Pare sofisticat, dar nu e. Modul de preparare e chiar simplu şi nu e nevoie de multe ingrediente. Iar dacă vreţi să impresionaţi, aceasta tartă e perfectă! Eu am fost uimită câte persoane au lăudat-o. Am găsit reţeta acum câțiva ani pe blogul Inei Todoran și am adaptat-o în timp.
Ingrediente blat:
-2 căni cu sâmburi de nucă (lăsate peste noapte într-un bol cu apă, pentru a scăpa de amăreală)
-o jumătate de cană de curmale fără sâmburi (lăsate și ele în apă o oră sau măcar 30 de minute)
-o lingură de ghimbir dat pe răzătoare
Mod de preparare blat:
Ingredientele se pun în robotul cu lama S şi se mixează. Curmalele au rolul să „lege” compoziţia şi în acelaşi timp să o îndulcească. Practic sunt un excelent înlocuitor al zahărului. Odata compoziţia „închegată”, o puteţi pune într-o formă de tort sau într-o tavă, o presați bine cu degetele și apoi o puneți în frigider, cât timp pregătiți crema.
Ingrediente cremă:
-2 căni şi jumătate cu felii de mandarine
-o cană şi jumătate de caju (înmuiat câteva ore sau peste noapte şi apoi scursă apa)
-3-4 linguri de miere
-3-4 linguri cu ulei de cocos sau de cacao
-ghimbir ras (opțional)
-tărâţe de psyllium dacă e nevoie
Mod de preparare cremă:
După ce am îndepărtat pieliţele fiecărei feliuţe de mandarină (mi-a luat ceva, dar merită!), am pus toate ingredientele în robot. Sincer, am mai ras nişte ghimbir şi în cremă, pentru că mie îmi place la nebunie și mi s-a părut că în blat nu prea se simţea 🙂 Important este să gustați și să faceți totul în funcție de gusturile voastre.
După ce am mixat ingredientele mi-am dat seama că mandarinele mele au fost atât de zemoase încât crema era prea moale. Ca să „dreg” situaţia am adăugat tărâţe de psyllium, plus că avea deja ulei de cocos. Am pus crema peste blat și înainte să dăm iama în prăjitură am lăsat-o cam o oră la frigider, pentru a se întări crema. După ce am tăiat-o n-a rezistat prea mult :))
Credit foto 1: Nina Firsova | Dreamstime.com
Credit foto 2: Nevinates | Dreamstime.com