Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

O nuntă cu oameni frumoși (Partea III: dansul mirilor, tort, muzică, restaurant)

Izabela2017-01-22T23:05:41+02:00

IMG_5575

Daca in haine nu am investit foarte multi bani, asa cum v-am povestit in postarea anterioara, am facut-o pentru dansul mirilor. Pentru noi sunt mai importante momentele petrecute impreuna si ceea ce simtim, ceea ce experimentam, iar cursul de dans a fost o experienta din care am invatat multe despre noi. Am cautat destul de mult o melodie si am ramas pana la urma la „Thinking out loud” a lui Ed Sheeran, pentru mesajul pe care il transmite. Am facut aproximativ 20 de ore de dans cu Doina si Florin Botis. Am ales coregrafi de la „Dansez pentru tine” pentru ca suntem cam praf la capitolul asta, asa ca am vrut sa fiu sigura ca mergem la cineva care a lucrat mult cu incepatori si a scos ceva din ei :)) A iesit un dans frumos si nu, nu am numarat nici macar o data pasii 🙂 Ne-au intrebat multi prieteni daca am numarat pasii in gand, pentru ca a fost un dans complicat. Nu, am invatat dansul exact cum ne spunea doamna Doina Botis la ore si noi credeam ca n-o sa reusim vreodata: „trebuie sa il repetati pana cand stiti sa il dansati si daca va trezesc noaptea din somn si va pun melodia asta.” Si asa a fost, desi nu va imaginati ca a facut armata cu noi sau ca am repetat prea mult acasa. Am facut si asta de cateva ori, la inceput. Ne-am lasat apoi pagubasi, dupa ce ne-am lovit de cateva ori de lustra si de mobila :))
Pe Doina si Florin Botis ii gasiti aici.

Desi am avut o rochie de mireasa in care m-am simtit foarte, foarte bine (am scris aici despre ea), am preferat sa ma schimb pentru dans, in principal din doua motive: 1. avea totusi corset si nu puteam face chiar orice miscare si 2. era lunga, deci am fi dansat cu teama ca poate ma calca Ionut pe rochie, poate ne impiedicam samd. Si aici am cautat foarte, foarte mult. Pana la urma mi-am dat seama ca aveam in dulap tinuta perfecta: o fusta alba semnata Gabriela Atanasov (Sweet Paprika), o bluzita tot alba pe care o cumparasem cu ceva timp in urma de la un magazinas din Centrul Vechi si o pereche de pantofi foarte comozi de la Humanic. Ionut si-a cumparat o vesta pentru dans. Ar fi putut dansa in camasa, dar am vrut sa fie un constrast mai mare, fiind si eu imbracata in alb.

IMG_5582

IMG_5592

IMG_5605

IMG_5622

IMG_5637

IMG_5641

IMG_5643

IMG_5651

Tortul nu a fost de fapt un tort, ci mai multe 🙂 Am vrut mini-tortulete pentru a putea fi servite imediat invitatilor, pentru a arata perfect in farfuria fiecaruia, dar si pentru a-l putea darui celor care au plecat mai devreme. In al doilea rand, am ales un sortiment raw. Asta inseamna ca au fost facute la rece, deci fara cuptor, fara faina, oua, lapte si bineinteles nici urma de zahar, praf de copt sau creme cu E-uri. Stiti ca eu nu mai consum altfel de dulciuri, asa ca mi-am dorit mult un tort sanatos la nunta noastra. Stiu, pretul este mai mare decat la torturile clasice. Chiar mult mai mare, dar pentru asta am renuntat la Candy Bar (oricum nu as fi putut avea la nunta mea o masa plina cu prajituri cu zahar si toate cele, eventual un candy bar cu prajituri raw 🙂 ). Asadar, am renuntat la Candy Bar si desi nu credeam ca am vreo sansa sa ma incadrez in buget mi-am spus ca nu pierd nimic daca incerc. Am cerut o oferta de pret la Cofetaria Ostraw Vegan, pentru ca la ei sunt preturile cele mai mici din Bucuresti din cate stiu, si am avut noroc, ne-am incadrat! Ne-a fost foarte greu sa ne hotaram, pentru ca toate sunt delicioase, dar pana la urma am ales un tort cu fructe de padure in trei straturi. A fost delicios si racoritor! Si sanatos, bineinteles! 🙂 Multumim mult, doamna Narcisa Teodorescu!

IMG_6429

IMG_6424

De muzica s-a ocupat Ovidiu Vaidean de la Mix Mobile DJ din Targu-Mures. Stim ca exista DJi si in Bucuresti (multe persoane ne-au intrebat: n-ati gasit un DJ mai aproape?), dar l-am ales pe Ovidiu pentru ca il vazusem la o nunta si ne-a placut. Nu am vrut sa riscam. Cu muzica populara ne-a incantat Taraful Trifoias. Va multumim tuturor!

IMG_5861

IMG_5694

IMG_5963

IMG_5994

IMG_6176

IMG_6225

IMG_6241

IMG_6058

IMG_6130

IMG_6309

Asa cum v-am spus si in prima postare despre nunta, restaurantul pe care l-am ales se numeste Colonial Club Cernica. Eu mi-am dorit mult sa fie un loc langa o apa, nu conta ce apa, sa fie multa verdeata, as fi vrut sa facem totul in aer liber, dar era riscant cu vremea, asa ca aici a fost perfect, pentru ca am facut cununia religioasa in aer liber si petrecerea intr-un salon pe ponton, care are pereti de sticla, asa ca poti admira din interior peisajul minunat sau poti iesi pe ponton, in aer liber. Au fost si cateva lucruri care mi-ar fi placut sa fie altfel, in momentele respective m-am suparat putin, dar acum imi dau seama ca au fost marunte, nici nu se compara cu ce citisem eu pe forumuri despre ce se intampla la alte restaurante. Proprietarii sunt niste oameni care fac totul cu drag, chiar am simtit asta. Sa va mai spun ca am cautat cam sase luni restaurant? 🙂 Cred ca am vazut peste 20 in Bucuresti si pe langa, pana cand l-am descoperit pe acesta, pe malul lacului Cernica. Sigur ca mai sunt locuri foarte frumoase pe langa Bucuresti, si noua ne-au placut cateva, dar l-am ales pe acesta pentru ca exista posibilitatea sa facem cununia in aer liber, pentru ca am putut inchiria vila in care sa facem pregatirile ziua, pentru ca are un peisaj extraordinar si pentru ca taxiurile din Bucuresti vin la comenzi aici. Mai greu, dar vin, spre deosebire de alte locuri unde esti nevoit sa mergi cu masina personala sau cu transportul pus la dispozitie de miri. Sa nu uit de meniu, care a fost foarte apreciat de invitati! Foarte, foarte buna mancarea! Cei de la restaurant colaboreaza cu Privileg Catering. Va multumim pentru tot!

IMG_5184

IMG_5358

IMG_5263

IMG_5987

Despre decorul de la nunta, aranjamente florale, foto, video, marturii, fresh bar (bar de limonade si fructe) am scris aici.

Despre rochia de mireasa, accesorii, machiaj, par, tinuta de la cununia civila, costumul de mire si verighete am scris aici.

 

Photo credit: Fotografii de familie

 

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Comments (3)

  • O nunta cu oameni frumosi (Partea II: rochie mireasa, machiaj, par, costum mire, tinuta cununie) | IzabelaPănescu.ro Reply

    […] O nunta cu oameni frumosi (Partea III: dansul mirilor, tort, muzica, restaurant) […]

    26/08/2015 at 08:19
  • Alexandra Reply

    Buna
    In urma experientei tale avuta la Colonial Club Cernica ma poti ajuta si pe mine cu o parere sincera? Am fost acolo, am vazut locatia, totul e super. Insa eu voi avea in jur de 250 de invitati si imi este teama ca dupa asezarea meselor nu imi va ramane suficient spatiu de dans…Tu ce parere ai?
    Multumesc frumos!

    27/09/2015 at 19:44
    • Izabela Panescu Reply

      Alexandra, in primul rand scuze ca iti raspund asa tarziu, sper sa te mai ajute raspunsul meu. Noi am avut 100 de invitati si a ramas foarte mult spatiu, cred ca la 200 inca ramane spatiu, dar la 250 nu stiu ce sa zic… Tind sa zic ca nu prea mai ramane, dar nu sunt sigura. O sa intreb pe cineva care a avut o nunta cu aprox 200 invitati acolo si iti spun, pt ca eu nu ma pricep foarte bine la aproximari 🙂
      Cu drag,
      Izabela

      14/10/2015 at 23:11

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele 30/09/2020
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr) 22/09/2020
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București 28/08/2020
Cele două fețe ale României | Cum putem micșora prăpastia dintre rural și urban 03/08/2020
#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii 02/08/2020
Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România 29/07/2020
9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani d 9 ani de @tinerete.fara.batranete 🙏🏻 9 ani de @digi24hd 🎉

Au fost cu de toate: cu multă muncă, pasiune, cu prietenie, durere, lacrimi, dar și cu multe bucurii si recunoștință. Sper că v-am inspirat să faceți schimbări către un stil de viață echilibrat🙏🏻 De fapt știu din mesajele voastre că am făcut asta și o să o facem în continuare🤗 

Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ne urmăriți🙏🏻, le mulțumesc invitaților pentru informațiile împărtășite🙏🏻, tuturor colegilor mei care au contribuit în acești ani la realizarea emisiunii🙏🏻, dar și colegilor de la Știri și de la toate celelalte departamente Digi24, pentru munca lor de zi cu zi🙏🏻 La mulți ani!🎉

#digi24 #tineretefarabatranete #tvstation #tvshow #healthshow #healthinspiration #healthtips #izabelapanescu
Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-m Am făcut scuba diving🎉🙏🏻🤿 Încă nu-mi vine să cred! Tot mă gândesc dacă nu cumva a fost un vis🐠🦑🐟 A fost cea mai tare experiență ever! În anii ăștia am învățat să schiez, am făcut parasailing, m-am dat și pe tobogan cu apă o dată (tot ca să îmi înving frica), dar nu se compară nimic cu scuba. Ce e sub apă e incredibil! Nu poate fi descris în cuvinte. 

Imaginați-vă că eu nu știu să înot, îmi e frică să stau în apă și erau valuri mărișoare. Plus că sunt super friguroasă și apa e rece. Nu am intrat până acum decât puțin, cu picioarele. But I DID IT🎉🎉🎉 Și nu scriu asta ca să mă laud, ci ca să vă inspir și să vă dau încredere că se poate! Mi-au trecut un milion de gânduri prin cap, am avut multe frici, dar le-am depășit treptat. 

Promit că vă povestesc mai multe zilele următoare, când vom primi și pozele underwater🐟🦑🐠

Am pus și două video-uri de la început, când mă acomodam cu apa și echipamentul➡️➡️➡️

#scubadiving #calatorestesanatos #scubadive #firsttimescubadiving #egypt #redsea #redseascubadiving #hurghada
Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras c Viața acvatică e fabuloasă🙏🏻 Am tras cu ochiul deocamdată printr-un seascope, adică un vas care are niște geamuri-lupă. Dați swipe➡️ și o să vedeți cum am admirat coralii și peștișorii. Ei erau la 20 de metri adâncime, dar îi vedeam ca și cum treceam pe lângă ei. 

Evident că organizatorii au făcut și spectacol: unul dintre ei se scufundă, le dă peștilor mâncare și astfel vin foarte mulți la geamuri. 

Tot pentru a admira coralii și peștii, există și varianta cu submarinul. Părerile sunt împărțite: unii oameni spun că e mai fain cu seascope-ul, alții cu submarinul. Nouă chiar ne-a plăcut cu seascope-ul, dar nu pot face comparație, pentru că nu am fost cu submarinul. Despre varianta asta a scris @daddycool.ro - el și @ana_novic au fost acum câteva zile cu copiii - găsiți o postare la ei în feed despre submarin. 

Excursia cu seascope-ul durează 2 ore (plus transferul hotel-port-hotel) și e foarte fain că se face și o pauză de 10-15 minute pentru snorkeling, de care noi nu am știut:( Deci dacă mergeți cu seascope-ul neapărat să vă luați coatumul de baie, prosopul și echipamentul de snorkeling. 

Am intrebat dacă cei mai mulți corali sunt morți, pentru că erau foarte puțini colorați. Mi-au spus că o parte sunt morți, i-am întrebat dacă din cauza poluării, dar nu păreau să știe prea multe. Am citit apoi mai multe articole și văd că in ultimii ani s-au luat ceva măsuri pentru protejarea lor. Nu știu dacă suficiente, dar măcar s-au luat. Și mă mai bucur că perioada asta de pandemie, deși pentru turism a fost și este încă un dezastru, pentru viața marină cu siguranță a fost o binecuvântare. 

#CălătoreșteSănătos #multumesc #recunostinta #acvaticlife #grateful #gratitude #thankyou #seascope #hurghadaseascope #hurghada #hurghadaegypt #egypt #coralreef #redseacorals #redseacoralreef #redsea #redseafishes
Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de Am ajuns pe o insulă exotică, dar la 3 ore de mers cu avionul de București😉 Insula Giftun din Egipt arată așa cum vezi în fotografiile din Maldive, Zanzibar sau alte destinații exotice. E un loc superb, în care se ajunge dacă ești în vacanță în Hurghada și iei o excursie opțională (se numește Orange Bay sau Giftun). DAR din punctul meu de vedere merită să mergi aici doar în anumite condiții:
➡️ dacă ești în Egipt în sezon și poți intra în apă. Noi am intrat doar puțin cu picioarele, pentru că este destul de rece. Sunt și oameni mai curajosi, dar am vazut foarte, foarte puțini în apă. 
➡️ dacă vrei să faci snorkeling sau să te dai cu banana/canapeaua:) Asta pentru că oprirea la Orange Bay este de doar 2 ore, iar alte două opriri sunt pentru a vedea Marea Barieră de Corali din Marea Roșie ori pentru sporturi nautice. 

Pe scurt, dacă mergi în perioada asta, când la Orange Bay nu prea poți intra în apă, și nici snorkeling nu faci, și nici cu banana nu te dai, nu prea merită oboseala, banii, poluarea. Noi am plecat la 7:30 dimineața de la hotel și am ajuns înapoi la 18:30 (asta și pentru că hotelul nostru e departe de port).

❗️Snorkeling să știți că fac foarte mulți oameni și în perioada asta - toți spun că apa e ok, că e rece doar puțin când intri și adevărul este că are aproximativ 21 de grade, deci e ok pentru scufundări. Noi nu am îndrăznit, pentru că ne bătuse vântul toată ziua, eu nu știu să înot și erau valuri din cauza vântului care se întețise. Dar prietenul nostru Vlad a salvat onoarea grupului🤿👏🏼🤿

Pe de altă parte, când am văzut peisajele acelea superbe și Bariera de Corali (ce puteam vedea la suprafață, căci în jos nu am intrat), iar deasupra lor atâtea bărci care poluează și deranjează mediul marin... M-am întristat... Nu știu dacă se face ceva pentru a proteja aceste minuni ale naturii... Sper că se face... Si acesta este un motiv pentru care spun că nu are rost să mergi atâta drum doar pentru a sta 2 ore la Orange Bay. 

#CălătoreșteSănătos #lovetraveling #orangebay #egypt
Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștep Cu rochița asta superbă #madeinro vă aștept mâine la emisiune😉 Și cu două invitate de la care aflăm o mulțime de informații utile: 
🎤 Doamna Neli Pfeiffer, specialist in terapii cosmetice apicole, ne spune cum putem folosi mierea, propolisul, lăptișorul de matcă sau veninul de albine pentru a avea un ten frumos și sănătos.
🎤 Dr. Elena Dragomir, medic primar medicină fizică, recuperare și balneologie, ne spune totul despre terapiile balneare de la Băile Govora. 

Vă așteptăm mâine (sâmbătă), de la ora 17:30, la @tinerete.fara.batranete 

PS: rochița o găsiți la @district_24_showroom 💛

#madeinro #romaniandesigner #lovemadeinro #wearmadeinro #izabelapanescu #tineretefarabatranete #digi24
Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot Deși mănânc echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut și perioade cu reflux și greață, inclusiv trezit noaptea din somn din cauza asta. Am încercat eu să îmi dau seama ce nu îmi priește, dar parcă tot era o verigă lipsă, mai ales că mă simțeam mai mereu obosită, aveam probleme cu somnul, nasul uscat și înfundat mai mereu. 

Știam de mult timp că o posibilă cauză poate fi intoleranța la anumite alimente, dar abia la finalul anului trecut am reușit să fac analiza, iar rezultatele arată intoleranțe la 17 alimente. Sau mai bine spus alergii alimentare întârziate, pentru că asta depistează testul ImuPro, pe care l-am făcut eu și Ionuț. Soțul meu are doar patru alimente de exclus, numai că are și intoleranță la histamină, care se găsește în foarte multe alimente, printre care banane, vinete, roșii, brânză, vin roșu. Iar eu am inclusiv la alimente considerate sănătoase, precum migdale, caju, ceapă, mure.

Sunt multe de povestit, urmează un consult la medic, apoi să excludem alimentele o perioadă și să le reintroducem treptat, plus suplimente pentru susținerea organismului. Promit să vă povestesc mai multe pe parcurs, în special în Stories, dar și pe site. 

Voi face curând și un interviu cu dr. @cezarina_matei despre intoleranțe și alergii alimentare întârziate. Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii. 

Despre testul ImuPro găsiți mai multe informații pe www.testedebine.ro @teste_de_bine 

Atenție, această postare nu ține loc de consult la medic. Dacă aveți probleme de sănătate, cereți părerea unui medic. În același timp, țineți minte că e esențială depistarea cauzelor, nu doar tratarea simptomelor. Și că e nevoie de o abordare complexă când sunt dezechilibre în organism, iar de multe ori cauzele sunt multiple, nu e una singură.
Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu Voi ce ați făcut bun în weekend? Eu mă laud cu acest mic dejun colorat, sățios și #nowaste 🌏 Știu că nu pare ceva special, dar pentru mine este☺️

Aveam în frigider cotoarele de la ciupercile folosite joi seara la orez, plus niște ruccola și praz care se cam ofiliseră, așa că am făcut rapid o omletă. Am păstrat frunzele mai fresh din ruccola si am făcut o salată cu ridichi, am mai pus niște gogoșari alături, pâine integrală făcută de mama mea și gata! De fapt am mai făcut ceva: ceai de sunătoare, pe care eu îl adooor💛 Mă duce direct în copilărie💛

#RețeteleIzabelei #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #omletă #alegerisanatoase #niciomasafaralegume #niciomasafaraverde #fararisipa #fărărisipă #fararisipaalimentara #risipaalimentara #nowastemeal #nowastedfood #healthybreakfastideas
Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. No Idee de mic dejun: pastă de măsline kalamata. Noi am mâncat-o cu spanac, ridichi și usturoi. Rețeta este pe site, scrisă de Ionuț acum câțiva ani:) Am pus link în bio⬆️

Am mai mâncat zacuscă de ciuperci făcută de mama mea, dar tot alături de legume crude. Am suplimentat farfuria de vreo trei ori cu spanac și usturoi😁 V-am mai zis că facem un tratament pentru deparazitare, iar paraziților intestinali nu le place deloc usturoiul😉 

#RețeteleIzabelei #masline #retetesanatoase #retete #retetesimple #retetevegane #reteterapide #retetedepost #micdejun #micdejunsanatos #micdejunechilibrat #micdejunsănătos #micdejundelicios #alegerisanatoase #alegerisănătoase #healthyfood #healthyrecipes #healthychoices
Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, Știu că nu e o poză “demnă” de Instagram, dar trebuie neapărat să faceți piure cu ulei de dovleac și puțin usturoi. E delicioooos💛 Și e perfect pentru persoanele care au paraziți intestinali😉

Noi facem o cură de deparazitare și, pe lângă tratament, trebuie să mâncăm usturoi și dovleac. Plus că nu avem voie lactate, printre altele. De asta l-am făcut așa astăzi și am rămas surprinsă cât de bun este! 

Încercați-l și dați-mi un semn dacă vă place. Puteți folosi și alt tip de ulei, numai să fie presat la rece și să vă placă gustul. 

#RețeteleIzabelei #alegerisanatoase  #faralactate  #retetefaralactate

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2014-2018. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea
Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare, precum și pentru asigurarea unor functionalități. Politica Cookies.
SUNT DE ACORD