar fi ultima zi din viața ta, ce ai alege să faci? 27/02/2017 Paste integrale cu midii în sos roșu 23/02/2017 Ciorbă cu oase de porc și zeamă de […]

    03/03/2017 at 08:05

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară 02/06/2022
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună 24/08/2021
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate 27/05/2021
Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2022. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD