Izabela PănescuIzabela Pănescu
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea

Shaorma cu legume și maioneză de avocado

Prâslea cel gospodin2017-06-14T08:27:16+00:00

shaorma

Salut! Sunt Prâslea cel gospodin!

Chiar dacă nu este un preparat tradițional românesc, shaorma a ajuns unul dintre preferatele românilor. Poate și pentru că este mult mai comod să mergi la un fast-food și să ai prânzul sau cina gata în doar câteva minute. Dar vă pot spune că există o modalitate mult mai sănătoasă, dar și mai ieftină să mănânci shaorma: să o preparați chiar voi. Iese cel puțin la fel de bună ca cea cumpărată! În plus o puteți prepara cu ce ingrediente doriți sau cu ce aveți prin bucătarie. Iată cum puteți prepara o shaorma cu legume și maioneză din avocado, ideală pentru perioada de post sau dacă vreți să mai micșorați cantitatea de carne pe care o consumați. Să știți că această combinație de legume chiar are un gust asemănător cu cel al unei shaorma care conține carne!

Ingrediente: (pentru 5-6 bucăți)

–   500 g ciuperci;
–    1 dovlecel;
–    2-3 roșii;
–    1 avocado;
–    zeama de la 1/2 lămâie;
–    1 morcov;
–    1 ceapă;
–    sare;
–    ulei;
–    lipii.

Mod de preparare:

Pentru a face shaorma trebuie să aveți pregătite ingredientele.

Am înăbușit ciupercile tăiate felii împreună cu usturoiul, pentru câteva minute.

Dovleceii tăiați feliuțe i-am pus puțin la grill.

Morcovul l-am feliat foarte, foarte subțire cu un peeler de curățat cartofi.

Ceapa am tăiat-o solzișori.

„Maioneza” am făcut-o din avocado pisat cu o furculiță și amestecat cu zeama de lămâie și puțină sare.

shaorma cu legume 2

Am pus lipia pe o farfurie, am întins “maioneza”, am adăugat ciupercile, câteva felii de dovlecei, morcov, roșii, ceapă. Dacă vreți, puteți adăuga și carne. Noi am făcut o dată cu niște carne de pui rămasă de la supa cu găluști, pe care am pus-o puțin la grill și a ieșit super! Dacă vă place picantă, puteți pune și ardei iute sau orice alte ingrediente vă plac. Poftă bună să aveți!

Print Friendly, PDF & EmailPRINT

Articole din aceeași categorie:

Care este părerea ta? Anulează răspunsul

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Newsletter

Follow me

Facebook
Instagram
You Tube

Articole recente

#CălătoreșteSănătos în Malaga: ce restaurante cu mâncare sănătoasă am descoperit 15/04/2018
#CălătoreșteSănătos în Malaga, orașul lui Picasso 03/04/2018
Sfaturi pentru părinți: comunicarea cu bebelușul în primele luni de viață 13/02/2018
respirăm corect
Respirăm greșit fără să știm. Cum să respirăm corect 30/01/2018
20 de sendvișuri sănătoase, simple și gustoase 14/01/2018
sendviș sănătos
5 reguli pentru a pregăti un sendviș sănătos 13/01/2018
Urmareste-ma pe Instagram

Acesta este un blog personal. Opiniile sunt ale mele, nu ale angajatorului, colaboratorilor sau partenerilor mei. Articolele și fotografiile pot fi preluate doar cu acordul meu. Mulțumesc!

 

Copyright 2017. Toate drepturile rezervate.

Facebook
Instagram
You Tube
  • Eu sunt Izabela
    • Cum mă văd eu
    • Cum mă vede Prâslea
    • Povestea transformării mele
    • Munca mea în televiziune
    • Apariții în presă
    • Colaborări, evenimente, parteneriate
    • Misiunea site-ului
    • Contact
  • Pilula de tinerețe
    • Emisiuni
    • Sănătate
    • Călătorește sănătos
    • Descoperim oameni faini
    • Cărțile care-mi plac
  • Rețetele Izabelei
    • Gustări
    • Salate
    • Feluri principale
    • Deserturi
    • Băuturi
    • Supe/ciorbe
    • Fără gluten
    • Fără lactate
    • Vegetarian
    • Raw vegan
  • Prâslea cel gospodin
    • Povestea lui Prâslea
    • Bărbat în bucătărie
    • Rețetele lui Prâslea